Spring naar inhoud


Foto

motor valt uit bij aanzetten licht


  • Log in om te reageren
29 reacties op dit topic

#16 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12860 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 29 mei 2010 - 14:41

Achter de topkuip aan de linker kant naast het dashboard zit een massa punt. Schoonmaken met WD 40 zal in het meest gunstige geval even tijdelijk helpen, solderen is de definitieve oplossing.
VFRikus

#17 thegzs

thegzs

    Nieuwkomer

  • Inactief
  • 3 berichten
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 27 juni 2010 - 08:20

Zoals beloofd laat ik nog even weten wat ik ondervonden heb over onderstaand probleem (zie quote)

Vorige eigenaar moet schade hebben gemaakt gezien de bevindingen bij het openen van de kap. Koplampen hingen zelfs aan touwtjes vast in de behuizing, echt een prutser.

Teneerste heeft hij echt een prutswerk van de massa gemaakt, totaal niet netjes afgewerkt en op diverse plaatsen lag de bedrading bloot tegen elkaar aan, kortsluiting makend.
Na dit netjes te herstellen, was het probleem gek genoeg nog niet opgelosd.

Bij de herstelwerkzaamheden aan de verlichting heeft hij een verkeerde electrische kabelboom geinstalleerd (d.w.z. van een verkeerd bouwjaar, moet dus absoluut het juiste bouwjaar zijn) en een verkeerde knipperlicht relais (d.w.z. hij had een relais met 2 stekkertjes i.p.v. de juiste met 3 stekkertjes geinstalleerd)

Na zo'n 16uur zoekwerk over 3 weken verspreid!!!!!! hadden we dit eindelijk in de gaten. De juiste kabelboom en juiste knipperlichtrelais geinstalleerd en mn problemen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Aan de pro-oiler lag het dus niet en die functioneert prima.

Heb al 2 weken niets dan puur genot sindsdien.

Hoop dat ik iemand deze ellende nu kan besparen.

Hey mensen, tot ziens op de weg!

Dag Mike en de anderen,

2wk geleden VFR VTEC 2002 overgekocht van iemand (zogenaamd in tip top conditie, uhuh :huh: )

Hij slaat ook af als ik het dimlicht aanzet.
Zodra ik tijd heb ga ik ook even de massa connectors schoonmaken en met WD-40 inspuiten, of liever solderen zoals VFRikus zegt, om te kijken of mijn problemen ook verholpen worden. Zal dan hierover terugkoppelen.
Pro-oiler is op de verlichtingschakelaar gekoppelt, dus daar zou het ook mee te maken kunnen hebben, maar de pro-oiler lijkt het gewoon te doen naar behoren.

Ik ervaar het volgende:
-Het dimlicht werkt niet en ergens komt er een zoemend geluid vandaan als ik dimlicht selecteer.
Daarnaast zal de motor niet starten als dimlicht geselecteerd is of slaat hij af als ik dimlicht selecteer tijdens het rijden.
-Hetzelde geldt voor de "grootlicht schakelaar"
-Als Knipperlicht aan staat, voorkomt dit dat ik de motor kan starten, maar als de motor draait slaat de motor NIET af door knipperlicht aan te zetten.
-Knipper lichten aan de voorkant, knipperlicht indicatoren op de dashboard en mogelijk andere indicatoren doen het meestal niet, maar soms ineens toch wel. Ze lijken aan elkaar gekoppeld. Als de knipper lichten het doen, dan functioneert het dashboard ook en vice versa.
Het wel/niet functioneren vd knipperlichten/dashboard lijkt volledig onvolspelbaar/onbeinvloedbaar.
-Dimlicht/grootlicht werken helemaal niet, ook niet als knipperlicht het ineens wel doet.
-Remlicht en knipperlichten ACHTERop, werken als normaal.
-Het pro-oiler syteem lijkt te werken, maar daar heb ik nog geen verstand van.
-Ik heb de kuip open gemaakt en onder het zadel gekeken, maar ik zie MET MIJN LEKENOGEN, geen kabelbreukjes of los liggende connecties. Maar aan mijn kijk hierop hebben jullie niets, want ik heb daar geen ervaring in. Dus negeer deze opmerking.

Verder rijdt de motor gelukkig prima en lijkt fantastisch te functioneren, heb er zo'n 200Km mee gereden.

Maarja, altijd maar voor donker thuis is ook niets.



#18 mike

mike

    Gevorderde rijder

  • Inactief
  • 14 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:noord limburg
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Blauw

Geplaatst 02 juli 2010 - 20:16

fijn voor je dat het allemaal opgelost is. Denk niet dat ik zoveel geduld zou hebben gehad. Maar wat moet je anders.

Veel rijplezier de komende tijd.

Groetjes

#19 Brazen

Brazen

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 45 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Alphen aan den Rijn
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst Gisteren, 17:13

Hi...nou ik heb hetzelfde probleem...heb de gele de blauwe en meer schoongemaakt en doorgespoten...ook het handvat van startknop.....geen resultaat probleem blijft....iemand nog suggesties verder?

#20 MichelDB

MichelDB

    Waar een weg is, is een wil

  • Lid VFROC ex-crew
  • PipPipPipPipPipPip
  • 881 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:'s-Hertogenbosch
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Wit

Geplaatst Gisteren, 17:22

Kan ook in een van de stekkers een contactprobleem zijn ondanks schoonmaken?

#21 Simon1975

Simon1975

    VFR rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Groningen
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Blauw

Geplaatst Gisteren, 19:02

Wat meer details helpen met het vinden van een oplossing.

Doet helemaal niks het meer?
Verlichting
Brandstofpomp als je die hebt
Richtingaanwijzers
fan van koelwater

Als echt niks het neer doet zou ik zoeken in de hoofdzekering of dodemansknop
Anders aangeven wat het nog wel doet.

Groet Simon

#22 Brazen

Brazen

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 45 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Alphen aan den Rijn
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst Gisteren, 19:20

Ok ik start zonder licht...ik heb hm zover gekregen dat in stand 1 hij blijft draaien...maar dimlicht is motor uit...ik hoor nuin ene wel een zoen uit 1 vd drie hoe noem je die....

#23 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12205 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst Gisteren, 19:25

Dan zou ik eens het relais nakijken.

Als de verlichting aan staat en je start dan zegt het relais op het moment dat je de startknop indrukt dat het licht uit moet en bij het loslaten van de startknop weer aan moet.



#24 Brazen

Brazen

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 45 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Alphen aan den Rijn
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst Gisteren, 19:32

Relais omgewisseld....geen effect die kant blijft zingen.....gvd

#25 Brazen

Brazen

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 45 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Alphen aan den Rijn
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst Gisteren, 19:37

Als. Ik relais weghaal doet ie het....behalve verlichting natuurlijk...maar wel stand verlicyting aan

#26 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12205 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst Gisteren, 19:48

Dan toch in die hoek zoeken.



#27 Johan

Johan

    SCJ

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2613 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zwolle
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst Gisteren, 19:50

Massa probleempje.

 

Massa blokje zit in de kabelboom getaped, vanaf de blauwe stekker de kabelboom volgen richting topkuip.

Massa blokje schoonmaken en evt solderen



#28 Brazen

Brazen

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 45 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Alphen aan den Rijn
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst Gisteren, 20:54

I kheb dat gele blokje geëlimineerd. ?..bypasses.. nog niks.

#29 Johan

Johan

    SCJ

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2613 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zwolle
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst Gisteren, 21:09

Probeer eens een extra draadje (vanaf het massablokje) te leggen direct aan  het frame (massa)



#30 Brazen

Brazen

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 45 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Alphen aan den Rijn
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst Gisteren, 21:18

Ga ik morgen proberen..niet ideaal zonder licht op je daily maar ok....


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers