Spring naar inhoud


Foto

Vervangen Koplamp 800FI


  • Log in om te reageren
9 reacties op dit topic

#1 CassiusZ

CassiusZ

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1832 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zuid-Scharwoude
  • Interesses:Mijn zonen!!!, mijn vrouw, motorrijden en volleybal!!!
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 09 juli 2010 - 12:48

Allen,

Ligt het aan mij of zijn de koplampen van de 800 FI gewoon slecht te benaderen om de koplampen te vervangen.
Het lijkt wel of die motor in elkaar is gezet door kleine Japanse handjes. Ik kom er wel bij met mijn europees formaat handjes, maar ik heb op de één of andere manier onvoldoende ruimte om de twee drukpuntjes aan de zijkant van de aansluiting in te kunnen drukken.

Heeft iemand nog adviezen voor mij om er bij te komen, ZONDER het plastic aan de voorkant te verwijderen?

Alvast bedankt voor de tips...

#2 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12709 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:00

Het is lastig, maar wel te doen. Met de zijkappen er af gaat het een heel stuk beter.
Overigens is het vergeleken bij de gemiddelde hedendaagse auto nog kinderspel. :wall:
VFRikus

#3 Roodrunner

Roodrunner

    Vaker hier dan op de VFR

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4792 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Veendam
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:04

Je mag eens bij me komen om mijn grootlicht van de vtec te vervangen :) De onderste lukt nog net met veel gewurg, de bovenste lukt echt niet zonder het kuipwerk los te halen...

#4 Jappe

Jappe

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2469 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Culemborg
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:16

"gewoon" het stuur en kant op draaien en dan met een hoop gekloot en een beetje op de tast en een beetje met zicht is het idd wel te doen maar niet echt heel makkelijk

#5 CassiusZ

CassiusZ

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1832 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zuid-Scharwoude
  • Interesses:Mijn zonen!!!, mijn vrouw, motorrijden en volleybal!!!
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:17

@ Rikus,

Heb jij ook nog een tip om de drukpuntjes in te kunnen drukken.
Volgens het instructieboekje zitten er aan de zijkant van de stekker voor de stofkap twee drukpuntjes die ik moet kunnen indrukken.
Ik krijg het alleen met geen mogelijkheid voor elkaar.

Trouwens, bij de auto's die ik tot nu toe heb gehad, is het me tot op heden nog altijd gelukt om een koplamp te vervangen zonder al te veel moeite...

#6 Roodrunner

Roodrunner

    Vaker hier dan op de VFR

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4792 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Veendam
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:20

Stekker is gewoon een kwestie van lostrekken en ervoor zorgen dat de juiste kant boven blijft zitten.
Stofkap is een beugel aan een veertje.

#7 Jappe

Jappe

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2469 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Culemborg
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:21

Auto ja tot nog toe maar bij sommige auto's moet je de koplamp demonteren of een accu of wat dan ook. Maar voor je viffer eerst de stekker gewoon lostrekken en dan voorzichtig de stofkap lostrekken (ik heb die drukpuntjes nog nooit gebruikt iig) en de rest is niet anders dan een auto behalve de ruimte dan.

#8 CassiusZ

CassiusZ

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1832 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zuid-Scharwoude
  • Interesses:Mijn zonen!!!, mijn vrouw, motorrijden en volleybal!!!
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:22

Toch gewoon lostrekken? Volgens het instructieboekje moet ik toch echt iets indrukken, voordat ik de stofkap kan verwijderen.
We gaan vanavond / morgen wel weer verder puzzelen.

#9 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12709 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:45

@Roodrunner: Jij hebt een VTEC en die heeft H-7 en dus ook een andere steker.

@CassiusZ: Steker gewoon aan de zijkanten flink inknijpen en dan een beetje heen en weer frunniken, dan springt hij wel uit de borging.
VFRikus

#10 ulco

ulco

    Zeer ervaren rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPip
  • 711 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:het schone zuidhorn
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Geel

Geplaatst 09 juli 2010 - 13:54

dat probeer ik ook altijd voor ik een nieuw blik koop.
gewoon ff in de showroom kappie open en frunniken

mensen kijken wel ff dom, maar ik kan altijd verder
net zoals dat waardeloze reparatiesetje om een lekke band te verhelpen. doe mij maar gewoon een volwaardige band achterin


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers