Spring naar inhoud


Foto

VFR750 Koppeling pakt niet goed bij optrekken


  • Log in om te reageren
4 reacties op dit topic

#1 deschil

deschil

    Gevorderde rijder

  • Inactief
  • 10 berichten
  • Geslacht:Man
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 10 september 2011 - 23:44

Hoi,

Ik ben nog niet zo lang in het bezit van een VFR750 1997 en ik heb het idee dat de koppeling niet helemaal lekker is, of dat het komt dat ik geen hydraulische koppeling gewend ben.
In de eerste versnelling als ik optrek dan lijkt de koppeling wat te slippen en vervolgens als de versnelling dan wel goed aangrijpt krijg je een snuk. Best wel vervelend eigenlijk. Door wat met de koppeling te spelen kan ik het beter (geleidelijker) opvangen.

Bij het overschakkelen naar andere versnellingen heb ik helemaal geen problemen. Ik had me laten vertellen dat de push rod (pin achter slave cylinder die het blok ingaat) de boosdoener kon zijn ivm mogelijke corosie.
Bij nadere inspectie was er wel wat lichte corrosie aanwezig maar na schoon/glad maken heb ik nog steeds dezelfde problemen.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

Ik heb ook al de kettingspanning gechecked en deze is volgens spec.
Fiets heeft 50.000 km gelopen en rijdt verder heerlijk.

Ik hoor het wel.

Groet,

Jo

Bewerkt door deschil, 17 september 2011 - 17:12.


#2 boertjes

boertjes

    VFR rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1276 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Enschede
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Geel

Geplaatst 11 september 2011 - 10:18

Is dit met koude of met warme motor? Als het met koude motor is wil de olie soms nog niet zo goed "plakken". Dat ken ik wel van de 750 (de anderen zullen het vast ook hebben)

#3 koekum

koekum

    Ervaren rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPip
  • 429 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Utrecht
  • Interesses:Wa denkte zelluf?
  • Ik heb diverse VFR's
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 11 september 2011 - 10:29

Bij een koude motor plakt de olie juist meer dacht ik.
En een slippende koppeling treed pas op bij hogere vermogens, juist niet bij wegrijden.
Ingeslagen koppelingskorf wellicht?

#4 deschil

deschil

    Gevorderde rijder

  • Inactief
  • 10 berichten
  • Geslacht:Man
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 11 september 2011 - 13:02

Bedankt voor de reacties.

Ik heb niet het idee dat het uitmaakt of de motor koud of warm is.
Als olie zit er trouwens Castrol Power RS 4T 10W-40 in, dus dat moet wel in orde zijn. Lees wel eens dat vol syntetische olie problemen kan geven.

Hoe kan ik controleren of het koppelingskorf is ingeslagen?
En wat kun je daaraan doen?

Jo

Bewerkt door deschil, 11 september 2011 - 13:14.


#5 vroembert

vroembert

    rc24 fanaat

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3982 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Nijeveen
  • Interesses:Motoren, techniek, fotografie, computers, kitebuggyen en tegenwoordig ook kitesurfen.
  • Ik heb 'n 86-89 VFR750
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 11 september 2011 - 13:43

Deksel van de koppeling halen. (wel even je motor scheef zetten anders lekt hij olie) En dan je koppeling even loshalen. Johanvolvo heeft e.e.a. ook beschreven, met foto's: klik


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers