Spring naar inhoud


Foto

Superbike kit plaatsen en bar ends


  • Log in om te reageren
16 reacties op dit topic

#1 dude-nl

dude-nl

    VFR rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1216 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Waddinxveen
  • Interesses:Mijn zoontje Dylano
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 22 februari 2012 - 23:58

Hey luitjes,

Vanmiddag bezig geweest met het plaatsen van een superbikekit.
Het viel toch allemaal wat tegen.
handvatten wilden niet los (uiteindelijk na goed verwarmen met een geleende verfbrander wel)
Gaskabel eerst niet los, daarna niet terug vast
Kabels kwamen niet fijn uit, ook niet na het omleggen volgens de MDI beschrijving. Het staat toch allemaal erg strak...

Al met al wel gelukt op 1 ding na.
Ik weet niet hoe het heet, maar het gedeelte waar je je bar-ends op schroeft kreeg ik niet uit de oude clipons.
Na het indrukken van de borgveer kwam ca 2 cam naar buiten, maar krijg er niet meer beweging in dan dat.
Met andere woorden, op het nieuwe stuur zitten nu nog geen bar ends.

Hoe krijg ik deze uit de clipons, of waar kan ik nieuwe halen om in het superbike stuur te doen. Graag jullie tips/advies

Tevens meteen ook een MDA vario tour ruitje er op gezet.
Allemaal leuke dingetjes van mede forummer Berre :)

#2 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11319 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 23 februari 2012 - 00:46

Heb je geen compressor?
Met een stoot lucht in de handvatten trek je ze er zo af.
Wat het stuur betreft voor de stuurgewichten, heb je een stalen of aluminium stuur?

#3 frank_b

frank_b

    Webmaster

  • Beheerder
  • 3095 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:De Veluwe
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 23 februari 2012 - 07:28

Heb je geen compressor?
Met een stoot lucht in de handvatten trek je ze er zo af.


:withstupid: compressor werkt echt prachtig, even wat lucht eronder, handvat wordt bol en eraf.

Die stuurgewichten zijn toch conisch, die moet je losdraaien normaal en dan eerst iets naar binnentikken daarna zou je ,in theorie dan, ze er zo uit moeten kunnen schuiven.

#4 berre

berre

    Gevorderde rijder

  • Inactief
  • 113 berichten
  • Geslacht:Man
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 23 februari 2012 - 09:25

hoi hoi

Ik heb die dingen die in het stuur zitten er met wat kruipolie uitgekregen. Ze blijven vooral zitten aan de gaatjes in het stuur, de rubber zet zich erin vast. Even met een schroevendraaier het rubber induwen en mbv de barends het geheel eruit trekken.

Op de gaskabels heb ik ook heel erg zitten vloeken. Heb ze aan de motor wat losser gesteld en toen ging het makkelijker (maar nog altijd niet "vlot").

Veel plezier met klussen!

#5 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11319 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 23 februari 2012 - 10:14

Voor de V-tec waren kabels van de Pan European ST1300 de oplossing, ik heb ze zelf van de ST1100 zoals eerst was aangegeven maar daar bleek de kabel niet ver genoeg door te steken t.o.v. de mantel.
Het zou me niets verbazen dat 1 van die kabels ook voor de 800 een oplossing is want als van die 3 motoren (en ik heb er nog 1 gezien laatst op MF) al dezelfde aansluitingen hebben zal dat bij de 800 niet anders zijn.
Ik zal even het plaatje erbij zoeken en de maten erin zetten waar op gelet moet worden.

#6 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11319 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 23 februari 2012 - 10:48

Hierbij dus het plaatje...
Bijgevoegd Bestand  Kabels_v_tec_ST_met_maten.jpg   276,33K   24 downloads

#7 dude-nl

dude-nl

    VFR rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1216 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Waddinxveen
  • Interesses:Mijn zoontje Dylano
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 23 februari 2012 - 14:10

Helaas had ik geen compressor in de buurt.

Wel losse flesjes met Airduster. Helaas toch te weinig kracht om er vanaf te krijgen maar met de verfbrander was het zo gebeurd.

Ik krijg het binnendeel (hoe heet het nou?) er echt niet uit. Heb hem een paar CM naar buiten, de gaten blokkeren niet, in de bankschroef, lange bout er indraaien, maar geen MM meer geven...

Dit moet toch eenvoudiger kunnen...

#8 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11319 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 23 februari 2012 - 14:43

Ik ben het nog niet zo lang geleden ergens tegengekomen.
Was iets met de handvatten eraf en dan zat er een klein gaatje waar je het pinnetje naar binnen moest tikken, dan iets naar binnen schuiven en dan kan je ze eruit trekken... zoiets althans.

#9 dude-nl

dude-nl

    VFR rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1216 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Waddinxveen
  • Interesses:Mijn zoontje Dylano
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 23 februari 2012 - 15:37

Zoals boven beschreven had ik dat al gedaan, maar na ca 2cm uittrekken, komen ze vast te zitten zonder enige beweging er meer in.

Is het onderdeel anders los te koop?
iemand een naam en bestelnr?

#10 AFS Motorparts

AFS Motorparts

    Vaker hier dan op de VFR

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3125 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Purmerend
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 24 februari 2012 - 09:49

Waarschijnlijk passen deze inwendige montagegewichten toch niet in jouw nieuwe stuur, dus waarom zou je die moeite doen....
Ze zitten geborgt met die 2 pennetjes die in de gaatjes van je huidige clip-on zitten. Door die gaatjes heen druk je de pennetjes iets naar binnen.
In het schroefdraad waar je oude gewichtjes op zitten gemonteerd draai je een oude bout, en daar kan je dan aan trekken. Hiermee komen die inwendige montagegewichten vrij.

Alternatief: koop stuurgewichten van bijvoorbeeld Rizoma. Deze werken met een rubberen prop die tussen tweee conussen gemonteerd zit. Draai je de montagebout strakker, dan trek je de conussen naar elkaar toe, en klemt het rubber zich vast in de buis van je stuur. Door verschillende maten rubbers passen deze in alle sturen, en ze zijn nog mooier ook.
Zie: http://www.rizoma.co...lebar-caps.html

#11 VFRiend

VFRiend

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 146 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zutphen
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 12 maart 2012 - 15:03

Hoi Dude,

Ben zelf ook bezig met een superbike kit montage (ABM) volgens de montage handleiding (Mdi download) geeft deze aan dat de koppelingsleiding buitenlangs de voorvork dient te gaan

Hoe heb jij dat gedaan? Zit nou niet echt te wachten om hem te ontkoppelen en vervolgens te ontluchten (namelijk noooooooit gedaan)

Meest simpele lijkt me de kroonplaat even te verwijderen en leidingen goed leggen en kroonplaat terug plaatsen, maar kan dat en is dat zo simpel als ik me voorstel?. Of zie ik iets over het hoofd?

Wouter

#12 VFRiend

VFRiend

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 146 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zutphen
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 12 maart 2012 - 15:29

:klop: :klop: :klop:

Heb de zoek functie gebruikt maar kwam niet te voorschijn, ondertussen volop in ray's how to aan het lezen

Wouter

#13 Arno71

Arno71

    There is more than meets the eye!

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6083 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:93551CA
  • Interesses:SUP, MTB, VFR, Ski, Metal, F-35, reizen, foto/gopro.... etc.
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 12 maart 2012 - 15:46

Na de 3e foto in Ray z'n how to wordt het besproken.

Nu moet de kroonplaat eraf zodat je de koppelingsleiding kan verleggen, dit kan ook anders maar dan moet je de leiding loshalen en zit je daarna met opnieuw vullen en ontluchten.



#14 Johan

Johan

    SCJ

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2557 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zwolle
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 12 maart 2012 - 15:46

Meest simpele lijkt me de kroonplaat even te verwijderen en leidingen goed leggen en kroonplaat terug plaatsen, maar kan dat en is dat zo simpel als ik me voorstel?. Of zie ik iets over het hoofd?

Wouter

Je kunt ook de vorkpoot even trekken (laten zakken) om de leiding goed te leggen

#15 VFRLoos

VFRLoos

    Hmm, vla met koeienvlekken

  • Forumlid ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5069 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Locatie:Zoetermeer
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 12 maart 2012 - 15:57

Die howto moe(s)t nog verplaatst worden, jij zegt ook niks Ray....
Doe ik even tussendoor, weten jullie dat.
:zwaai:


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers