Spring naar inhoud


Foto

Start problemen vtec


  • Log in om te reageren
17 reacties op dit topic

#1 Odwin

Odwin

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 58 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Deventer
  • Interesses:Motorrijden, digital art, onze engelse bulldog, lekker onspannen, uitgaan
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 17:08

Een kameraad van me stond vandaag stil langs de weg. Onder het rijden op de snelweg begon de motor wat te happeren en nadat hij een80 km weg was ingeslagen was het vermogen volledig weg en begon het olielampje te branden. Hij heeft toen een tijdje gewacht, maar kreeg de motor daarna niet meer aan de praat. De startmotor slaat wel goed aan en duidt zeker niet op een lege of zwakke accu. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? Benzinepomp? Geen oliedruk?

#2 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12702 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 17:21

Oliedruk vast niet, want dan was het controle lampje al gaan branden voor het haperen.
Eerst maar eens controleren of de brandstofpomp nog even gaat draaien bij op het contact zetten. Vervolgens even kijken of er een bougie vonk is.
VFRikus

#3 Odwin

Odwin

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 58 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Deventer
  • Interesses:Motorrijden, digital art, onze engelse bulldog, lekker onspannen, uitgaan
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 19:08

De brandstofpomp slaat inderdaad niet aan als de sleutel wordt omgedraaid. Het is een model zonder abs, zover ik weet zitten de zekeringen alleen aan de rechterkant onder de cockpit bekleding, deze waren allemaal in orde, ookde hoofd zekering bij ee accu. Waarschijnlijk dan de benzinepomp zelf? Of wellicht iets met HISS?

#4 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12702 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 19:11

Kill switch smerig?
VFRikus

#5 Arno71

Arno71

    There is more than meets the eye!

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6057 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:93551CA
  • Interesses:SUP, MTB, VFR, Ski, Metal, F-35, reizen, foto/gopro.... etc.
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 19:26

Heb je meer symptomen kunnen waarnemen? FI lamp, tijd aanduiding gereset enz.
Grote connectors al bekeken op corrosie/vuil e.d.? (achter het linker en rechter paneel, kabel vanaf de dynamo)
Heeft men recentelijk onderhoud uitgevoerd?

#6 Arno71

Arno71

    There is more than meets the eye!

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6057 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:93551CA
  • Interesses:SUP, MTB, VFR, Ski, Metal, F-35, reizen, foto/gopro.... etc.
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 19:49

Op VFR Discussion wordt een soortgelijk probleem besproken.
Link.
Hier is de oplossing gevonden in een vervuilde connector die zich aan de linker zijde achter het pannel bevind, net boven de linker radiateur.
Plaatje en meer aanpassingen m.b.t. de bewuste connector.

Geplaatste Afbeelding

#7 Odwin

Odwin

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 58 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Deventer
  • Interesses:Motorrijden, digital art, onze engelse bulldog, lekker onspannen, uitgaan
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 19:59

Bedankt voor de tip, zal dit zeker even nakijken. Alle anderen natuurlijk ook bedankt voor de input tot zover

#8 Arno71

Arno71

    There is more than meets the eye!

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6057 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:93551CA
  • Interesses:SUP, MTB, VFR, Ski, Metal, F-35, reizen, foto/gopro.... etc.
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 20:02

Het witte draadje wat aan de kabels is toegevoegd heeft te maken met een massa probleem.
M.a.w. hoort er niet maar is een oplossing om de connector te omzeilen.

Succes met troubleshooten en mocht je wat vinden wat enigszins te fotograferen is, schroom dan niet om het hier te plaatsen.
Zo hebben anderen er ook wat aan ;)

#9 Jacco76

Jacco76

    VFR 100.000 bikkel

  • Forumlid ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5494 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gem. Voorst
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 15 april 2012 - 20:55

Op VFR Discussion wordt een soortgelijk probleem besproken.
Link.
Hier is de oplossing gevonden in een vervuilde connector die zich aan de linker zijde achter het pannel bevind, net boven de linker radiateur.
Plaatje en meer aanpassingen m.b.t. de bewuste connector.


Mocht dit probleem zijn dan gaat niet je olielampje branden maar het FI lampje.
Heb het zelf met de huidige en de vorige meegemaakt. Als het een 2002 model is zodat je de verlichting kan uitzetten, dan is het op te lossen door het licht uit te zetten en te starten. Normaal gesproken loopt hij dan weer. Wanneer de verlichting of de richtingaanzwijzers aanzet valt de motor weer uit.

De mijne maak ik preventief elk jaar schoon en sindsdien geen last meer van gehad.

#10 Arno71

Arno71

    There is more than meets the eye!

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6057 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:93551CA
  • Interesses:SUP, MTB, VFR, Ski, Metal, F-35, reizen, foto/gopro.... etc.
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 21:09

Als het olie lampje brandt dan verwijst de user manual een lage olie druk.
Ik kan daar dan weer geen relatie vinden met het niet reageren van de brandstof pomp.
De eerste link geeft een mogelijke oplossing voor het niet werken van de pomp.
Eerst maar eens afwachten wat men kan vinden.

#11 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12702 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 21:11

Dat is waar ook , daar heeft VFRene ook eens last van gehad, die steker achter het linker zijpaneel.
VFRikus

#12 Jacco76

Jacco76

    VFR 100.000 bikkel

  • Forumlid ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5494 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gem. Voorst
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 15 april 2012 - 21:19

Heb even het linkje opgezocht van mijn geval destijds.

Suc6

#13 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11218 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 15 april 2012 - 21:28

@Arno:
Als de brandstofdruk wegvalt dan valt het vermogen weg en zakt het toerental waarmee ook de oliedruk minder wordt.
Dat is een kettingreactie maar als er iets anders is zoals een massaprobleem waardoor de motor niet meer goed werkt en dus het toerental daalt enz.
Ook weer een kettingreactie.
Alleen wanneer de stroom geheel wegvalt zal er geen olielampje branden omdat er dan niets meer brand B)

#14 Arno71

Arno71

    There is more than meets the eye!

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6057 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:93551CA
  • Interesses:SUP, MTB, VFR, Ski, Metal, F-35, reizen, foto/gopro.... etc.
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 15 april 2012 - 21:55

Duidelijk, ik heb weer beeld en geluid ;)

#15 Hanzzzz

Hanzzzz

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 84 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Soest
  • Interesses:Motorrijden en techniek
    IT
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 16 april 2012 - 08:16

Kill switch smerig?
VFRikus

:withstupid::^


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers