Spring naar inhoud


Foto

Nieuwe kaart te groot voor Zumo660


  • Log in om te reageren
12 reacties op dit topic

#1 JohnvR

JohnvR

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 198 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zuid-Limburg
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 18 mei 2012 - 09:59

Zijn er meerdere Zumo 660 gebruikers die het probleem hebben dat de nieuwe kaart niet volledig op de navi past? Ik had de vorige versie bij aanschaf in april erop gekregen. Die ging er in zijn geheel op (de 2012.10 versie). Daarna heb ik de 2010.40 kunnen downloaden, maar die heb ik nooit ge´nstalleerd. De 2013.10 die 2 weken geleden uit kwam past niet in zijn geheel erop. Wat gaat er fout?

Edit: ik heb het over de volledige europa versie. en verder geen extra's op de garmin gezet.

Bewerkt door JohnvR, 18 mei 2012 - 10:00.


#2 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12700 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 18 mei 2012 - 10:08

Niks, de kaart groeit nogal.
Ik heb de keuze gemaakt voor west Europa, kom je door de bank genomen al een heel eind mee weg.
Volgens info van onze Rode Renner krijg je wel alles op je PC, maar is het geheugen van je navi te klein en in voorkomende gevallen kan je in de Zumo een andere kaart plaatsen.
Vraag me niet hoe dat moet, ik heb me daar nog niet in verdiept, maar het zou me niet verbazen als Dutchgixxer de werkwijze daarvoor hier zo neer zet.
VFRikus

#3 Roodrunner

Roodrunner

    Vaker hier dan op de VFR

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4787 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Veendam
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 18 mei 2012 - 10:25

http://forum.gps.nl/index.php

Kijk even onder zumo660 en onder kaartmateriaal. Daar staat van alles uitgelegd. Ook over updaten. (moet je wellicht kijken bij Mywaypoint).

Komt erop neer, dat je de optie lifetimeupdate niet moet aanvinken (de aangeraden optie) maar optie 2, mapupdate en dan aanvinken wat je in je navi wilt hebben (bijvoorbeeld west-europa) en daarna aanvinken dat je het ook op de pc wilt hebben. Dan kun je daarna via mapupdate nog weer extra kaarten naar je SD kaart zetten.
Als je klikt op een optie, zie je ook welke kaarten er meegaan. West-europa is voor de meesten onder ons voldoende. Oost-europa krijg je GB niet mee. En (als ik het goed heb spanje en frankrijk niet...

Het is niet echt handig in elk geval om op dit forum uitgebreid dit soort zaken te behandelen als daar een speciaal forum dat veel dieper gaat voor aanwezig is. Hulde voor Waypoint. :worshippy:

EDIT: Nog het draadje gevonden met wat waar/hoe :D GPS forum waypoint

Het zou kunnen zijn, dat je eerst moet aanmelden op het forum van hun om de draadjes te kunnen bekijken.

#4 L1dert

L1dert

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1054 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Rotterdam
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 18 mei 2012 - 18:26

... De 2013.10 die 2 weken geleden uit kwam past niet in zijn geheel erop. Wat gaat er fout?

Edit: ik heb het over de volledige europa versie. en verder geen extra's op de garmin gezet.


Vind ik toch wel wat vreemd. De 660 heeft - net als de 220 - 3,66 GB (4 GB) opslaggeheugen ter beschikking en al mijn bestanden op de Zumo 220 nemen, met het nieuwste kaartmateriaal, 2,74 GB in beslag. Nu heeft volgens mij de 660 3d-bestanden, maar hoeveel dat is weet ik niet.

#5 Arnold Lolkema

Arnold Lolkema

    Ervaren rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPip
  • 419 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Almere / Flevoland
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 19 mei 2012 - 13:29

Je kunt altijd alle overige kaarten die je wilt op de mini-SD kaart zetten als extra kaart. (wordt dan gmapsupp.img)
Selecteer de extra kaarten in Mapsource met de Map selectietool, Kies verzenden naar apparaat, en kies dan de verwisselbare schijf op de Zumo (bij mij G:)
Voila. :P

#6 JohnvR

JohnvR

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 198 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zuid-Limburg
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 20 mei 2012 - 20:06

Je kunt altijd alle overige kaarten die je wilt op de mini-SD kaart zetten als extra kaart. (wordt dan gmapsupp.img)
Selecteer de extra kaarten in Mapsource met de Map selectietool, Kies verzenden naar apparaat, en kies dan de verwisselbare schijf op de Zumo (bij mij G:)
Voila. :P

Ik werk met BASECAMP ... :smileystupid:

#7 Nikos

Nikos

    Ervaren rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPip
  • 275 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:.
  • Kies je type
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 20 mei 2012 - 20:29

MapInstall :scratchchin:

#8 JohnvR

JohnvR

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 198 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zuid-Limburg
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 20 mei 2012 - 21:09

Staat er al op, maar ik ben nog bezig met mijn PhD in Rocket Science ... :zucht:

#9 Dutchgixxer

Dutchgixxer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2671 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Friesland
  • Interesses:Motorrijden.
    Karpervissen.
    Sleutelen aan motoren.
    Verkoop met montage van motorbanden.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 21 mei 2012 - 08:27

Er zijn mogelijkheden om ruinte te maken in de zumo. Verwijder alle niet gebruikte talen en text bestanden. Hiermee maak je ongeveer 400Mb vrij. Als je de 3d weergave niet gebruikt kan die er ook uit. Volgens mij moet dan alle kaartmeteriaal er nog net oppassen.

Een ander alternatief is is dmw mapsource de gewenste kaartset selecteren en naar de zumo sturen.
Verwijderdan eerst de gmapprom file.
stuur dan de gewenste kaartset naar de zumo
dan de gmapsupp hernoemen naar gmapprom.

Als je scaninavie en turkije en een stuk balkan weglaat past het zeker op de 660.

#10 L1dert

L1dert

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1054 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Rotterdam
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 21 mei 2012 - 08:54

Dan is mij nog steeds niet duidelijk waarom het complete kaartmateriaal wel met gemak op een 220 past en niet op een 660...
Misschien zit de map 'Archive' in ..\GPX\GPX (zo heet het bij de 220) vol? Heel gauw kopiŰren naar een pc of gewoon weggooien. Dit zijn namelijk alle tracks/routes die je gereden hebt en die daarnaar weggeschreven worden, wanneer het teveel wordt.

Voor je gemoedsrust: die archiefbestanden heb je absoluut niet nodig voor de normale werking van je Zumo. Ik heb gemerkt dat het zich ophoopt, als je er niets aan doet. Het zijn leuke bestanden om in te lezen in MapSource of BaseCamp. Je kunt dan precies zien waar je gereden hebt, op welke hoogte, tijdstip enz.

#11 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12700 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 21 mei 2012 - 08:57

De 220 heeft toch geen 3D?
VFRikus

#12 L1dert

L1dert

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1054 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Rotterdam
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 21 mei 2012 - 09:14

De 220 heeft toch geen 3D?
VFRikus

Dat klopt, maar dat bestand is niet zo ernstig groot (dacht ik), dat de kaart er niet meer op zou passen (op mijn Zumo 220 heb ik nog ongeveer 1 GB vrij).

#13 Rob@X-tour-R

Rob@X-tour-R

    Echte CT-rijder

  • Lid VFROC ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3619 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Noord-Holland
  • Interesses:CT-club NL
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 23 mei 2012 - 10:20

Ik gebruik de JaVaWa device manager voor controle/beheer op mijn Zumo.
Hier te downloaden voor Mac & Windows (en er staan meer handige progjes).


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers