Spring naar inhoud


Foto

Problemen met route laden in Zumo 350


  • Log in om te reageren
17 reacties op dit topic

#1 JeFour

JeFour

    Zeer ervaren rijder

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 974 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Den Haag
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 08 maart 2014 - 14:01

Ik heb nog een vraag bij het kaartmateriaal van de Betuwe route 2014: Als ik de bestanden naar mijn zümo 350 upload, dan krijg ik na afloop op het apparaat de melding(en) dat de route(s) meer dan 29 via-points hebben en dus automatisch gesplitst zijn. Dus als ik het goed begrijp gaat ergens tijden de rit mijn zümo opeens geen richtingen meer aangeven omdat het stuk "op" is en moet ik dan (tijdens het rijden ;)) het volgende stuk opstarten.

 

Hoe krijg ik de route(s) in één stuk in de zümo?


Bewerkt door JeFour, 08 maart 2014 - 20:35.
Bericht afgesplitst van 'Betuwe route' omdat dit een navigatie issue is.


#2 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11306 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 08 maart 2014 - 14:15

In dit geval heb je te maken met een bestand (Betuwe route voor clubleden maart 2014) waar 5 routes in staan waarvan 4 halve.

Via Mapsource (en ik vermoed ook wel in Bascamp) kan dergelijke bestanden naar de Zümo zetten (in ieder geval wel bij de 550) en dan alle delen na loskoppelen van de PC 1 voor 1 importeren.
Wellicht dat via een andere manier alleen de eerste route naar het apparaat wordt verzonden en dan heb je inderdaad maar een halve route.
Anders even kijken want je hebt 2 x Betuwe Route deel 1 en ook 2 x Betuwe Route deel 2 en dan heb je nog Betuwe Route3, als die er allemaal op staan moet je de laatste kiezen want dat is de route in zijn geheel.
Het beste is om routes van derden eerst inje eigen Mapsource/Basecamp te openen en dan laten herberekenen zodat deze klopt in je eigen kaartmateriaal en dan van daaruit naar het apparaat te verzenden.

Wanneer je een bestand van derden op een SD kaart zet en die in het apparaat duwt kan het wel eens mis gaan.

 

Edit: Vanwege verplaatsen de tekst even aangepast zodat het hopelijk later wanneer iemand zoekt op dit probleem ook wat duidelijker is.


Bewerkt door Ray, 08 maart 2014 - 14:54.
Door verplaatsen nu overbodige text verwijderd.


#3 Tjurskallig

Tjurskallig

    Gevorderde rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPip
  • 498 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gouda
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 08 maart 2014 - 16:01

Of even de RTW tool van JaVaWa downloaden op ... http://www.javawa.nl/rtwtool.html

Route laden in de tool, de vlaggetjes verwijderen en dan rechtstreeks naar de Zumo sturen.
Werkt super met de Zumo 350 !

#4 JeFour

JeFour

    Zeer ervaren rijder

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 974 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Den Haag
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 08 maart 2014 - 17:46

Kan Basecamp dan niet de vlaggetjes (via points) weghalen? Ik dacht dat dat kon, maar kan het nergens vinden.

 

Ter verduidelijking: Ik heb Betuwe route deel 1 en deel 2 gebruikt, deze in Basecamp laten herberekenen en van daaruit naar de nüvi gestuurd.

En daar heb ik nu Betuwe route deel 1 (1), Betuwe route deel 1 (2), Betuwe route deel 2 (1) en Betuwe route deel 2 (2), dus 4 delen...

 

De volledige route (de 5e in het pakket van routes) wordt zelfs in 3 delen gesplitst.


Bewerkt door JeFour, 08 maart 2014 - 20:36.


#5 Dutchgixxer

Dutchgixxer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2671 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Friesland
  • Interesses:Motorrijden.
    Karpervissen.
    Sleutelen aan motoren.
    Verkoop met montage van motorbanden.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 08 maart 2014 - 17:51

PB me ff dan hebben we ff telefonisch contact.

#6 Dutchgixxer

Dutchgixxer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2671 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Friesland
  • Interesses:Motorrijden.
    Karpervissen.
    Sleutelen aan motoren.
    Verkoop met montage van motorbanden.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 08 maart 2014 - 17:54

Het gaat anders dan bij een 660 en 550.

#7 Dutchgixxer

Dutchgixxer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2671 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Friesland
  • Interesses:Motorrijden.
    Karpervissen.
    Sleutelen aan motoren.
    Verkoop met montage van motorbanden.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 08 maart 2014 - 18:24

Laad route in basecamp . Selecteer alle tussen punten. Rechts klikken. Kies niet waarschuwen. Laad dan route in een stuk in de Zumo.


Bewerkt door Dutchgixxer, 09 maart 2014 - 08:41.


#8 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11306 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 08 maart 2014 - 18:59

Kan Basecamp dan niet de vlaggetjes (via points) weghalen? Ik dacht dat dat kon, maar kan het nergens vinden.

 

Ter verduidelijking: Ik heb Betuwe route deel 1 en deel 2 gebruikt, deze in Basecamp laten herberekenen en van daariut naar de nüvi gestuurd.

En daar heb ik nu Betuwe route deel 1 (1), Betuwe route deel 1 (2), Betuwe route deel 2 (1) en Betuwe route deel 2 (2), dus 4 delen...

In het bestand is dus nog een 5e route en dat is de route in 1 geheel dus onderweg geen deel 2 starten.

Heb voor het gemak dus ook even die 5e in de OP van het topic over de betuweroute gezet dus dan kan je die zonder verwarring van delen en en 2 laden.



#9 JeFour

JeFour

    Zeer ervaren rijder

  • Motorator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 974 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Den Haag
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 08 maart 2014 - 20:34

Laad route in baseball. Selecteer alle tussen punten. Rechts klikken. Kies niet waarschuwen. Laad dan route in een stuk in de Zumo.

Kerst, bedankt voor je hulp.

Inderdaad, zodra alle punten behalve start, eind en tussenstop op "won't alert" staan, dan past de route in de 350 zonder dat er iets gesplitst wordt.

Ik ben klaar voor morgen! :yahoo:

 

Het blijft jammer dat Garmin het niet voor elkaar krijgt intuitief te gebruiken software te maken. Er kan veel met dat spul, maar het is niet makkelijk in gebruik. En dan gaan verschillende apparaten ook nog verschillend om met de routegegevens :(



#10 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11306 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 08 maart 2014 - 21:15

Die optie mis ik wel in de 550 maar ik vind de apparaten te duur om een nieuwe te kopen terwijl de oude op zich nog prima voldoet (hoewel hij van de week toch erg traag was).

Bij rotondes rechtdoor mogen ze ook wel zwijgen want dat stoort me wel.



#11 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12709 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 08 maart 2014 - 21:20

Dit kan je in Basecamp regelen, dan zal het in een 550 toch ook werken?

VFRikus



#12 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11306 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 08 maart 2014 - 21:25

Nee want je geeft alleen een code mee dat die niet genoemd moeten worden maar voor de route te bepalen worden ze wel gebruikt, de 550 kan niets met die code (of hoe het ook werkt) en die blijft dan gewoon vrolijk doorkletsen.



#13 Rob@X-tour-R

Rob@X-tour-R

    Echte CT-rijder

  • Lid VFROC ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3619 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Noord-Holland
  • Interesses:CT-club NL
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 08 maart 2014 - 21:28

Klopt, de 550 ouwehoert gewoon door ook al geef ik in BC mee dat ie stil moet zijn.



#14 Dutchgixxer

Dutchgixxer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2671 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Friesland
  • Interesses:Motorrijden.
    Karpervissen.
    Sleutelen aan motoren.
    Verkoop met montage van motorbanden.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 09 maart 2014 - 08:51

De procedure voor de 350/390 in het kort:

 

Als je een route van een ander wilt gebruiken: 

Dupliceer route. En geeft de via route eigenschappen een andere kleur.

Herbereken route met de kaart die in je toestel zit.

Corrigeer afwijkingen dmv extra tussen punten te plaatsen.

Ontglitch de route dmv javawa tool. ( tussen punten naast de weg worden op de weg gezet )

Zet alle tusenpunten behalve begin en eindpunt op niet waarschuwen. 

Zet herbereken in toestel uit. 

Laad de route.

 

Voor de zumo 660/550/ 2820/2720

Als je een route van een ander wilt gebruiken: 

Dupliceer route. En geeft de via route eigenschappen een andere kleur.

Herbereken route met de kaart die in je toestel zit.

Corrigeer afwijkingen dmv extra tussen punten te plaatsen.

Ontglitch de route dmv javawa tool. ( tussen punten naast de weg worden op de weg gezet )

Gebruik route vormings punten en geen waypoint om je route naar jouw smaak te boetseren.

Zet herbereken uit 

laad de route. 

Wil je niet niet dat tussen punten worden afgeroepen: ontvlag dan de route. kan ook met javawa tool. Het berekenen moet dan uit !! Anders blijft er na herbereken in het toestel geen route meer over. 

 

Hier is de tool te vinden : http://www.javawa.nl/rtwtool.html



#15 Rob@X-tour-R

Rob@X-tour-R

    Echte CT-rijder

  • Lid VFROC ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3619 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Noord-Holland
  • Interesses:CT-club NL
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 09 maart 2014 - 20:38

 

Gebruik route vormings punten en geen waypoint om je route naar jouw smaak te boetseren.

 

Wat bedoel je hiermee of hoe doe je dat?




0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers