Spring naar inhoud


Foto

Zumo 590 LM Gebruikerservaringen.


  • Log in om te reageren
49 reacties op dit topic

#1 Viffer

Viffer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2853 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zeeland
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 09 juni 2015 - 17:41

Zumo 590 LM Gebruikerservaringen.

 

Mooi apparaat. Dat kon je overal lezen in de retenties. Ik was nog niet helemaal overtuigd tot ik oog in oog kwam te staan met dit wegwijskastje. Wat opviel was dat hij snel werkte en dat de afleesbaarheid van het grotere scherm, ik gebruikte een Zumo 660, bij zonlicht gewoon erg goed is.

Na niet al te lang nadenken heb ik hem gekocht gemonteerd en ben ik hem gaan proberen.

 

De montage was op zich al een feest. De kabelset bevat een extra audio ingang en een usb aansluiting. Dat biedt mooie mogelijkheden voor een DAB+ radio of een extra USB-stick met muziek. In de Media-player kan je de bron dan ook netjes selecteren. Zelfs de voorgeselecteerde  Play list van Spotify via je Smartphone. Het geluid heb ik via een ouderwetse bekabelde Autocom naar mijn helm gebracht. Dat toch ook weer van een verbeterde geluidskwaliteit te opzichte van wat er uit de 660 komt. Harder en zuiverder en met een betere kanaal scheiding op de MP3 speler. Het gesproken geluidsniveau van de GPS, telefoon en MP3 zijn afzonderlijk in te stellen. Mooi gedaan.

 

Opmerkelijk is ook het grote eigen geheugen van het apparaat. 16G en dan kan je ook nog een extra SD kaartje plaatsen. Ik had er nog een van een telefoon van 16G en die doet goed zijn werk. De 590 start enorm snel op. De 550 en de 660 laat hij hier heel ver en ver achter zich.

Het menu en dus de bediening wijkt wat van wat ik gewend was op de 660 maar is wel logisch en als je het eenmaal weet gaat de bediening als een speer. Vooral het snel menu dat je rechts onderin het scherm kan vinden is heel handig. Dan is er ook een mogelijkheid om een smartlink te maken met je Smartphone. Geweldig wat is dat leuk. Het weer op je GPS scherm. Zelfs een soort buienradar is mogelijk. Kost wel €6,- per jaar maar dat valt in het niet bij de prijs van het apparaat die op het moment van aankoop bij de Media Markt het voordeligst was. Het kaart materiaal kan je in lagen zichtbaar maken zaodat je info over rustplaatsen en hotels zichtbaar krijgt in je scherm zonder je hoeft in te zoomen.

 

Verder zijn er mooie extra zaken als bediening van een Garmin camera en badenspanningscontrole. Niet helemaal mijn ding maar het zit er op. Routes laden gaat net zo gemakkelijk of lastig geheel afhankelijk goed je BaseCamp kennis is. De kronkelroute functie is er maar werkt niet spectaculair alhoewel ik er wel op een weg kwam bij mij in de buurt waar ik nog nooit had gereden. Een vrij nieuwe weg maar toch.

 

Misschien hebben jullie ook wat aardige aanvullingen om te delen of problemen. Indien van toepassing graag delen. Ik ben tot nu toe zeer tevreden.

 

 



#2 knalselder

knalselder

    VFR rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1077 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Rijkevorsel-B
  • Interesses:Motorrijden en squashen.
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 10 juni 2015 - 16:45

Top! Heb er ook naar gekeken maar ben uiteindelijk voor een 390 gegaan. Voor mij is de overstap van een Quest1 nog wat ingrijpender... Op de 390 valt de leesbaarheid van het scherm in buitenlicht/zonlicht mij juist wat tegen in vergelijking met de Quest (dat was dan wel geen touch screen). 



#3 Viffer

Viffer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2853 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zeeland
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 14 juli 2015 - 21:48

Nog meer ervaringen? Had er wel een paar verwacht.



#4 VFRené

VFRené

    de grijze

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPip
  • 454 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Oude Pekela
  • Interesses:Alles waar Honda op staat. Naast mijn inmiddels 6e Honda VFR (1990,1998,2003,2005,2009,2012) hebben we ook inmiddels onze 6e Honda Civic.(1990,2000,2002,2004,2008,2013)
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Wit/Zwart

Geplaatst 15 juli 2015 - 11:56

Ben nu naar een paar maandjes gebruiken ook zeer tevreden maar vind sommige dingen wel jammer.

 

O.a dat je toch een paar extra stapjes moet doen in basecamp om de routes goed op je apparaat te krijgen m.b.t harde/zachte via punten.

En inderdaad zeer snel opstarten maar weer redelijke beperkte tijd op alleen accu.

Persoonlijk mis ik bijvoorbeeld een rekenmachine maar dat is niet onoverkomelijk.

 

Verder hoor ik om me toe toch veel problemen met aangeleverde routes maar dat is dan vooral door onkundig gebruik volgens mij want bij mij gaat het goed.

 

We zullen zien hoe de 590 zich de komende tijd gedraagt als we de VFR richting Eifel en Zwarte Woud jagen.

 

mvgr VFRené



#5 Viffer

Viffer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2853 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zeeland
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 15 juli 2015 - 17:05

Ik ben als het om vreemde routes gaat, routes van anderen, er op over gestapt om eerst een spoor (track) te maken. Als je dat een paar keer zo gedaan hebt wil je niet meer anders. Daarna maak ik de route op de manier zoals ik dat wil.

Beperkte batterijduur?? Heb je geen vaste aansluiting gemaakt? Is zo handig. Gewoon op je acherlicht aansluiten.

De rekenmachine die op de 550 zat heb ik ooit maar een keer gebruikt. Die mis ik dus echt niet.



#6 Ray

Ray

    Toercommissie

  • Bestuur
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11299 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Maasbracht
  • Interesses:Veel rijden en duiken.
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 15 juli 2015 - 17:55

Zit er een rekenmachine op de 550 :blink:



#7 VFRené

VFRené

    de grijze

  • Forumlid
  • PipPipPipPipPip
  • 454 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Oude Pekela
  • Interesses:Alles waar Honda op staat. Naast mijn inmiddels 6e Honda VFR (1990,1998,2003,2005,2009,2012) hebben we ook inmiddels onze 6e Honda Civic.(1990,2000,2002,2004,2008,2013)
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Wit/Zwart

Geplaatst 15 juli 2015 - 18:19

Ik ben als het om vreemde routes gaat, routes van anderen, er op over gestapt om eerst een spoor (track) te maken. Als je dat een paar keer zo gedaan hebt wil je niet meer anders. Daarna maak ik de route op de manier zoals ik dat wil.

Beperkte batterijduur?? Heb je geen vaste aansluiting gemaakt? Is zo handig. Gewoon op je acherlicht aansluiten.

De rekenmachine die op de 550 zat heb ik ooit maar een keer gebruikt. Die mis ik dus echt niet.

Natuurlijk een vaste aansluiting op de motor voor stroom maar als ik in huis op de bank eens even aan het pielen wil met de 590 is hij redelijk snel leeg.

 

collegamotorrijder van mij heeft ook diverse keren met spoor gewerkt maar krijgt problemen als hij af moet wijken door bijvoorbeeld wegomleidingen.

 

ik blijf gewoon dupliceren en aanpassen waar nodig, dan heb ik tot nu toe geen problemen



#8 Viffer

Viffer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2853 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zeeland
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 15 juli 2015 - 18:21

Ik zet een bestaande route om naar een spoor en maak op het spoor mijn nieuwe route dat spoor gebruik ik dus niet in de Zumo.

#9 Ed56VFRDCT

Ed56VFRDCT

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 43 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Lisse
  • Interesses:Precision Aerobatics met modelvliegtuigen F3A en F3AX
    Ballroom en latin dansen

    Mij VFR staat niet in het lijstje ,ik heb een VFR 1200DCT
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Zwart

Geplaatst 15 juli 2015 - 19:47

Mijn 590 is nu een jaar in gebruik , hiervoor had ik een 278C.

Wat ik mis is de maximum snelheids indicator in de display.Ik meen mij te herinneren dat het er eerst wel op verscheen.

Ik geef de oorzaak maar aan de updates ,kan iemand mij vertellen hoe deze indicator weer op te roepen.

De snelheidswaarschuwingen ingeschakeld staat aangevinkt.



#10 Rob@X-tour-R

Rob@X-tour-R

    Echte CT-rijder

  • Lid VFROC ex-crew
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3619 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Noord-Holland
  • Interesses:CT-club NL
  • Ik heb 'n VFR1200X
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 15 juli 2015 - 22:37

De rekenmachine die op de 550 zat heb ik ooit maar een keer gebruikt. Die mis ik dus echt niet.

Zit er een rekenmachine op de 550 :blink:


Ik mis hem ook niet...want hij zit er gewoon niet op.

#11 Viffer

Viffer

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2853 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Zeeland
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Wit

Geplaatst 15 juli 2015 - 23:00

Even nagezocht het was de 660 waar die wel op zat.


Bewerkt door Viffer, 15 juli 2015 - 23:16.


#12 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12709 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 16 juli 2015 - 06:35

Oh?

VFRikus



#13 gerjan

gerjan

    Gevorderde rijder

  • Forumlid
  • PipPipPipPip
  • 152 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Oosterwolde (gld)
  • Interesses:Toeren, VFR, Computers,
  • Ik heb 'n VFR1200F
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 19 juli 2015 - 18:13

Ik heb de 590 nu ongeveer 1 jaar, hij is snel, goed afleesbaar, en heeft groot intern geheugen.

Daarnaast is hij net als de 550 degelijk uitgevoerd.

 

Audio van telefoon (Nokia Lumia) icm cardo  via de G4 is nog steeds niet goed.

 

Kan telefoon wel bedienen, en enkele keer geluid gehad, maar meestal niet......

 

Er is helaas ook nog geen windows phone app



#14 Michiel

Michiel

    Zeer ervaren rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPip
  • 656 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Castricum
  • Ik heb 'n 94-97 VFR750
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 17 augustus 2015 - 15:44

Op een filmpje over de 590 zag ik een hele zooi draadjes aan de GPS steun hangen. Volgens mij waren dat voedings, USB en 3 audio kabeltjes.

Is dat echt zo? Zitten die met stekkertjes vast zodat je ze los kan klikken als je ze niet gebruikt?

Aangezien ik toch alleen maar de voeding ga gebruiken wil ik niet nog eens 3 kilometer aan draadjes weg moeten werken...



#15 VFRob800

VFRob800

    Ervaren rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPip
  • 382 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Leiden
  • Interesses:Surfen, Snowboarden, modelvliegen, Fietsen, motorrijden, sleutelen
  • Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 17 augustus 2015 - 16:51

Die stekkers zitten op ongeveer 30cm van de cradle vandaan.f3039e1ea0d911225825dde30b4a466c.jpg


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers