Spring naar inhoud


startmotor of accu


  • Log in om te reageren
31 reacties op dit topic

#1 Oud_mathiaas_*

Oud_mathiaas_*
  • Gast

Geplaatst 10 april 2008 - 17:55

ik reed vanmiddag terug van mij werk.

dus ik aangekomen in de tuin zette ik ff me motor neer.

maar blijkbaar had ik in plaats van op lock de motor op p gezet. dus de verlichting stond nog aan.

dus ik probeerde hem te starten helemaal niks.

ik ff in zijn 2 gezet en na 1 keer duwen startte die gelijk.

vervolgens heb ik ff een half uur gereden om hem bij te laden.

maar toen ik hem nog een keer electrische probeerde te starten maakt hij een soort trrrrrrrrrrrrrr geluid. net als of je op een bel drukt.

is dit nou de accu of startmotor?

#2 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12723 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 10 april 2008 - 18:34

Als je start met licht aan, wat doet je licht tijdens het starten?
Valt het zo goed als uit heb je te weinig stroom. Accu dood of niet op geladen.
Blijft het licht vrijwel normaal branden, dan moet je het in je startmotor zoeken.
VFRikus

#3 Oud_mathiaas_*

Oud_mathiaas_*
  • Gast

Geplaatst 10 april 2008 - 18:50

de lamp brand heel zwak.

ook tijdens het rijden.

ik denk zelf dat het de accu is. maar normaal gesproken moet hij toch helemaal niks doen.

ik vond het trrrrrrrrrrrrrrrr geluid heel vreemd. leek wel de startmotor.

hoe lang moet je ongeveer rijden voordat je accu vol is dan? en moet je je lampen aan laten tijdens het rijden?

#4 picaroon

picaroon

    Zeer ervaren rijder

  • Inactief
  • 855 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Twente
  • Interesses:Motor, IT, fotografie en goede films.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 10 april 2008 - 18:54

dan is je accu op... volledig ontladen accu is niet zo gezond volgens mij.
Half uurtje rijden is te weinig om hem vol te laden. Dat de startmotor dat geluid maakt is niet heel vreemd. Hoe dat intern precies zit heb i kgeen verstand van.

#5 Oud_mathiaas_*

Oud_mathiaas_*
  • Gast

Geplaatst 10 april 2008 - 18:57

ik denk dat ik van het weekend maar ff een nieuwe accu ga kopen dan.

ik kan hem eventueel ook bijvullen. want het is zo een vul accu.

ik schrok alleen een beetje van dat aparte geluidje. ik denk zodirect is mijn startmotor kapot of zo.

#6 Oud_mathiaas_*

Oud_mathiaas_*
  • Gast

Geplaatst 10 april 2008 - 19:08

kan ik de accu ook met startkabels proberen te starten?

dus dat ik hem ff aan de accu van mijn auto hang. ff kijken wat die dan doet

#7 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12723 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 10 april 2008 - 19:49

Controleer eerst maar eens je laadspanning, want als je lampen ook zwak branden met een lopende motor begin ik te denken aan een spanningsregelaar.
VFRikus

#8 picaroon

picaroon

    Zeer ervaren rijder

  • Inactief
  • 855 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Twente
  • Interesses:Motor, IT, fotografie en goede films.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 10 april 2008 - 20:15

Probeer eerst die accu eens op te laden met een conditielader. Wat VFRikus ook zei, de SR controleren.. laadspanning moet tussen 13.7 en 15.3 (wphb) op 5000rpm zijn.

Succes :)

#9 Oud_mathiaas_*

Oud_mathiaas_*
  • Gast

Geplaatst 10 april 2008 - 20:25

ik zal hem morgen eens doormeten.

alleen het zou wel heel toevallig zijn als bijv de spanningsregelaar en of de startmotor niet goed zou zijn.

na aanleiding van het aanlaten staan van de lampen natuurlijk.

het licht wordt wel sterker als je bijv gas geeft.

#10 picaroon

picaroon

    Zeer ervaren rijder

  • Inactief
  • 855 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Twente
  • Interesses:Motor, IT, fotografie en goede films.
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 10 april 2008 - 21:16

dat de startmotor een raar geluid maakt met zo weinig stroom is normaal. SR kan stuk zijn in de zin van een verkeerd laadvermogen of helemaal geen.

#11 The Artist

The Artist

    Ervaren rijder

  • Inactief
  • 289 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:IJmuiden (NH)
  • Interesses:Motoren en Audio
  • Ik heb 'n 86-89 VFR750
  • De mijne is:Rood

Geplaatst 10 april 2008 - 22:30

Ola,

Het 'trrrr' klopt bij lege accu! Doet die van mij ook. (dat is het start relais die je hoort en niet de start motor) De accu is inderdaad niet vol na een half uur maar wel voldoende om je startmotor rond te laten draaien. Ik weet niet welke accu er in is gemonteerd en hoe oud die is. Best kans dat door de diepe ontlading het hem net zijn laatste uur heeft gekost...

#12 Jappe

Jappe

    Vaker hier dan op de VFR

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2469 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Culemborg
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 10 april 2008 - 22:38

Weet niet hoe lang ff in de tuin gezet en daarna weer starten is maar als dit een half uur is of een uur is een accu niet diepontladen van een paar stadslichtjes.

#13 Very Fast Relaxing

Very Fast Relaxing

    Zeer ervaren rijder

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPip
  • 652 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Veenendaal
  • Ik heb geen VFR
  • De mijne is:n.v.t.

Geplaatst 11 april 2008 - 07:02

vervolgens heb ik ff een half uur gereden om hem bij te laden.

maar toen ik hem nog een keer electrische probeerde te starten maakt hij een soort trrrrrrrrrrrrrr geluid. net als of je op een bel drukt.

is dit nou de accu of startmotor?


Dat trrrrrrrrrrrrrrrr geluid is eng. Heeft ie bij mij ook gedaan. Was de SR.

Grtz,

Very Fast Relaxin'

#14 Oud_mathiaas_*

Oud_mathiaas_*
  • Gast

Geplaatst 11 april 2008 - 09:15

er zit een saito yb12a-b accu in.

ik had hem gister maar een 20 min op parking laten staan.

vanochtend heb ik hem ff met de starkabels gestart. hij startte wel gelijk.

dus ik weet bijna zeker dat het de accu is.

maar ik wil toch voor de zekerheid de spanningsregelaar doormeten. waar zit de spanningsregelaar ergens? en wat moeten de waardes zijn.

en kan ik er een accu instoppen met een hogere amperage

#15 VFRikus

VFRikus

    Rijdt als 'n natte krant

  • Lid VFROC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12723 berichten
  • Geslacht:Man
  • Locatie:Gasselternijveen (Drenthe)
  • Interesses:Motorrijden en computer
  • Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is:Zilver

Geplaatst 11 april 2008 - 09:52

Andere accu moet en kan niet, laadspanning is te controleren met een voltmeter op de accu polen.
Bij een beetje gasgeven, zo'n 2000 rpm, moet de spanning 14.2 V bedragen. Daar mag een paar tiende aan mankeren, maar hij moet duidelijk hoger worden dan stationair.
Zoals al eerder aan gehaald is een nachtje aan de druppel lading ook niet verkeerd. Accu's hebben de eigenschap dat indien ze diep ontladen zijn ze de stortvloed aan elektriciteit van een dynamo slecht kunnen hanteren en als het ware op slot gaan en niet op laden
VFRikus
p.s.meten met ingeschakelde verlichting


0 gebruiker(s) lezen dit topic

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers