Activiteiten voor 2024

Hier vind je een overzicht van wat de club op jaarbasis te bieden heeft.
Sleuteldagen zijn forumactiviteiten, hier hoef je dus geen clublidmaatschap voor te hebben. Uiteraard zijn er ook altijd wel clubleden aanwezig en daarom een mooi moment om de sfeer te proeven.
Wil je de sfeer proeven tijdens een club rit om te kijken of de club iets voor jou is dan ben je van harte welkom, je kan een verzoek om mee te rijden indienen bij de evenementen coördinator (toercommissie@vfroc.nl). We hanteren een maximum van 3 gasten per rit.
In dit overzicht vind je de data van die ritten en in welke regio ze verreden worden.

Zaterdag 27 januari.
AV (Algemene Vergadering, veelal algemene ledenvergadering genoemd).
Dit gaat altijd gepaard met een nieuwjaarsreceptie.

Donderdag 22 t/m 25 februari.
Motorbeurs Utrecht.
Wij zijn er om bekende redenen NIET bij in 2024.

Zaterdag 9 maart.
Sleuteldag Delft.
Van 10:00 tot 17:00 kunnen we gezamenlijk aan de motoren sleutelen om deze klaar te maken voor het komende seizoen. Buiten is een plek om overdekt de motor te wassen en binnen is er ruimte om diverse werkzaamheden uit te voeren.
Meestal zijn er wel mensen met een bovengemiddelde kennis van de VFR aanwezig voor tips en hulp, het is wel de bedoeling zelf het werk te doen en dit is dan ook een mooi moment om te leren als je graag wat meer zelf wilt gaan doen.

Zondag 17 maart.
De openingsrit.
We starten in Born, bij Kasteel Wolfrath. De eerste rit van dit jaar start dus bij een heus Kasteel. Na de koffie en vlaai rijden we slingerend langs vele kastelen door het glooiend Limburgs landschap. Na 173 Km eindigen we in Maasbracht. LET OP! Parkeerplaats met grind (plankje mee)

Zaterdag 20 april.
De naar de bollen Tour.
Dit jaar gaan we naar de eeuwige tulpenvelden, niet die tussen Sassenheim en Haarlem maar in de kop van Noord Holland. Daar zijn er veel meer, veel groter en vooral minder druk. Natuurlijk gaan we weer over dijkjes, door of langs kleine dorpjes en eten misschien een visje in Den oever. Lijkt het je wat, sluit dan aan.

Fred Schoenmakers weekend.
Het jaarlijks weekendje naar het buitenland wat normaal gesproken en dus traditiegetrouw in het hemelvaartweekend wordt gehouden gaat dit keer richting de Noord Vogezen. Van 9 t/m 12 mei 2024. Het weekend is vernoemd naar een zeer gewaardeerd bestuurslid die tijdens een verkenning van 1 van deze weekenden verongelukt is. Op deze manier herdenken wij hem maar gaan wel vol voor het plezier zoals hij ook in het leven stond.
Veel plezier met mooie ritten en gezellige avonden met doorgaans tussen de 40 en 50 leden. De Coördinatie is in handen van José toercommissie@vfroc.nl

Zaterdag 18 mei.
De Veluwe route.
Zoals het er nu na uit ziet gaan we weer starten ergens in Wezep. Nadat we de club traditie hebben afgewerkt gaan we om 10.30 starten met een prachtige tour over de Veluwe. De route zal ongeveer 200 km lang zijn waar van zeker 120 km door de bossen van de Veluwe gaan maar waar de rest van de route langs gaat is voor mij een weet maar voor jullie nog een verassing. Dus zeg ik, komt allen op zaterdag 18 mei naar Wezep toe en je zult weer beloont worden met een prachtige rit over de Veluwe en het achter land.

Zondag 16 juni.
De Veluwe – Overijssel tocht.
Oost Gelderland en Overijssel, daar zal deze tocht zich vooral bevinden. En als Cris de coördinatie doet weten de meeste wel wat daar van komt, prima dus.

Zaterdag 13 juli. Waarschijnlijk gaan we de Achterhoek in. Na een herfsttocht en een vroege voorjaarstocht heb ik zoals jullie zien een dag in juli toegewezen gekregen voor het komende jaar en wel zaterdag de dertiende. Een mooie zomermaand.
Waar de route heen zal gaan weet ik nog niet precies maar in ieder geval een eindje rijden bij de oosterburen de Duitsers lijkt mij wel leuk, net ietsje anders dan Nederland, daar mogen we de gaskraan ietsje verder opendraaien zonder meteen in overtreding te zijn en achter de broek gezeten worden door onze vrienden van de politie.
We gaan er weer een leuke tocht van maken met een beetje bochtenwerk en zoals het er nu uitziet starten we weer bij de ZAMC in Zelhem.

Zondag 18 augustus. Verrassingsrit Midden Nederland.
Een rit door het midden van Nederland en misschien door .. wie weet. Het blijft tenslotte een verrassing en dat laten we zo, Ruud gaat het verzorgen.

Zaterdag 14 september.
Sleuteldag Delft.
Voor de 2e maal dit jaar en voor de laatste en 31ste keer in onze clubgeschiedenis zal deze geweldige dag in Delft gehouden worden onder de bezielende leiding van Wim. We hebben nog een paar ritten voor de boeg en normaal zeggen we, of je nu doorrijdt of niet kom naar Delft, al is het alleen maar voor de koffie, de broodjes of de gezelligheid. Maar deze keer moeten we wel komen (de laatste), we maken er een mooie dag van met z’n allen.

Zaterdag 21 September.
De Betuwe rit.
Veel meer is er nog niet bekend maar Arthur gaat er zeker weer iets moois van maken.

2e Buitenlandweekend van 2024, van 10 t/m 13 oktober. Als het allemaal gaat zoals we het bedenken gaat dit 2e weekend van dit jaar naar “Hotel in Wald Heiderhof” in Obersteinebach, Duitsland. De coördinatie van dit weekend wordt verzorgd door Roel Fontein.

Zondag 20 oktober.
Zuid Holland.
We verzamelen vanaf half 10 en na de koffie met gebak gaan we er op uit. De route voert ons door Zuid-Holland langs zoveel mogelijk leuke wegen en mooie uitzichten. Komende tijd ga ik op zoek naar een geschikte start locatie en zal ik de route uit stippelen. Zodra er meer bekend is leest u dat in de V4. De coördinatie is in handen van Goos en dan komt ook dat weer goed.

Zaterdag 17 november.
De laatste rit van het seizoen 2024, omgeving ??
Deze rit laten we Roel met al zijn creativiteit maar los, ook hij doet het niet voor het eerst.

Zaterdag 23 november 2024. Ergens centraal in Nederland. Het vrijwilligersdiner gaan we weer houden op de laatste zaterdag van november en dat is in 2024 op de 23ste. Onze voorzitter gaat dat regelen.