Jump to content

Verwijderen inactieve leden

Naar aanleiding van wat vragen hierbij een overzicht over hoe omgegaan wordt met leden die niet meer actief zijn:

 

Er lopen automatisch een aantal zgn. schonings regels:

 

1: Wanneer een lid een jaar niet op de site is geweest en nooit gepost -> account wordt volledig verwijderd, nick en email wordt vrijgegeven.

2: Wanneer een lid een jaar niet op de site is geweest en wel gepost heeft, account naar inactief

3: Van deze inactieve leden worden na een jaar ook de PB's geschoond ivm ruimte.

 

Inactive leden kunnen niet meer posten zonder dat wij het account weer omzetten. Het account en emailadres blijft wel aanwezig en wordt dus niet vrijgegeven.

De topics blijven leesbaar voor anderen.

 

Handmatige schoning:

 

1: Wanneer een lid niet of nauwelijks gepost heeft bv. alleen in het voorsteltopic, kan het lid ook verwijderd worden, het account wordt dan ook weer volledig verwijderd. Oude postings die wel interessant om te bewaren zijn te herkennen aan de omgezette nick erbij: Oud__*

 

Opmerking:

 

Er worden ook topics verwijderd, bv oude te koop staan topics en / of topics waar niets interessants in staat en waar niemand bv het afgelopen jaar in heeft gekeken.

Daardoor kan het voorkomen dat een inactief lid toch op 0 postings terecht gaat komen en daarmee opgepakt kan worden door de schonings regels en verwijderd wordt.

 

Betalende leden herkenbaar aan het "blauwe kleurtje" doen niet mee in de schoning, dus een betalend lid kan rustig een jaar wegblijven maar zal niet verwijderd worden.

 

Wil je je account en/of gegevens laten verwijderen? Dat kan alleen in overleg met de mods en webmaster, er is geen mogelijkheid om je eigen account te verwijderen.

Collections