Ga naar inhoud

Hans

Lid VFROC
  • Items

    214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

Alles dat geplaatst werd door Hans

  1. Ik begrijp dat het andere luchtfilter plus de standaard kelken geen (of heel weinig) verbetering hebben gebracht. Jammer 😒
  2. Die staat vanwege groot onderhoud nog op stal (kreeg hem niet op tijd klaar 😔) dus die lik 👅 zal je voor een andere keer moeten bewaren 😂
  3. Ik kom ook langs. Bakkie doen, burgertje scoren en sleutelaars op hun vingers kijken 😎
  4. Kwam net dit artikel tegen: https://www.iculture.nl/nieuws/here-wego-app-motorrijders/ Uiteraard heb ik er (nog) geen ervaring mee maar het leek me toch interessant genoeg om het hier even te melden.
  5. @voodoo Nee hoor, dat is deze.
  6. Met carbon Dymag wielen…..
  7. Vanmiddag rond een uur of 2 een hele mooie rode rc36 op de Oesterdam. De Viffer stond mooi te zijn langs de waterkant en jij zat/lag heerlijk relaxed over het water (de Oosterschelde) heen te staren.
  8. Een verse versie voor de “ouwetjes” zoals de Zumo 660.
  9. Misschien toch nog een opvolger voor de VFR? Een supersport V4 waarvan de achterste 2 cylinders uitschakelbaar zijn. Honda had hiervoor in 2013 patent in Japan ingediend, maar heeft enkele maanden geleden ook in Europa een aanvraag ingediend. Het hele verhaal is HIER te lezen.
  10. Het ziet er TOP uit en tot nu toe heb ik nog geen rare dingen ontdekt. Prima job mannen! 👍 Ik moest alleen wel ff heel erg diep nadenken over het e-mailadres dat ik moest gebruiken (heb er diverse) maar gelukkig heb ik een goeie password manager 😊 Hans.
  11. Gezien het forse aantal patenten zou het zomaar kunnen. Artikel Hans.
  12. Hans

    inlog scherm

    Is er iets veranderd in de manier van inloggen? Wat ik ook probeer: postcode, e-mailadres, forumnaam ik kom er niet in ook niet via de “mijn-account” link.
  13. Een half jaar na NT 2022.10 is voor de ouwetjes zoals de 660 nu NT 2023.10 uitgekomen. Op de 660 en de laptop geïnstalleerd en tot nu toe nog geen rare dingen. Fingers crossed….. 🤞🏻 Hans
  14. Gents, Ik heb net voor mijn Triumph op de Univé website een premieberekening gedaan en ik ben me rot geschrokken 😧 All-risc, 80% no-claim en zoveel mogelijk vergelijkbare zaken zoals eigen risico en kleding PLUS de ‘Honda Vfr owners club’ korting. Univé kwam met €38,69 per maand en €447,86 als ik per jaar betaal. Waarom ik me rot ben geschrokken? Nou, op dit moment is de Triumph verzekerd via Motor.nl en daar betaal ik per jaar €299,67 scheelt maar liefst €148,19 …… Ben dus erg benieuwd of iemand van jullie voor zijn VFR een vergelijking heeft gemaakt tussen Univé en Motor.nl. Zoniet, wellicht de moeite waard? Hans.
  15. Hier heeft iemand zijn stinkende best gedaan om zijn fiets op een RC30 te laten lijken.. Helaas. Te veel verschillen, maar wel een leuke (en flink dure?) poging…. Wat als eerste opvalt zijn de voorvork (geen snelsluiting) plus remklauw, de spiegels, het frame (zitten 2 gaten in die er niet horen) en de achterbrug (geen reactiestang) plus de remklauw zit boven de achterbrug ipv eronder.
  16. Voor wie toch graag heel Europa op de SD wil is er, weet ik nu, een mogelijkheid. Zie Heel Europa op de 660 Voorwaarde is wel dat op de SD niet de “OnRoute Motorkaart” staat want dan gaat het niet lukken. Over het “waarom niet”? Heb ik contact gehad met JaVaWa en die legt het alsvolgt uit: ” Nee, dat gaat helaas niet lukken. Op de SD-kaart worden maar twee bestanden ondersteund: gmapsupp.img en gmapsup1.img, meer kan niet. Een van de delen intern zetten is ook geen optie, het geheugen van de 660 is daarvoor te klein. Overigens kun je in 4 GB (op de SD) toch een flink stuk van Europa kwijt. Je kunt ook nog een deel op het toestel zelf zetten, maar let daarbij op dat je delen niet dubbel hebt (JDM meldt dat vanzelf). Daarnaast kun je altijd een extra SD voorzien van de hele EU-kaart, voor de (waarschijnlijk zeer) zeldzame gevallen dat je die nodig hebt. “ Weten we dat ook weer. Hans
  17. Eindelijk weer een nieuwe versie voor de ouwetjes zoals de 660 maar ik wacht even met installeren. Waarom? Wat me opvalt, is dat er bij de omschrijving “Noordwest-Europa, deelregio“ staat. Hoezo deelregio? Ah! Te installeren bestandsgrootte is 3,84GB terwijl de bestaande NT 2021.20 (op schijf) 5,14GB groot is EN de 2022.20 NTU City Navigator Europe versie is 7,02GB groot….. Dit riekt naar “Je krijgt wel een nieuwe map maar NIET de HELE”. Wat zit hier nu weer achter? Ik wacht dus wel ff tot hier duidelijkheid over is. (Er is trouwens ook een nieuwe “Time Zone Map”).
  18. Hier en hier en ook hier een heleboel info in het Nederlands
  19. Interessant, heeeel interessant 🤔 Ben alleen wel HEEL benieuwd welke 150 onderdelen dat dan wel zijn.
  20. Dan zit het duidelijk in de kombinatie Express en het toesteltype want ik draai met v 7.4.2.0 en met de Zumo 660 krijg ik gewoon de mogelijkheid om de kaart (opnieuw) op de laptop te installeren. Ook voor de dezl 560 (die ik voor iemand anders zo af en toe bijwerk) krijg ik de 3 opties. (alleen toestel, computer en toestel, alleen computer)
  21. Als je naar een oudere versie terug wilt, dan moet je eens kijken in C:\ProgramData\Garmin\CoreService\Downloads\Application Bij mij staan daar een flink aantal oude Garminexpressinstaller.exe's en dat is op jouw PC waarschijnlijk ook zo. En je weet maar nooit: wie weet werken die nog steeds. @knalselder Bedankt voor je Downloads-folder bericht Ik heb er opeens een heleboel vrije ruimte bij. Hans
  22. Het probleem zit hem niet in de grootte van de SD maar in het feit dat de met fat32 geformatteerde kaartjes een bestandsgrootte van max 4GB aan kunnen. De truc is dus om met behulp van Mapinstall een bestand te creëren dat net onder die 4GB blijft. Op zich klinkt dat moeilijker dan het werkelijk is want Mapinstall geeft aan of je bij het selekteren van de kaartonderdelen al aan die 4GB zit of niet. Het volgende draadje heeft mij erg geholpen: https://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=454971#p454971 Na het nodige “geklooi” èn geduld heb ik nu op een 16GB kaart twee kaartbestanden staan. De Onroute Motorkaart die er al op stond (maar waarvan ik de naam heb veranderd) èn de NT 2020.20 van bijna heel Europa. Geduld heb je wel nodig, want als je eenmaal alle kaartonderdelen die je hebben wilt hebt gekozen, dan is Mapinstall daarna een aardig poosje bezig met rekenen, samenstellen en overzetten van het bestand. Nog een paar opmerkingen: . Maak eerste een complete kopie van je toestel en/of SD. . JaVaWa devicemanager is een must! Het scheelt een hoop “gepiel” en je voorkomt problemen. . Het is echt aan te bevelen (staat ook in het draadje) om je SD kaart in een kaartlezer te doen. . Heb je (zoals ik) meer dan 1 kaart let dan goed op de naamgeving van de kaarten want voor je het weet overschrijft Mapinstall de kaart die er al staat..... . Heb je geen SD kaart dan is het nog steeds handig om deze procedure te volgen want dan kan je intern een veel grotere kaart kwijt dan die waar je bij de upgrade voor hebt gekozen. Suc6, Hans.
  23. Bij mij is 2021.20 nu ook binnen. 7,47 Gb groot Op de laptop geen probleem, maar met een 8 Gb SD Kaartje gaat heel Euro niet meer op de 660 passen..... Dat wordt dus òf klooien met Mapinstall òf eerst naar Moordrecht om het 8 Gb kaartje (met daarop de Onroute motor kaarten) om te wisselen voor een 16 of een 32 Gb variant. Grrrr 😖
×
×
  • Nieuwe aanmaken...