Ga naar inhoud

HarrieRC24

Forumlid
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door HarrieRC24

  1. Hallo moderators, Marco heeft m’n import RC24 aan zijn collectie toegevoegd. Daarom is HarrieRC24 is niet meer van toepassing. Kan ik de account naam zelf aanpassen of moet ik een nieuw account aanmaken? Ik hoor het graag! Harrie van Beers
  2. Beide polen aangesloten.. Verstuurd vanaf mijn Swift 2 X met Tapatalk
  3. Fan draait met de hand soepel maar geen beweging als ik deze dIrect op accu aansluit; helaas. Op zoek naar een nieuwe.. vervangen lijkt een redelijk eenvoudige klus dus we gaan t zelf doen
  4. Is overigens een VTEC-abs Verstuurd vanaf mijn Swift 2 X met Tapatalk
  5. Bedankt voor de snelle reactie Ray. Volgens het wphb is de fan met 20a afgezekerd. ( Hoofd =30a) De andere 20a zekering zou het licht voor zijn en dat werkt prima. Verstuurd vanaf mijn Swift 2 X met Tapatalk
  6. Temperatuur koelvloeistof wordt 110+ C. De 20 A zekering brandt door. Koelventilator slaat niet aan. Mijn conclusie; kortsluiting in ventilator-motor. Mee eens?
  7. M’n witte RC24 vanaf februari 1992 van mij Wel stiekem op zoek naar een VTEC rond 2004.. (Voor erbij)
  8. Gisteren m’n witte brommer opgehaald bij Ritzen Weert. Van 65pk! En 56Nm nu op 83pk en 66Nm na stellen kleppen, reinigen en synchroniseren carburateurs en vervangen olie & filter. Gegevens zijn niet helemaal als een “nieuwe” maar het rijdt toch heel anders. Verder zoeken en verbeteren laat ik, mede gezien de economische waarde, niet doen. Ik zal nog een foto van de grafieken maken en toevoegen.
  9. Zojuist de reactie van Hyperpro ontvangen: €110 voor een zwaardere veer, evt. inclusief vervangen. Toch maar even doorsparen en de shock helemaal vervangen... Bedankt voor jullie input.
  10. De originele schokdemper werkt nog prima maar ik wil er graag een wat zwaardere veer op (laten) monteren. Is dat mogelijk en zo ja, waar kan ik een dergelijke veer dan bestellen?
  11. Voor de eerste keer geweest. Leuk om gelijkgestemden te ontmoeten in een ontspannen sfeer. Volgende keer op m'n RC24 zodat de collectie meer compleet is.
  12. De nieuwe SR gisteren ontvangen. Vandaag geplaatst en spanning is goed. Fingers crossed... Ook de accu vervangen want deze had toch teveel geleden van het droog koken. Komend weekend een beetje rijden en kijken hoeveel seconden de SR het volhoudt.
  13. De eerste was al kapot voor installatie; output was ± 2 volt IPV de 13-15.. video gemaakt en opgestuurd.. .. Verkoper vraagt; zal ik een nieuwe (gecontroleerde) opsturen of wil je het geld terug.. Poging 2 nog ff afwachten...
  14. Onder het motto "eigenwijs is ook wijs" toch bij Ali een gelijkrichter voor 14 euro besteld. (Sorry Vroembert) Het verschil met de mosfet (€148) was wel erg groot en m'n accu zal ook wel wat geleden hebben. Mijn ervaringen met Ali zijn tot nu toe best goed; We zullen zien... Overigens ook de claxon vervangen en heb er nog ééntje over..
  15. 748 & vroembert, bedankt voor jullie reactie. Vanavond de accu nogmaals gemeten maar deze keer op gelijkspanning..... Is netjes 12 volt. Daarna SR output gemeten; zou tussen de 13.7 en 15.3 v moeten liggen. Gaat helaas ook met toerental mee tot 50 volt. Duidelijke zaak dat de SR kaduuk is en vervangen moet worden, denk ik. Mee eens?
  16. De voorkant was "klaar" dus alles gemonteerd en gisteren een rondje als eerste proefrit. Rijwiel gedeelte (sturen, remmen) zijn prima en ook het bochten gedrag lijkt wat beter. (Bij demonteren gemerkt dat 1 voorpoot 3-4mm te laag stond..) In het begin een beetje een beetje inhouden tussen 5 en 6000 rpm maar dat verdween. Bij terugkomst wat lekkage van vloeistof op m'n uitlaat opgemerkt. Na wat beter kijken blijkt het accuzuur te zijn. Snel met water weggespoeld maar toch al ingevreten... Ff gezocht wat het zou kunnen zijn.. vrij zeker de spanningsregelaar dus... Haynes gevolgd en eerst de weerstanden gemeten; alles lijkt OK. Dan maar kijken of de laadspanning klopt. Plan was om eerst de accuspanning te meten en daarna de spanning tijdens laden. Lijkt wat overbodig; ik heb nu een +/-25 volt accu met contact uit... Nu beslissen waar ik een nieuwe SR ga bestellen; verschil Nl en Aliexpress is wel erg groot. (En verleidelijk) De SR is een paar jaar terug al eens vervangen dus lokaal is ook geen garantie. Ten slotte nog een foto van m'n witte brommer.
  17. Via onderkant gevuld met een kleine spuit die ik nog had liggen en daar is de koppeling weer! Thx allemaal. Als er geen lekkage is toch demonteren en smeren met ATF olie?
  18. Dacht ik... Reservoir open gemaakt en wat blijkt; zit vol met drap / bezinksel dus eerst even schoon maken met nieuwe olie. Er is nauwelijks nog iets wat op olie lijkt te bekennen. Vraag is wel waar het bezinksel vandaan komt.. Daarna secundaire cylinder gedemonteerd en wat blijkt; de cylinder zit muurvast. Ik kan me niet voorstellen dat ik de laatste keer ( 1½ jaar geleden) zonder koppeling heb gereden. Met perslucht geprobeerd om de secundaire cylinder er uit te krijgen; helaas... Dan maar dot 4 olie bijvullen en de hydrauliek laten werken; wederom helaas pindakaas. Ik krijg het systeem niet goed ontlucht en nul druk. Ten einde raad maar kokend water over het huis van de secundaire cylinder gegoten en wederom perslucht erop; yes er komt weer beweging in. Nadat de cylinder er uit is de zaak droog geblazen en met polijst papier schoon gemaakt. Daarna de primaire cylinder gedemonteerd en deze ziet er best goed uit. Plan was om eerst een revisie set voor beide cylinders aan te schaffen, maar om zeker te zijn ga ik de oude onderdelen terug zetten om de koppeling zelf te testen. Goed ontluchten is niet echt makkelijk maar we zullen zien. En dan nu de vraag; is het handiger / slimmer om de koppeling handmatig testen of kost dat gewoon te veel kracht. Ik hoor het graag!
  19. Gisteren tube rubber repair van Bison gehaald en handvatten gelijmd. Zou vullend, blijvend flexibel en weerbestendig zijn. Vanochtend voorzichtig gevoeld (48h droogtijd) en lijkt goed vast te zitten. Nog 99% van de tube over voor huishoudelijke klusjes ....
  20. Wat is de beste manier om de losse handgreep van het gas weer vast te krijgen? Bisonkit werkte niet... (Ben geen echte fan van weekmaken)
  21. Inmiddels seals en stofkappen vervangen. Hypro veren zijn ook binnen en wil ik morgen plaatsen met sae10 olie. De inbusbouten aan de onderzijde van elke schokdemper voor heb ik gemonteerd met locktide maar kon ik niet zeer vast aandraaien . Vraag is of dat vast genoeg is....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...