Jump to content

patrick1105

Forumlid
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral
About patrick1105
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 • Birthday 05/11/1991
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Vinkeveen
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR800VTEC
 • De mijne is
  Zilver
 
Recent Profile Visitors
 
 
302 profile views
 
 1. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Beste forumleden, Uiteindelijk heb ik een nieuwe SR gekocht bij Mpartz. Dit betrof degene volgens de site geschikt voor vtec 2002. Ontvangen, aangesloten en toen bleek dat de motor inhield en nieuwe lekker reed. Alleen bij gasgeven of gaslos dan bleef hij netjes rollen. Tijdens constante toeren aantal bleef de motor inhouden en voelde je een schokkerig gevoel. Heel vreemd. Uiteindelijk bij meester Johan langs geweest welke er een grotere stator in heeft gezet; de SR was echter nieuw.. Helaas nog niet opgelost en was het schokken nog niet weg! De waardes waren toen wel acceptabel. Johan heeft vervolgens zijn SR merk Electrex (gekocht bij Siccamasales) er op gezet en toen liep de motor prima. Niet meer inhouden en waardes waren prima. Probleem bleek toen toch de SR van Electrosport. Contact opgenomen met Mpartz welke zeer verbaasd waren aangezien het twee ‘nieuwe’ SR waren van een merk (Electrosport) waarbij zij eigenlijk nooit klachten hadden. Mpartz geloofde mij wel, maar legde het probleem bij mijn motor. Toen de Electrex gekocht en aangesloten. Probleem opgelost!! Zeer vreemd verhaal. De recensies van Electrosport SR waren positief op de site (ook icm Honda VFR) maar bij mijn motor leverde deze SR toch problemen op. Johan; bedankt weer voor je hulp!! groetjes Patrick
 2. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Roel heeft helaas de SR niet meer liggen. Ik heb de kapotte (nieuwe) SR teruggestuurd. Ik wil de motor graag laten repareren. Is er mogelijk een klusser op dit forum die dit tegen vergoeding wilt doen? Ik weet namelijk zelf niet meer wat de oorzaak is. Het liefst omgeving Utrecht, maar ben uiteraard ook bereid om een paar km te rijden! Bedankt voor de reacties allemaal en een goed weekend toegewenst.
 3. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Bedankt weer voor de reacties. Zonder stekker komt goed uit Roel. Ik heb het nu ook tijdelijk aangesloten met een kroonsteen. Nogmaals dank!
 4. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Hoi Jeroen, Oh balen.. ik begrijp de afbeelding eerlijk gezegd niet zo goed. Bedoel je dat hij eerst heel veel geeft en vervolgens te weinig? Groet Patrick
 5. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Goedenavond allemaal, Vandaag de nieuwe spanningsregelaar geinstalleerd. De RR69 gekocht bij Siccamasales (op advies van Johan). Hierbij de uitslagen van de metingen: (Accu gister van de druppellader gehaald) Accu 12,87 V Contact aan 12,67 V Tijdens starten 10,36 V Stationair 13,65 V 3500 toeren 17,9 oplopend naar 18 V (!!!) Verlichting ingeschakeld Stationair 12,20 V aflopend naar 11,90 V (blijft langzaam dalen) 4000 toeren 12,40 V aflopend naar 12,00 V Vervolgens gas dichtgedraaid naar stationair en toen daalde het voltage al snel naar 9 V en zelfs naar 8 V (binnen paar seconden) (!!!) Verlichting uitgeschakeld Stationair 12 V (blijft rond de 12 V) 4000 toeren richting de 14,0 V (langzaam stijgend) Ik heb de meting stilstaand gemeten. Alles eigenlijk na elkaar in totaal ongeveer 10 minuten. Ik heb nu een nieuwe stator, een nieuwe spanningsregelaar en een nieuwe accu. Ik ben ten einde raad..
 6. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Beste forumleden, Ik heb vandaag weer een poging ondernomen om het probleem te achterhalen. Nadat ik de bout heb vervangen laadde mijn accu niet meer bij. Dit is nu 3 weken terug geweest. De motor heeft sinds die tijd stilgestaan. We hebben als eerst de motor gestart met alle bedrading aangesloten. Accu: 13 V Stationair 13,2 V 3000 toeren 14,0 V Ik was toen redelijk gelukkig, want ik dacht de stator doet het toch wel! Vervolgens de verlichting aangedaan en toen liepen de waardes naar beneden. Zakte langzaam van 12,25 naar 12,18 in een tweetal minuten. Bij de 3000/4000 toeren (met verlichting aan) steeg het langzaam met 0,01 V etc. per 10 seconden. Niet heel erg overtuigend dus. Vervolgens hebben wij de drie gele draden van de stator losgehaald. Soldeer zoveel mogelijk verwijderd en opnieuw gemeten. 4000 toeren 45/50 Volt wisselspanning. Dit was op elke combinatie. Weerstand betrof 0,1 Ohm. Vervolgens de draden weer aangesloten met een kroonsteen (tijdelijk). Accu: 12,8 V Verlichting 12,48 V (zakt langzaam naar beneden) Verlichting uit stationair, de waarde steeg langzaam/bleef hetzelfde 4000 toeren 13,5 V Ook heb ik de lekstroom gemeten. Dit heb ik gedaan door de + pool los te maken en de multimeter op 20m A te zetten. Vervolgens de rode draad op de losse draad en de zwarte draad op de plus pool van de actie Uitkomst 2,25. Dit is dan denk ik 2,25 mA? Als we de zwarte en rode draad omdraaide dan bleef de waarde gelijk alleen was het dan -2,25 Ik begin nu toch te denken dat de spanningsregelaar defect is. Ik hoop dat jullie hetzelfde denken, want dan heb ik hopelijk de oorzaak gevonden. Is het mogelijk om de spanningsregelaar door te meten? Ik dacht weerstand op de gele draden, maar daar kon ik geen weerstand op meten. Multimeter versprong niet in ieder geval. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, Alvast bedankt!!
 7. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Dank voor je reactie Roel. In januari gaat de motor naar Johan. Ik ga hem vragen het hele stroom circuit nogmaals na te lopen. Ook ga ik een nieuwe bout (origineel) bestellen zodat deze dan ook meteen vervangen kan worden.
 8. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Ik heb de bout vervangen door een RVS bout met locktite erbij. De bout welke er in zat was ook RVS, dus durfde dat wel aan. Ik begrijp dat origineel de voorkeur heeft, maar de hele motor ligt open op straat en kan helaas dit niet een week zo laten liggen. Nogmaals, ik begrijp jullie punt Eric en VFoRever!
 9. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Bedankt allemaal voor het advies. Ik heb de bouten met loctite vastgezet. Hopen dat het nu goed blijft gaan! Fijne zonnige dag toegewenst
 10. Ik heb hem inderdaad gesoldeerd. Ik heb ook de maat opgenomen van de spoel. Buiten diameter spoel ongeveer 12 cm Binnen diameter spoel ongeveer 11 cm. Ik denk dat ik dus wel de juiste maat heb besteld, aangezien deze 10,7 cm is. Groet Patrick
 11. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Beste allemaal, Zojuist de stator losgehaald en het probleem was direct duidelijk. De boutjes welke de stator vast horen te houden zaten niet vast genoeg. Een bout was omhoog gekomen waardoor de kop deels is afgesleten. Dit veroorzaakte vermoedelijk het ratelende en piepende geluid. Ik ben blij dat het zoiets simpels is. Ik ga zo even naar een ijzerwaren winkel om een nieuw boutje te halen en bij de rest doe ik er denk ik een RVS veerring omheen. Dit tegen trillingen etc. En draai hem uiteraard beter vast dan eerst. Ik had hem 'vast is vast' gedraaid. Ik was in de veronderstelling dat de stator zelf niet zou draaien dus heb hem niet extreem vast gedraaid (tegen het breken). Veerring goed plan denken jullie? Hierbij een aantal foto's Groet Patrick
 12. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Klopt Ray, dat vastlopen dat was eerder zeker niet. Het begon met dat rammeltje wat je in het begin van filmpje 1 hoort. Ik had door dat dit niet goed was ;-) Bedankt voor je advies in ieder geval!
 13. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Ja zou heel goed kunnen Johan. Ik vermoed eerlijk gezegd ook zo iets. Heb ik alles netjes gesoldeerd, dan nu dit weer. Op zich vreemd, want ik was in de veronderstelling dat alles goed aangedraaid was. Ook heb ik de kabel inderdaad onder dat klepje gedaan en toen de bout aangedraaid. Ik heb Johan een mail gestuurd. Hopelijk kan ik binnenkort bij hem langs om dit na te laten kijken.
 14. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Hierbij de filmpjes: 1. https://youtu.be/FLCeE2rBFhM (koud) 2. https://youtu.be/eQ5RohflT3A (koud) 3. https://youtu.be/Btx_taI4hls (na 30 km rijden) Het ging niet goed.. Ik baal als een stekker omdat ik geen idee heb wat nu weer het probleem is. Ik startte mijn motor koud op en maakte twee filmpjes. Het eerste en tweede filmpje zijn met een koude motor gemaakt. In het tweede filmpje hoor je dat er iets aanloopt. Zo erg dat zelfs de motor afslaat. Uiteindelijk na starten en een beetje gas gaat het wel weer. Een stuk gereden en toen merkte ik dat er verschil in met licht aan en licht uit. Mogelijk toch iets met de status dus?! Ik heb de accu thuis direct nagemeten. Deze accu is overigens nieuw (YTZ14S). 13,05 Volt (uit) en 14,20 Volt stationair. Ben benieuwd naar de reacties!
 15. patrick1105

  Honda VFR800Vtec ratelend geluid

  Thnx Ray. Ga ik morgen direct doen.