Ga naar inhoud

Rubman

Forumlid
  • Items

    189
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Rubman won de laatste dag op 25 september 2019

Rubman had de meest gelikete inhoud!

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Zwaag

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is
    Rood

Recente bezoekers van dit profiel

1325 profielweergaven

Rubman's prestaties

Ervaren rijder

Ervaren rijder (5/10)

  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator

Recente badges

85

Reputatie

  1. Prijs verlaagd naar €750,- uiteraard langs de motor nog wat mogelijk
  2. Bij deze bied ik mijn VFR 800FI te koop aan, met bouwjaar 2000 Door verandering van werk, extra auto kinderen en alles daaromheen is de tijd er niet meer om te genieten van deze heerlijke motor. Daarom moet ik hem, met mijn in het hart, verkopen omdat hij anders staat te verpieteren op de parkeerplaats. De motor start en rijdt super verdient niet de ultieme schoonheidsprijs en mag best een keer goed vertroeteld worden, daar heb ik helaas de tijd niet goed voor gehad, maar het grote en nodige onderhoud is gedaan. Heeft een Remus uitlaat erop, maar origineel wordt meegeleverd. Recentelijk nog de ketting remblokken en vloeistoffen vervangen, waarbij de hele achterzijde gedemonteerd is en gereviseerd. Dat loopt dus weer allemaal soepeltjes en spannen zal geen probleem zijn. De banden kunnen nog even mee, maar zijn niet de nieuwste meer. Kilometerstand is ergens in de 96.000 dus ideaal voor iemand die de motor naar de 100.000 wilt brengen 😝 De kappen hebben lichte schade van een schuiver, ook nog van vorige eigenaar, maar zijn verder in orde. Eventueel is er een kofferrek en 2 (grote) koffers bij over te nemen van Krauser, deze is gedemonteerd omdat hij te weinig gebruikt werd, maar kan er zo weer opgezet worden. Dan ook nog wat foto's Oudere foto met kofferrek erop. Wat betreft vraagprijs zat ik zelf in de regio van €1500,- te denken maar weet oprecht niet wat realistisch is want werkelijk alles komt voorbij qua prijzen. Prijsverlaging naar €750,-
  3. Ja die zit keurig op moment en gezekerd in het nokje van de as
  4. @knalselder Ja die is vervangen voor een nieuwe. Komt van het koppelingshuis af bij het voortandwiel. En het zal nooit een super mega schone motorfiets worden, daarvoor kan ik hem niet goed genoeg weg zetten, maar schoner dan dit mag zeker.
  5. Nou even een laatste update. Alles is er goed af gekomen, schoongemaakt en weer keurig in het vet gezet. Lagers waren nog mooi soepel en verder was het idd met name corrosie wat alles vast deed zitten. Alles zit er inmiddels weer op en draai weer zoals het hoort. Nog even alle kappen nalopen, weer poetsen en rijden maar nu het mooie weer er weer aankomt
  6. Nou het is er af, zo goed als. Alleen de ophanging van de remklauw nog en dan kan de excenter er eindelijk uit Dan alles schoonmaken en opnieuw invetten en eindelijk de hele boel weer terug monteren en gaan rijden. Dat is het vervelende als je enkel in de avonden en andere verloren uurtjes tijd hebt.
  7. Er is 1 ring uit gekomen, die kwam goed met de moer mee. zit nog wel een andere lijkt het, maar die kijkt meer onderdeel van de trommel. Moet die er dan toch af? 20 en 24 zijn er af van de tekening, zou 8 dan nog alles tegen houden?
  8. Nou onder het mom it can't be tight if it's a liquid is de moer eraf. Heb hem moeten slijpen heel voorzichtig en vervolgens gebroken om ruimte te maken en hen eraf te draaien. Draad ziet er nog goed uit echter wel veel zooi in schroefdraad. Nu nog het volgende deel en dat is de hele trommel eraf zien te krijgen of de as eruit. Tot zo ver nog geen enkele beweging in te krijgen. Morgen weer verder, voor nu staat het in de kruipolie.
  9. Dit is nu wat ik aan het doen ben. Het probleem is echter dat ook de borgmoer van de achteras helemaal vast zit. Ik kan de bout van de achterbrug loshalen en de kier van 1mm lukt ook prima. Echter zowel de excenter als de borgmoer van de achteras zitten echt vaster dan vast. Straks even een dop 46mm halen en kijken of ik het los krijg. Het enige wat ik verhit heb is de borgmoer van de achteras en de excenter zelf, uiteraard uitkijkend voor de remleidingen etc.
  10. Die hield ik idd aan lefty loosy righty tighty. Of de NL variant DROL Dicht Rechts Open Links Heb hem nu maar goed in de kruipolie gezet en laat hem ff gaan morgen kijken of ik ergens een dop kan vinden en nogmaals proberen. Wat betreft borg spul ertussen ik verwacht het niet. Eigenlijk altijd goed onderhouden voor zover ik weet en ik heb het er zelf nooit tussen gedaan. @klein, Tsja Hengelo ligt niet om de hoek, om hem daar nu heen te duwen, maar bedankt voor het aanbod.
  11. Ik ging uit van reguliere draad, dus tegen de klok in voor afhalen. Heb wel beide kanten geprobeerd, zonder resultaat eenieder welke kant op. Het is wel gewoon tegen de klok in voor loshalen neem ik aan? Nu ga ik weer twijfelen.
  12. Ja de borging is eraf. Als dat de inkeping is die ingeslagen is, of moet er een hele ring af? Nou ik vermoed dat deze ooit toch wat heftiger vast is gezet dan 200nM Ik ga even op zoek naar een dop 46, weet dat moordenaar niet de wens is, maar het was voorhanden. Misschien direct iemand zoeken met een luchtratel 😬
  13. Vandaag aan de gang geweest met onderhoud aan mijn VFR 800 fi, remblokken, olie ketting en alles goed en wel echter loop ik met mijn ketting nu letterlijk en figuurlijk vast. Oude ketting eraf, tandwielen eraf allemaal prima op dat moment wil ik mijn excenter terug naar de kortste stand zetten echter was er totaal geen beweging in te krijgen. Flink balen, naar na wat zoeken kom je uit op moer achteras eraf uit elkaar en schoonmaken om alles weer soepel te laten lopen. Nu is het probleem dat die moer ook muur en muurvast zit. Letterlijk van alles geprobeerd tot een moordenaar erop aan toe en zelfs verwarmen doet echt nul komma nul. Is hier een algehele truuk voor die ik misschien niet goed door heb. Heb eerder dit onderhoud gedaan en toen was er geen enkel issue met de excenter dus het overviel mij een beetje.
  14. Het is van mij uit ook nog even aankijken wat de ochtend doet. Er ligt opeens een best pak sneeuw/ijs en blijf liever met het rubber aan de onderkant ipv risico te nemen het dorp uit te komen
  15. Wat Leuk, Ik kom ook wel even aanwaaien. Heb niets zelf te sleutelen maar het is wel leuk om eens wat VFR genoten te ontmoeten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...