Jump to content

VFRPascal

Forumlid
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

VFRPascal last won the day on May 19

VFRPascal had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent
About VFRPascal
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Twente
 • Interesses
  Inkoppertje; motorfietsen?
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 90-93 VFR750
 • De mijne is
  Rood
 
Recent Profile Visitors
 
 

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 
 1. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ik kon een klemband om een inlaatrubber heel iets natrekken, maar verder niks bijzonders. Vif gestart; loopt goed, geen geplof.. Zou het dan toch...? Morgen even een stukkie rijden om zekerheid te krijgen
 2. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Even de zijkanten eraf en gekeken met zaklamp; de schroefjes in beide achterste koppen zitten er netjes in, de nippels met slangetjes aan de voorste koppen ook. Slangetjes zitten netjes op beide waterpompen, geen slangscheurtjes.. Waar zou ik nog meer valse lucht kunnen trekken? De inlaatrubbers zitten goed en vast, niet kapot..
 3. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Mmm...ik zal eens met de zaklamp op onderzoek uitgaan. Bedankt voor het meedenken
 4. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Was warm gisteren, en toen begon madam soms (lage toeren) op drie poten te lopen. Iets gas bij en het zijn er weer vier.. Bij gaslos en uitremmen op het blok soms een plof in de uitlaat.. Zal wel de warmte zijn, ze start dan ook wat slechter (vapour lock?).. Voor de zekerheid even gecontroleerd of er geen stekkertje oid loshangt, want ik heb de rechterflank losgehaald voor de koppeling...maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn
 5. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Even een rit van 80 km gemaakt, en helaas; de klop zit er nog... Ik laat de Vif maar op 1400tpm stationair draaien, dan is de rammel niet / nauwelijks hoorbaar. Weer wat litertjes E5 in de tank geknikkerd; 7,9 liter op 81,5 miles (1 op 16,5)..mmmm..
 6. VFRPascal

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Ik moest even opzoeken wat een 'Anni' is, maar inderdaad; het was er zo eentje Deze combinatie heb ik niet eerder gezien, heeft wel iets chics...
 7. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Het enige wat ik nog bedenken kan, zijn de ringen achter de koppelingsplaten (6 & 13)... ..maar die laat ik maar.. Heb de koppeling weer dichtgedraaid; we zien wel of het wisselen van het lagertje soelaas biedt..
 8. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Dan het koppelingslager maar even uit het deksel nemen... ..nieuw Honda lagertje erbij.. ..en het cupje even overzetten. Duidelijk is wel dat de nieuwe versie minder kogels heeft. Overigens hoorde ik niks raars aan het lager, maar toch maar vervangen. ..better safe than sorry..
 9. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Dus de 5 bouten even losdraaien en de veren controleren... ...maar die zijn niet gebroken en van gelijke lengte..
 10. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Mmmm...de korf is niet ingeslagen.. ...en heeft geen axiale/ radiale speling of andere rammel merkbaar...
 11. VFRPascal

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Op hetzelfde kruispunt kwam ik gisteren uit de richting Haaksbergen (dus Hengelo inrijdend) rond 15.30u een rode 800 (denk ik) met volledig grijs kuipwerk tegen...nooit eerder gezien zo, stond wel chic. Wie..?
 12. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Even een stukje piepschuim gevonden om het boutpatroon aan te houden... .. ...en dan kan rustig het zijdeksel afgenomen worden. Met een mesje de pakkingresten weghalen..
 13. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ter voorbereiding op de koppelingsperikelen heb ik alvast wat kuipdelen verwijderd, een deel van de motorolie afgetapt, en de bobinebeugel losgemaakt en uit-de-weg opgehangen. Daarna de M5 dekselboutjes gelost. De rest komt later...
 14. VFRPascal

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Vanmiddag, Hengelo, Breemarsweg.. Ik kwam aanrijden op verkeerslicht op een 36-1, JIJ stond links naast me op een 36-2 om af te slaan richting Haaksbergen... Iemand van hier?
 15. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ik gooi hem wel los en zie wel; als er meer slijtage blijkt vervang ik meer..