Ga naar inhoud

Daanvdburg

Forumlid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Locatie
    Kampen

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is
    Zilver

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Daanvdburg's prestaties

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

11

Reputatie

  1. Nou! Weer een stapje verder. Ik blijf updaten, mocht iemand ooit dan tegen hetzelfde aanlopen hoor ik dat hij hier wat wijsheid uit kan halen. Onder garantie nu voor de 3de keer (!!) andere blokken eronder. De originele hond blokken met de piepplaatjes. Pasta erachter en je zou wonderen verwachten. Nou, wonderen niet, maar wel een hoop verbazing ... Nadat ze alles voor hadden vervangen is de dealer tot de conclusie gekomen ...... Achter piept, en niet voor. Positief puntje: Voor wel alles nu origineel en nieuw. Punt is, als ik met de achterrem rem, piept die niet. Rem ik voor, en gaat achter mee door het Duaal remsysteem, piept die dus wel. Je voelt ook dat de schijf iets ongelijk is. Waarschijnlijk door de druk van maar 1 zuiger (correct me if i'm wrong) sluit dat niet helemaal lekker aan. Probleem (eindelijk) gevonden. Dealer heeft aangeboden om de blokker achter te vergoeden, waardoor ik enkel de schijf en arbeidsloon hoef te betalen. Nette tegemoetkoming voor het ongemak, ook naast het feit dat ze keurig onder garantie mijn klacht meerdere keren/dagen hebben bestudeerd en verschillende producten aan de voorzijde hebben geprobeerd. Ik heb even aangegeven dat ik het voor nu zo laat, gezien ik al meer euro's aan de motor heb uitgegeven dat KM's heb gemaakt dit jaar. Ook de voorvorkkering had het begeven vorige week, kon er ook nog wel bij. Eens even kijken hoe we dit gaan doen.
  2. Ola ola, Even weer - een on topic- update over de reden dat ik dit topic heb geopend ... De piepende remmen. De nieuwe schijven en blokken zijn inderdaad droog gemonteerd, helaas. De zaak wou er wel pasta voor mij achter doen, echter werd dit na de vakantie, richting september. Ondertussen heb ik zelf maar even pasta erop gesmeerd (of iig, een kennis die monteur is) en het is al een stuk beter. Toch... Moment dat ik de remmen aangrijp bij een snelheid lager dan 20km p/u wilt die nog graag piepen. Niet meer zo intens als voor de pasta, maar helaas is het probleem niet helemaal opgelost. Ik leg me er bij neer en vind het wel prima zo, zal niet weten wat ik verder nog kan doen .
  3. Ook zilver! We kwamen elkaar tegen in de bocht op de dijk, ong bij die water installatie.
  4. Vanmiddag tussen kampen en zwolle, zalkerdijk. Zilveren VFR 800, minimaal 2002 model. Blits jasje! Tussen 12:00 en 13:00. Als je hier leest, samen ritje binnenkort😁
  5. Bedankt voor jullie reacties heren! Na morgen denk ik zo’n 500/600 km totaal n vervanging te hebben gereden. Dan moet het echt wel ingeremt zijn. Als het dan nog piept bel ik volgende week de zaak op! Erg vervelend allemaal zo. Ik vind dat piepend geluid afschuwelijk en ik stoor mij er echt aan. ik ga eens vragen naar de piep plaatjes en het vet. Heb zo’n 11.000 piepvrij op deze fiets gereden, raar dat het nu ineens is.
  6. Mag er van uit gaan dat ze dat doen bij het monteren van de nieuwe set..
  7. Ja, sinds vervangen ook wel gedaan en op gelet, gezien dealer aangaf dat ze in moesten slijten.
  8. Ola! Afgelopen week mijn VFR 800 (2002) weggebracht vanwege remmen die ineens piepten. Dealer zei dat het wss kwam door de materiaalsoort van het blok en ze gingen kijken of een ander soort blok het niet gaf. Piepen deed het enkel bij lage snelheid onder de 20km p/u tot stilstand. ps, betreft de voorrem. Later de dag belde ze dat de schijven zo goed als op waren (3.5) en het daar vandaan kwam. a la, zowel nieuwe Brembo schijven als blokken erop. Weer een nier moeten verkopen. Dealer zei, ze pieper iets, maar dat moet inwrijven en trekt weg. Ondertussen 200+ Km gereden over de dijken en ook aardig wat geremd. Eindstand, ze piepen net zo als de oude … Hoe lang hebben blokken/schijven nodig om in te wrijven, of heb ik een ander probleem. Mocht dit aanhouden gaat die uiteraard terug naar de dealer. Hoor graag jullie ervaringen/tips.
  9. Dus ... Mijn motor verstand houdt op bij elektro, dus ik kom er even niet uit. Dealer is gemaild, waarschijnlijk bellen ze morgen terug. Toch wil ik dit probleem bij jullie voorleggen. Betreft trouwens een 2002 VFR 800 Vtec Als volgt; Vanmiddag wou ik een lekker stuk rijden, echter dacht de motor daar anders over. Op contact, alles prima, maar niet starten. Accu aan de lader gelegd, ong 12V en 1/3 vol. Netjes gewacht tot de accu vol is en boem, starten - lopen. 10 minuten gereden en toen even tanken, ik kneep hem al een beetje en jahoor, na het tanken, op contact, starten, boem- dood als een pier. Mocht ik, met behulp van een hele vriendelijke man, de motor weer aanduwen. Daarna de hele rit de motor maar stationair laten lopen als ik even stil stond. Na de rit thuisgekomen, de motor uitgezet, even de motorkleding uitgedaan en toen dacht ik het nog eens te proberen. Tot mijn verbazing startte hij nu wel! Een uur later echter niet meer, accu weer dood. Elke keer reset de klok en de dagteller ook, de accu valt dus gewoon volledig weg? Zoals aangegeven is elektro niet mijn tak van sport, dus ik besteed dit dan ook graag uit aan de dealer. Heeft 1 van jullie dit echter ook meegemaakt en/of opgelost? Accu is er vorig jaar ingekomen en begin dit jaar is tijdens de beurt voor het nieuwe seizoen alles doorgemeten en kwamen er geen problemen te boven. Kan het zijn dat de TomTom aansluiting het zodanig leeg trekt?
  10. Nieuw pakkie bij mn VFR, voorbereiding op circuit dagen
  11. Iemand ervaring met de Michelin power 5? Voornamelijk op de weg, maar af en toe circuit (training).
  12. Goedemorgen, Ik ben eigenaar geworden van een TOMTOM rider 550! Echter, ik heb de ballen verstand van elektronica en al helemaal voor op de motor. Toch wil ik het leren en leren begrijpen. Hoe sluit ik in hemelsnaam de voeding van de Rider 550 aan op mijn motor? Ik lees over verschillende punten, accu, lampen etc. Hoe verbind je dat kabeltje met iets wat stroom geeft? Ik hoor het graag als iemand goede tips heeft
  13. Wel? Kleine update. Lak en nieuwe stickers binnen. Wat een ellendig werk, stickers verwijderen die er vanaf 2002 opzitten. Ik ben verre van een prof, maar ben enorm blij met het resultaat! Niet helemaal recht, maar stukken beter dan dat t was op foto’s hierboven! Vooral de derde foto in post 1.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...