Jump to content

AFS Motorparts

Forumlid
 • Content Count

  4,422
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

AFS Motorparts last won the day on May 24

AFS Motorparts had the most liked content!

Community Reputation

972 Excellent
1 Follower
 
   
About AFS Motorparts
 
 
 • Rank
  Vaker hier dan op de VFR
 • Birthday 06/04/1963
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://www.motorbanden.eu
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Purmerend
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb geen VFR
 • De mijne is
  n.v.t.
 
Recent Profile Visitors
 
 
3,450 profile views
 
 1. AFS Motorparts

  Sleuteldagen ja of nee [pol]

  Het zou een idee kunnen zijn om een gratis motorcheck aan te bieden, met daarbij meteen onderricht in hoe de eigenaar dat voortaan zelf kan doen. Ik merk dat steeds minder motorrijders sleutelen, en dat de motor voor elke kleinigheid naar de dealer gebracht wordt. Zelfs voor bijvoorbeeld het spannen van de ketting. Dus daar ligt wel degelijk een meerwaarde....
 2. Klinkt mij qua problemen wel erg veel als een defecte brandstofdrukregelaar..... Verklaart nog niet de foutcode, maar toch.
 3. AFS Motorparts

  Tankring SW-Motech

  Zal dus ook op de meeste CB- en CBR-modellen passen.
 4. Nee. Als de dynamo of de spanningsregelaar defect zou zijn, dan trek je je accu leeg voordat je dat merkt. De motor blijft net zo lang draaien op de boordspanning die nog in de accu zit totdat deze accu te leeg raakt. Dan merk je het, en even later slaat de motor pas af. Dan gaat je startmotor daarna echt niet meer rond, zeker niet meerdere keren. Als je de brandstofpomp nog hoort lopen onder de tank, dan kan het haast niet anders dan dat de ontsteking is uitgevallen. Inderdaad zijn dan de verschillende connectoren meestal de oorzaak, maar check voor de zekerheid toch ook even de zekeringen.
 5. Het enige wat je aan een stator kan meten zonder dat de motor loopt is de onderlinge weerstand tussen de 3 gele draden (ongeveer 0,6 Ohm, maar belangrijker is dat ze een ongeveer gelijke waarde hebben), en tussen die 3 gele draden naar massa (weerstand moet oneindig zijn).
 6. AFS Motorparts

  Welke verzekering te kiezen voor VFR en overige voertuigen

  In motorland ben ik dat nog niet tegengekomen, en ik repareer best veel schades. Wel is er altijd gesteggel over de prijs/uitkering. Ik snap best dat ze geen 1400 Euro willen uitkeren voor een krasje op de tank, maar met 100 Euro voor overspuiten komen ze bij mij ook niet weg.
 7. Dat hangt er vanaf hoe lang je er nog mee gereden hebt nadat de stator kapot is gegaan. Afhankelijk van het aantal ingeschakelde verbruikers en van de kwaliteit van jouw accu kan je er nog tot ca. 150km mee rijden (wij hebben het uitgeprobeerd).
 8. AFS Motorparts

  Motor slaat heel soms af

  Het toerental kan je eens laten meten door iemand met een scoop. Aftakken van een bougiekabel of een andere signaalgever.
 9. Heb jij er al eens een infraroodthermometer op gehad? Ze zijn inderdaad tientallen graden koeler, dus die claim klopt wel. Hoe ze dat precies doen snap ik ook niet (electra was mijn slechtste vak op de MTS), maar het is wel zo.
 10. Wat een slecht stukje.... Dit is gewoon reclamepraat, en niet eens goede reclamepraat.
 11. AFS Motorparts

  DB Meting

  Ik heb niet gezegd dat "zomaar een bureau" het doet. Maar bijvoorbeeld hier in de regio kunnen we terecht bij het hoofdbureau Zaanstad (in Westzaan). Daar zijn verschillende van mijn klanten al vrijwillig op bezoek gegaan.
 12. AFS Motorparts

  DB Meting

  Hij zal niet afgekeurd zijn, maar wel op het lijstje komen voor een officiële meting. En daarvoor nemen ze hem dus mee.
 13. AFS Motorparts

  Idioten op de weg.

  Je hebt door heel Nederland een aantal van dit soort groepen asociale motorrijders. Maar de grootste groepen zitten toch in of bij de steden, en daar geven ze ook de meeste overlast. Vooral als ze met de groep op pad gaan misdragen ze zich......
 14. AFS Motorparts

  DB Meting

  Je kan gewoon een gratis afspraak maken bij veel politiebureaus als jij je twijfels hebt over het geluid. Ze zullen je niet bekeuren als het te veel is, maar ze gaan je wel adviseren de uitlaat te vervangen.
 15. AFS Motorparts

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Inderdaad. Ik heb nog nooit met alle banden die ik ook getest of gereden heb meegemaakt dat het verschil met zijn voorgangers zo groot was als bij deze band. Het lijkt wel een totaal andere techniek of anders toverij. Absurd gewoon..... Verreweg de beste band in dit segment voor de middelzware en zware sport/tourmotoren.