Jump to content

Paliasco

Forumlid
 • Content Count

  672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Paliasco last won the day on April 22 2013

Paliasco had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent
About Paliasco
 
 
 • Rank
  Zeer ervaren rijder
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  omg. Rdam
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 94-97 VFR750
 • De mijne is
  Groen
 
Recent Profile Visitors
 
 
572 profile views
 
 1. Wat is het nadeel van de "trail" versie? het profiel is volgens mij identiek. ik kom er achter dat de MPR4 die nu versleten is, ook een "trail" versie is. Iis me bij het rijden niet opgevallen. Toen hij nieuw was was hij in elk geval minstens zo goed als de oude MPR3 die eraf kwam, maar dat was een 180 brede. Ik heb nu dus een nieuwe achterband nodig, dan zijn de opties voor een road 5, ofwel een trail versie 170/60 of de gewone in 180/55 of toch maar gewoon een pilot road 4 in de juiste maat 170/60. en dan hopen dat die banden boer er niet weer een trail op zet. dit keer zal ik daar in elk geval op letten. edit: zie nu dat ook de gewone MPR4 niet in de maat 170/60 verkrijgbaar is, alleen de 4 GT
 2. Paliasco

  Cilinder problemen?

  Op drie poten lopen bij lage toeren is meestal valse lucht. Spuit een keer met een deo spuit rond de gasklephuizen als hij stationair draait. ontsteking zou ook kunnen, maar nokkenasketting klinkt niet waarschijnlijk.
 3. toch een paar dingetjes waar ik op moet reageren: Koude lucht kan juist veel minder vocht bevatten dan warme lucht. Bij gelijke absolute vochtigheid (kg/kg of mol/mol of %) is de relatieve vochtigheid van koude lucht hoger. je hygrometer zal dus hoog aangeven, ondanks dat er weinig vocht in de lucht zit. Als het koud is zit er dus meestal minder vocht in de lucht, maar er vormt wel sneller mist of condens (100% relatieve vochtigheid.) Vloeistof is niet samendrukbaar. Damp wel. Waterdamp dus ook. Alleen in mist zijn er vloeistofdruppels die inderdaad niet samendrukbaar zijn, en wel verdampen in je motor. Dit heeft in zekere mate het effect van water injectie. Of de hogere einddruk of lagere eindtemperatuur wint, hangt van de Enthalpie af.
 4. Paliasco

  Trotse eigenaar van een mooie rooie

  Voor horten en stoten zou ik allereerst de kettingspanning checken en de synchronisatie van de carbs. Een V4 is wel gevoeliger dan een lijnmotor is mijn ervaring, maar met goede afstelling moet het behoorlijk soepel werken. de mijne loopt bij warm weer na goed warmrijden ook minder soepel bij lage toeren, maar bij koud weer en regen loopt het als een zonnetje.
 5. Paliasco

  Mijn Nederland waterrijk tour

  Met wat veerspanning de speling eruit houden zeker? weer wat geleerd. Goed bezig trouwens Michiel, top foto's ook.
 6. Paliasco

  Mijn Nederland waterrijk tour

  ook een nieuwsgierige vraag: kan iemand uitleggen waarom die tandwielen van de nokkenassen uit twee delen bestaan? op je eerste foto lijken de tanden gelijk te lopen, op de volgende niet.
 7. Paliasco

  uitlaat collector RC36-2

  smuiger, deze past mij helaas niet, maar de jouwe wel: http://www.vfroc.nl/forumVFR/index.php?showtopic=25431&p=398967
 8. Paliasco

  uitlaat collector RC36-2

  ik kwam deze tegen: http://www.speurders.nl/overzicht/motoren-en-scooters/onderdelen-motoren-honda/collector-bochtenset-bochten-vfr750f-rc36-rvs-94-97-139138120.html Ben er zelf nog niet uit of ik er 400 euro plus een dag sleutelen tegenaan wil gooien. Heb het voorlopig weer gefixt met putty en een slangklem.
 9. Paliasco

  uitlaat collector RC36-2

  na een aantal winters doorrijden is het onvermijdelijke gebeurd; de uitlaat collector is doorgerot. ik heb het al twee keer gefixt met zo'n pasta, maar dat houdt maar een paar weken, en als je een keer stevig doortrekt is de boel weer lek. als vervanging zie ik alleen RVS sets die wel stevig aan de prijs zijn voor een fiets van 19 jaar oud. hij doet het nog lekker, maar ik ga er niet echt vanuit dat ik er nog tien jaar op wil rijden. Zijn er manieren om dit wel goed te repareren, of is er ergens koolstofstalen collector te koop?
 10. Paliasco

  VFR VTEC start niet meer

  Dat is ook typisch het effect van een loszittende accupool. zitten die wel stevig aangedraaid? Mijn Honda tweewieler uit '84 had dat ook, maar die ratelden stevig.
 11. Paliasco

  170 of 180???

  Ik ben aan m'n tweede 180'er op mijn RC36-II Een MPR3 en nu een MPR4 Bevalt mij prima. als hij zwaarder begint te sturen moet er meestal weer wat lucht in en gaat het weer soepeltjes.
 12. Paliasco

  Toegelaten om maar met 1 werkende lichtkant te rijden

  Ik weet niet hoe het bij de 800's zit, maar bij mijn 750 brandt af fabriek maar 1 van de twee koplampen bij dimlicht. Pas bij grootlicht branden ze allebei.
 13. NAKS heeft hij niet inderdaad. geluid omschrijven is altijd lastig, ik zou denken aan iets met de koppeling of versnellingsbak. doet hij het altijd? warm/koud, toerentallen, alle versnellingen, ook met koppeling ingeknepen? etc.
 14. Paliasco

  Verbruik

  Brake specific fuel consumption geeft wel hits zie ik.
 15. Paliasco

  Verbruik

  Zo simpel ligt dat niet. Het hoogste rendement ligt voor atmosferische benzine motoren inderdaad bij het maximum koppel. Maar wel bij 70-90% gasklep open. 80 in zijn drie zit de gasklep bijna dicht en kan prima zijn dat hij meer verbruikt dan in zijn 6. Zoek maar eens google images op eiercurve.