Jump to content

frank_b

Beheerder
 • Content Count

  3,836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

frank_b last won the day on April 15

frank_b had the most liked content!

Community Reputation

943 Excellent
1 Follower
 
   
About frank_b
 
 
 • Rank
  Webmaster
 • Birthday 03/03/1962
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://www.vfroc.nl
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  De Veluwe
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb geen VFR
 • De mijne is
  n.v.t.
 
Recent Profile Visitors
 
 
2,232 profile views
 
 1. frank_b

  Forum Bug

  Deze wordt opgelost in het nieuwe forum en gaat dicht.
 2. Het nieuwe forum komt er aan We zijn al aan het proefdraaien geweest en de ervaringen zijn positief. Er komen een flink aantal verbeteringen. uiteraard de bug opgelost van de normale "url" naam diverse security problemen verholpen een compleet nieuw uiterlijk met een standaard mogelijkheid om licht/donker te kiezen nieuwe manier van foto's laden -> lees een sneller forum Sowieso een sneller forum, opzet achter de schermen is beter en de database vulling en methode is anders/beter Vast nog meer, vul ik later wel aan.. Uiteraard zal het even wennen worden en zullen er dingen anders zijn. De meest opvallende zijn de volgende: Tapatalk: Deze plugin gaan we verwijderen, hij wordt nog gebruikt door een enkeling en levert regelmatig problemen op. Daarnaast is Taptalk behoorlijk commercieel aan het worden en moeten we of betalen of ze gebruiken de gegevens van de mensen die inloggen via Tapatalk voor adverteerders en tracking. Beide opties zijn we niet blij mee. Het nieuwe forum is uitstekend geschikt om op een telefoon / tablet te draaien dus de noodzaak voor Tapatalk verdwijnt ook. VFROC foto's ledendeel oude website: Met het starten van de nieuwe website zijn de fotoalbums van de diverse Toerriten verdwenen van de site, deze heeft geen ledendeel meer. Deze foto's worden nu geïntegreerd in het forum in een speciaal "Fotoalbum" uiteraard alleen nog steeds zichtbaar voor leden. Inloggen: Let op dit zal op het nieuwe forum anders gaan! Er moet ingelogd worden met je mail adres en wachtwoord Nu is dat nickname en wachtwoord. Dit is een veiligheid probleem, iemand ziet de naam en heeft dus de helft van de puzzel al opgelost. Zo heb ik al meegemaakt dat mensen zien dat ik de administrator ben en die proberen dan in te loggen en wordt mijn account na een aantal malen gelocked Mail adressen zijn prive en niet zichtbaar voor iemand op het forum, hiermee hebben we een extra veiligheid erbij. (en nee ik log niet in met mijn webmaster mail adres ) E.e.a. zal in stapjes gebeuren, overgang, fotoboek, problemen oplossen enz enz. De datum moet ik nog even prikken, die dag zal het forum niet bereikbaar zijn. En er zullen uiteraard weer 2 topics komen meet tips en problemen.
 3. Dat is inderdaad een bekend probleem, zou ook garantie proberen of je moet hem particulier gekocht hebben. (ooit ook gehad, onder garantie vervangen) Best een klusje om dat anders te fixen:
 4. frank_b

  Forum Bug

  Helaas hadden we voor de eerste keer een BUG in ons forum. De inhoudsopgave enz werkte goed, maar de topics waren niet te vinden. De volgende pagina was te zien: Sorry, er is een probleem De gevraagde pagina die bestaat niet Foutcode: 1S160/2 Ik zag hem vanmorgen pas, alles werkte goed achter de schermen. Zoeken bij Invision support leverde een bekende "bug" op. (deze is hersteld, maar in een latere versie) "vriendelijke url's" veroorzaakt dit. Deze setting zorgt ervoor dat er een leesbare url in de balk van de browser staat. Het forum vertaald dat intern dan naar een database zoekactie. Daar zit blijkbaar een foutje in. Dat heb ik voor nu uitgeschakeld dus de balk is nu wat lastiger te lezen. Helaas kan ik hem ook niet meer aanzetten. (Fout direct terug) Het enige wat we kunnen doen is upgraden, dat wordt nu belangrijker. We lopen een paar bugfixes en versies achter. Dit duurde ook weer langer door tijdgebrek en onze "skin" zeg maar de looks van het forum, was ook niet meer leverbaar. Kortom uitzoek werk voor we kunnen upgraden. Wordt vervolgt.
 5. Voor de bezoeker die hier vaak is Ons forum en website lag er even uit vanmorgen: 09:00 - 10:07 We hadden last van een spammer op onze site. Spammer eraf gekikt en toegang ontzegt Alles weer "up and running" En maatregelen genomen die de mogelijkheid die hij gebruikte niet meer kan.
 6. frank_b

  Naam wijzigen

  Ik kan het voor je doen, zeg maar wat het moet worden. En Harrie is helaas bezet
 7. frank_b

  Sleuteldag 5 Maart 2022

  Graag daar verder: Mooi Wim Dan kan deze op slot
 8. frank_b

  2022-02-23 Ik zie onze nieuwe website??

  Klopt Ray heeft goed zijn best gedaan, nieuw site is live nu. De 500 heb ik veroorzaakt door de oude site te verhuizen Voor de VFROC leden is op het ledendeel van het forum te lezen hoe dat verder wordt opgepakt.
 9. frank_b

  Afscheid MichelDB als mod en welkom Aficor

  En nee Michel, VFROC lid is blauw niet Oranje
 10. Aan iedereen, @MichelDB heeft aan gegeven niet meer als moderator verder te willen bij de VFROC. Gezien de kleur van zijn nieuwe motor zat zoiets er aan te komen. Uiteraard in goed overleg en hierbij willen we MichelDB uiteraard ruim bedanken voor zijn inzet als modje op het forum. In dit geval hebben we geen zoektocht naar een nieuwe moderator nodig, @Aficior had al contact gehad en wil graag de taak van Michel overnemen. Als team verwelkomen we graag Aficor in ons midden. Alvast bedankt dat je je voor de club wilt inzetten.
 11. frank_b

  Registratie email foutje

  Aangepast, ik ben sowieso slecht in taal, maar deze zat in de NL pack van het forum: bewijs anders geloofd niemand het
 12. frank_b

  Kaartupdate Garmin

  Zou zeker genoeg moeten zijn. Groter kun je ook niet, de 660 ondersteund max 32 Gb. Waarschijnlijk probeert hij de kaart op het interne geheugen te zetten. Op de SD gaat niet vanzelf, hier staan wel wat tips: https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=117&t=36998 Achter in het draadje staan dingen over de 660
 13. frank_b

  Aankoop VFR1200F advies

  Dat hoeft niet, ligt aan de keuze van de eigenaar. De 100 pk uitvoering is goedkoper in belasting/verzekering, maar is geen verplichting. Wel duidelijk vragen welke uitvoering het is, bij aanschaf. Het is niet zomaar om te zetten
 14. frank_b

  Kilometerstanden bij aankoop.

  Ik liep hier ook tegenaan. Mijn CT had bijna 130k op de teller en dan raak je hem moeilijk kwijt. Hij zat vol opties, altijd snelweg km's, altijd op tijd zijn beurten. Goede banden en altijd zuinig op geweest (rustig warm rijden enz) Dat levert gewoon 2,5-3k minder op dan zijn broertje waar de helft minder op zit maar wel met 30k op de teller. Vaag idd, ik zou hem zelf wel kopen, snelweg km's beter dan stilstaan. Ik weet zeker dat degene die hem nu heeft er een perfecte motor aan heeft. Dus die heeft geluk voor dat geld. Hij was uiteindelijk dan wel redelijk snel weg,(consignatie verkoop gedaan) maar dan moet je wel genegen zijn je vraagprijs idd flink te laten zakken. Het is niet anders.
 15. Beste 

  ik weet niet of ik hier juist zit maar ik ga men vraag toch even stellen 

  ik heb een Scooter Honda Vision 110 en heb daar led knipperlichten voor gekocht

  en een paar weerstanden of Relae hoe je het ook noemt ,maar weet dus niet hoe zij aangesloten moeten worden

  ik stuur een foto mee dat u kan zien de welke ik bedoel

  hoop dat u mij kunt wegwijs maken 

  alvast dank bij  voorbaat

  Groetjes Tawa

   

  DSC00746.JPG

  1. Ray

   Ray

   Nee, je zit niet goed want je moet je eerst voorstellen in deze sectie https://www.vfroc.nl/forumVFR/forum/21-even-voorstellen/

   En dan twijfel ik nog steeds of je wel goed bent op het forum want dit is het forum van de Honda VFR Ownersclub Nederland en niet een scooterforum.
   Als je deze naast een VFR hebt dan snap ik wel dat je hier terecht komt en adviseer ik je alsnog even voor te stellen en dan je vraag in het juiste topic te stellen.

  2. Tawa

   Tawa

   alvast bedankt voor de info 

   groeten Willy