Jump to content

harrie

Lid VFROC
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

harrie last won the day on December 6 2019

harrie had the most liked content!

Community Reputation

64 Excellent
About harrie
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 • Birthday 08/19/1947
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  groningen
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR1200F
 • De mijne is
  Wit
 
Recent Profile Visitors
 
 
1,019 profile views
 
 1. harrie

  Nieuwe Honda sporttourer

  En is dat bovengenoemde AfricaTwinsysteem dan ook hetzelfde systeem als onze VFR1200F met z'n twee uitlatensysteem (patatzak) met klep? Vind het overigens wel een akseptabele (tweecilinder, dat wel..)motor en vooral ook een stuk lichter dan een 1200F.
 2. harrie

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Geweldig tochtje ,links rijden , goed uitkijken ,prachtige ,holle, weggetjes, mooie natuur,beetje druk,maar goed voor het rijgevoel! Defensief rijden , anticiperen, door de bocht heenkijken, dan komt het goed! Nb.Ben net terug van England/Ierland , goede tocht gehad!
 3. harrie

  Nieuwe Honda sporttourer

  En wat je vooral kwijt bent met zo'n NT is 2 (TWEE) cilinders, (Me dunkt, kun je daar nog mee aan komen?)
 4. Wel of geen origineel topkofferrek voor een 1200 , that's the question.. En vervolgens hoe -ondoorzichtig- vraag-en aanbodprocessen lopen: Of het wordt heel duur want er zijn weinig exemplaren gemaakt Of het wordt heel goedkoop want er is niemand geinteresseerd. Allemaal volkomen onvoorspelbaar en allemaal tegen dezelfde achtergrond van het feit dat de VFR1200 niet zo'n succes geweest. Economisch buitengewoon interessant maar ook onnavolgbaar. Het lijkt de bitcoin wel.
 5. harrie

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Wat ik maar wil zeggen is dat die VFRuitlaat op de foto niet echt is en ook nog eens ,kennelijk, veel herrie maakt. Dan maar beter de authentieke "patatzakuitlaat" die ik inmiddels steeds meer ben gaan waarderen! En heel stil ,behalve wanneer de klep opengaat en er een uitlaat bijkomt, maar dan ben je allang op de grote weg.
 6. harrie

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Alleen jammer van die lelijke (want niet genuine) uitlaat..!!
 7. harrie

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Een rode VFR750 (RC36) bij het benzinestation aan de Europaweg Groningen, tegen drieen zaterdagmiddag . Was te voet en keek nadrukkelijk maar je was met andere dingen bezig, namelijk banden op spanning brengen.
 8. harrie

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Okee ,dank voor de reactie! En dat we afdwalen? Lijkt me niet! Het gaat ergens over! Had me niet gerealiseerd dat het om een E-bike gaat. Dat is al een wake-up! Had het kunnen weten, maar ja.. En dat levert wel geheel nieuwe specifieke situaties op. Dat we t daarover hebben lijkt me weinig mis mee, hoewel (fossiele) V4's dan tot het verleden behoren.... Een aantal argumenten gaan overigens nog steeds op, maar sommige ook niet. Misschien moeten we een heel nieuw topic hebben over de in's en out's m.b.t. "E-perikelen". Op ieder wiel een E-motor of op de beide wielen? Of wachten op-Honda?- de eerste hybride Bike in navolging van Toyota Prius..? Klein V4tje met een elektro?.. Buitengewoon interessant ,en niet tegen te houden, (ben ik bang) En ben ook benieuwd naar je ervaringen! Succes! We horen het graag!
 9. harrie

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Vind het een buitengewoon slechte, onhandige en vooral nodeloze voorziening. Als je je motor op/bij een helling parkeert kun je 'm altijd zo neerzetten dattie niet voor of achteruit rolt. Wel eens geskiet? Dan weet je hoe het werkt. Haaks op de loodlijn van de helling. En..een nieuwe remschijf is duur...
 10. harrie

  Vreemd tikken

  Vind het , ruimschoots, een van de leukere die ik de afgelopen tijd heb gezien!
 11. harrie

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 6

  Ach , dit kan nog net. T'gaat om de intentie. En die is wel okee . En trouwens-eerlijk gezegd-begrijp ik het niet eens echt..bedoel je dat zakje?
 12. harrie

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 5

  Wat een machine evenzogoed! Complimenten.(Bijna mooier dan mn witte VFR1200F uit 2010). Hoop ik nog een keer tegen te komen, mn zusje woont in Neipekel.
 13. harrie

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 5

  En dan dat ding helemaal rechts, ovale zuigers! 'N verkapte V8? Ik wist niet dat zo'n machine echt kan rijden, hoewel...hij rijdt ook niet. Staat alleen te pronken onder een boom. Vermoedelijk staattie daar altijd en zn eigenaar zit altijd op 't terras...😁
 14. harrie

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Je moet je gewoon realiseren dat niet ieder lichtje, hoe goed bedoeld ook, bijdraagt aan de algehele verkeersveiligheid. Al helemaal als lampjes knipperen. Het verkeersbeeld van iedere deelnemer is o.a. afhankelijk van scherpte, diepte, overzichtelijkheid en de dynamiek tussen alle deelnemers. Dat beeld moet rustig zijn. Verlichting moet behalve duidelijk ook zo eenvoudig mogelijk zijn! Overdaad schaadt.
 15. Ik heb een parelwitte F1200F, bjr2010, in de garage staan(wintertijd ,verzekering even stop FII in de tank). Gekocht als Italiaanse demo(uit Como) met 1250km op de teller voor E 14000 ipv 17000. Een fantastiese machine! Ben ook racefietser(Luik Bastenaken Luik),beetje sportieve houding,urenlang,, daarom niet zoveel problemen daarmee. Heb vanalles en nog wat gehad, Yamaha XS750 3cil, Ducati 750 en 900SS,Honda VFR750,Triumph Daytona 3ci 995,Buell Sportster1200,BMW 800 Rotax Maar vind de VFR1200F het absolute einde. Styling, nog altijd actueel. Misschien ook iets te maken met ouder worden...Magisch merk,lichtvoetig,power, autobahn KingoftheRoad,toeren in Schotland,vriendenclublje: gassen! Heb ook ooit de Honda 6cil 250 van Mike Hailwood gehoord en gezien op Assen,midden 60er jaren, onvergetelijk). Magisch merk ,HONDA. En vind de VFR1200motor V4 het ultiem bereikbare. Voordat..?? Voordat de EBIKES(of wat dan ook) het worden. Misschien ook de reden dat Honda nu met de ontwikkeling is gestopt. Wen dr maar aan!!. Ik van mijn positie, wat ouder ,denk ,dat het echt anders wordt, ik maak dat niet meer mee. Geen VFR 1200F meer maar een E 25K(Ampere...) , desnoods met een syntetische 4cilgeluidssimulator of nog iets anders.. Niettemin, je houdt de dingen niet tegen: Een gelukkig -Honda VFR2020- you all. We kijken uit wat Honda verzint...