Ga naar inhoud

Athome

Forumlid
  • Items

    1953
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    19

Athome won de laatste dag op 13 januari

Athome had de meest gelikete inhoud!

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Zwolle

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb geen VFR
  • De mijne is
    Zwart

Recente bezoekers van dit profiel

1894 profielweergaven

Athome's prestaties

Vaker hier dan op de VFR

Vaker hier dan op de VFR (8/10)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recente badges

519

Reputatie

  1. Zoals altijd ga er mee rijden. Het kan handig zijn dat je weet wat je verwachten moet. Zodat je kan beoordelen of de motor naar behoren werkt. Maar vooral ga er mee rijden. Er zijn dacht ik wat verschillen. Maar die zijn niet zo groot. Maar er is geen reden om de 2002 voor een 2005 te laten staan. Nou ja, misschien toch een reden. Meestal bevatten de eerste bouwjaren toch wat kinderziektes. Zeker als er echt iets is veranderd. Zoals de introductie van VTEC. Die een paar jaar laten worden opgelost. Dat is niet specifiek Honda. Hebben alle merken in alle productgroepen last van.
  2. Met het type wat er in zit ben je gewoon het goedkoopst uit. Maar niet perse slechter. Een lithium accu heeft op papier voordelen maar de prijs is ook hoger. In praktijk merk je niet zo veel van die voordelen. Het klinkt wat negatief maar een Lithium accu moet je nemen als je van gadgets houdt. Niet vies bent om nieuwe dingen te proberen. Ik heb zelf uit nieuwsgierigheid nu een Noco Lithium accu in mijn Goldwing zitten. In dagelijks gebruik merk ik eigenlijk geen verschil tussen deze en de standaard AGM accu.
  3. De Crosstourer is volgens mij populairder geweest dan de Crossrunner. Ondanks dat het een grotere en zwaardere machine is.
  4. Een leuke video van Fortnine over het sturen op een tweewieler
  5. Hmmm, Kijk eens goed naar verschillende details foto 3 onderaan de pagina van Motor.nl en de afbeelding uit de openingspost.. https://www.motor.nl/nieuws/honda-introduceert-exclusieve-cbr1000rr-r-carbon-edition/ Gedeelte van de koplamp toont veel gelijkenissen. De plaats van de koppeling het frame stuk achter de koppeling Duidelijk het betere kopieerwerk.
  6. En hoe is het onderhoud geweest? Ik weet niet of de Roadtec Z6 nog nieuw te koop is maar deze banden zijn al heeeeeel lang geleden op de markt gekomen. De opvolger, Roadtec Z8, heb ik in 2013 als nieuwe band op mijn motor gehad.
  7. Normaal gesproken wel. Tenzij ze op een 1 of andere manier de boel los gekoppeld hebben om andere problemen niet zichtbaar te hebben
  8. Als er al problemen zouden zijn. Verwacht ik deze in de hoek van ABS en Tractiecontrole. Die zijn normaal gesproken snel te achterhalen. Als je gaat rijden en er beginnen lampjes te branden heb je dus een probleem. Als je de motor op contact zet en je ziet geen ABS lampje branden, heb je ook een probleem. Zoals @AFS Motorparts al schreef, moet je ook rekening houden dat de motor anders rijdt dan een reguliere VFR1200X. Maar dat is geen technisch probleem.
  9. Nee, dit is af-fabriek nooit zo geleverd. De F en X zijn technisch erg aan elkaar verwant waardoor het zou moeten kunnen. De ABS sensor is eigenlijk de enige die raar zou kunnen doen. Dit omdat het voorwiel een stuk kleiner is dan het zou moeten zijn.
  10. Wat is het verschil naar jouw beleving? Wat heeft jou doen besluiten om een 1200X te kopen en geen 800X of nog een 800F? Zelf een RC36II gehad. Proefrit gemaakt op een 800 VTEC (bj 2003). Gezeten op de eerste generatie VFR800X. Proefrit was niet eens nodig. Het werd 'm niet. Toen een 1200X gekocht (zowel zonder als met DCT). Een mijn beste keuzes ooit geweest (met DCT). Dus je hoeft het niet te schrijven om mij te overtuigen. Ben puur benieuwd naar je verhaal.
  11. Even technische vraag. Ik zie "Mosfet Li-ion" staan. Wat betekent dat? Vooral de toevoeging Li-ion ben ik benieuwd naar.
  12. Ik denk dat de beste periode juist net geweest is. Het najaar. In de winterperiode verwacht je een betere deal maar veel mensen willen hun motor dan wel bij de winkel laten staan tot het voorjaar. Dat kost opslagruimte. En juist in de winter zijn winkels alweer aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dus die ruimte vinden ze ook wel prettig. Wat betreft motor. Crosstourer of Crossrunner? Ga uiteraard met beide rijden maar de Crosstourer heeft mijn voorkeur. Is zwaarder maar het motorblok heeft zo veel reserves en loopt zo makkelijk. Perfect voor jou alleen of 2 personen. Laat de DCT niet perse links liggen. De Crosstourer met DCT is in mijn ogen de beste DCT gemaakt door Honda en ik heb ze allemaal gereden voor kortere of lange tijd.
  13. Is een stelknop (Preload Adjuster) noodzakelijk? Rij je altijd alleen? Geen duo-passagier dus. Rij alleen (vooral) op straat of alleen (vooral) op circuit? Rij je zelden met bagage? M.a.w woorden is je rijsituatie vrijwel altijd gelijk? Dan heeft een Preload adjuster relatief weinig meerwaarde.
  14. Totaal andere motor. Rijd op zijn eigen manier ook fantastisch. Je moet aan de ene kant wat laten liggen t.o.v een VFR maar je krijgt er ook weer wat voor terug.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...