Ga naar inhoud

Vreemd gevoel bij rustig remmen


 Delen

Aanbevolen berichten

Kan het niet zijn dat je misschien een rustige rijder bent? Ik bedoel daarmee of je je voorrem weinig gebruikt of zachtjes afremt?

Dan kan de remkracht wel eens af gaan nemen.

Maak maar eens een paar keer een goede noodstop achter elkaar, dan zal je waarschijnlijk merken dat je rem het weer als vanouds doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 87
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Dag vfrienden,

 

Ik heb al enige tijd een raar gevoel in mijn voorremmen. Het lijkt net op een soort slowmotion ABS-werking en het is alleen merkbaar bij rustig remmen. In de remhendel is niets te voelen dus de remdruk lijkt me wel constant. Zou het kunnen dat de remschijven krom zijn maar dat dat zo minimaal is dat het visueel niet te zien is ?

 

Ik kan natuurlijk wel heel de boel losgooien maar ik heb nu nog garantie. Ik ga dus zowieso terug naar de dealer maar misschien dat er iemand is die dit ook heeft (gehad).

 

Ik hoor het graag.

 

Groeten,

Stein

 

Ik had vandaag nadat ik mijn auto van de garage ophaalde eenzelfde soort storing, dit bleek vuil in de abs ring (je weet wel dat schijfje met al die sleuven erin).

Mischien hier eens naar kijken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

En is dat bij jou ook alleen bij rustig remmen ?

Ja, enkel bij rustig remmen. Is nu pas 1,5 week dat het me opvalt, terwijl ik daarvoor nog nooit last van heb gehad. Heb orginele remblokjes btw en nog niet zoveel km's met deze gemaakt. Ook geen ABS, dus ook die kan oorzaak bij mij neit zijn. Ga vanmiddag schijf eens nakijken op krommingen, maar kan me ook bijna niet voorstellen dat deze krom is. Ook deze is nog niet oud/versleten. De tip over paar keer noodstop maken om probleem op te lossen vanochtend geprobeert. Geen verschil merkbaar.

 

Hoop dat je de oorzaak vind van jou remprobleem. Mijn geval gaat zichzelf misschien oplossen > weekend proefrit op een Vtec uit 2002. Prijs zijn we nog niet helemaal over eens, maar daar valt vast over te praten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb geen kromme remschijven maar het is net alsof ik elke keer remkracht verlies...tot nu toe gaat het goed maar ik begin me er een beetje aan te irriteren. Heb me laten zeggen dat er wel eens een beetje lucht in kan zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lucht in het systeem geeft enkel een beetje een verend gevoel, maar maakt verder in remwerking geen verschil. Tenzij er zoveel lucht in zit dat de handle tot aan het stuur komt.

VFRikus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het veert inderdaad ook!! Kan het ook merken aan de voorvering. Die zakt iedere keer in en komt weer omhoog onder het remmen. Anders rij zaterdag eens een stuk dan zul je het wel merken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eeh..oke laat ik het anders zeggen. Zo gauw ik rem begint de remhendel iets te veren inderdaad. Maar op het moment dat ie dat doet voel je de voorvork ook iedere keer inzakken en omhoog komen. Net alsof ie dus druk verliest. Het voelt heel raar alleen is het bij mij niet alleen met rustig remmen ben ik al achter. Nou ja we zullen zien zaterdag inderdaad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gok toch op een kromme remschijf, maar dat kunnen we zaterdag snel genoeg zien. Vorig jaar is een kennis bij me geweest met een cbr 600, die ook klaagde over de remmen. volgens de dealer waren de schijven kaarsrecht. 1 slinger aan het voorwiel en je kon de slag in 1 van de schijven al met het blote oog zien. Wat ik zelf in het verleden had, waren te oude remslangen. Bij hard remmen, kon ik niet goed meer doseren. Mijn motor begon toen bij een noodstop ook wat te schokken, het achterwiel kwam een paar keer omhoog stuiteren. Ik heb toen staalflex leidingen gemonteerd.

 

De oude rubberen leidingen kon ik tijdens inknijpen voelen opzwellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zitten staalflex remleidingen op...ook als je aan het voorwiel draait hoor je niks, ik heb er nog niet naar gekeken. Oke, dit topic is nu genoeg vervuild dus:

 

:focuski9:

 

 

Mooi, dan kunnen we de remslangen uitsluiten. Dan blijft alleen een kromme remschijf over denk ik.

 

Wat bij rustige rijders nog wel eens wil gebeuren met moderne remblokken is verglazen van de oppervlakte van de remblokken. Even een stuk schuurpapier op een vlakke plaat leggen en licht opruwen doet dan wonderen, plus af en toe een keer expres fors remmen.

aangepast door vroembert
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem aan dat je verglazen van de remblokken bedoelt, niet de remschijven.

:1241emule:

 

Het was nog vroeg :schater:

aangepast door vroembert
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien


×
×
  • Nieuwe aanmaken...