Ga naar inhoud

Promotor test de VFR1200F DCT 2012


Koffieleut
 Delen

Aanbevolen berichten

De werkwijze van Promotor is als volgt: Men maken een videofilmpje (met elementen welke voor sommige, vooral niet van dat merk -"eigen" rijders / - mederwerkers mogelijkerwijs als humor of satire zou kunnen worden beschouwd) als lokkertje om mensen te bewegen het blad met de betreffende (serieuze) test te kopen dan wel te lezen. Freelance motorjournalist Mink heeft een maand geleden veel op de motor gereden, en gedurende een weekend daarop volgend was ik erbij voor de foto shoot op zaterdag, en op zondag voor de opnames van het filmpje.

 

Dat er een professionele fotograaf (voor de liefhebbers: 5D met 70-200 F2,8) aan te pas komt, is ook wel nodig, want laat je het over aan een door cafeïne opgehitste stuiterbal met een 50 euro cameraatje, dan krijg je dit:

post-1391-1351722620.jpg

 

Ook zijn er rijdende opnames gemaakt uit de achterbak van het busje:

post-1391-1351722738.jpg

 

Tot zo ver het serieuze gedeelte, en om jullie een indruk te geven wat er op een houtblok moest,

 

Test 1 Met een gasbrander:

post-1391-1351722766.jpg

De pletterpet wordt erg zacht en is veerbaar waardoor je hem in elkaar kunt duwen. Nadat ie is afgekoeld krijgt ie (een deel van) z'n stijfheid weer terug. Een geruststellende gedachte voor de heethoofden onder ons, toch? Echter het ding wordt dus zwart en er kwamen erg veel giftige dampen van af. Dus niet helemaal geschikt om verder als fimmateriaal te gebruiken.

 

Test 2 Jaja met een grootse .... :yes:

etsguv.jpg

 

We hebben zo'n ontzettend plezier gehad met de voorbereiding. Ook heb ik nog in eerste instantie rauwe friet die 10 minuten in de metalen patatzak heeft gebakken op 3500 toeren, daarna als mooi bruine frietjes kunnen opeten (smakelijk was het met de uitlaatgassen niet zo). Helaas heeft deze scene de eindstreep niet gehaald.

 

Ik hoop niet te veel mensen tegen de benen te schoppen als ik hierbij de mening deel dat ik de VFR niet echt een mooie kleurstelling vond hebben. Dus wat doet een professioneel fotograaf dan? Juist ja, een leuke achtergrond zoeken:

post-1391-1351722804.jpg

 

Tot zo ver mijn verslag van een erg geslaagd weekend.

 

EDIT: Inmiddels blijkt dat wegens het ontbreken aan kennis over de betekenis van de woorden humor en satire bij sommige, vaak ook zeer bevooroordeelde, mensen dat het gemaakte videofilmpje in het verkeerde keelgat schiet omdat het hier hun eigen geliefde merk betreft. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat het videootje nu (tijdelijk) verwijderd is.

 

EDIT 2: Zoals hierboven reeds vermeld: Het filmpje, en de voorbereidingen zoals gemeld in dit "forum" verslagje hebben NIETS te maken met de "normen en waarden" van de journalistiek, welke wel in acht worden gehouden bij het ter persen gaan van het blad, en dus de daarin vermelde artikelen. Maar ook hiervoor geldt dat het niet voor iedereen is weggelegd om met een open blik naar de kwaliteit van een artikel te kijken, als er (onderbouwde) negatieve aspecten worden gemeld over hun zeer gekoesterde product(en).

aangepast door Koffieleut
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook heb ik nog in eerste instantie rauwe friet die 10 minuten in de metalen patatzak heeft gebakken op 3500 toeren, daarna als mooi bruine frietjes kunnen opeten (smakelijk was het met de uitlaatgassen niet zo). Helaas heeft deze scene de eindstreep niet gehaald.

Hé Leutje, kan je dat clipje niet aan de filmer opvragen? :popcorn: Klinkt smakelijk :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lol. Hij maakt ook foto's voor Motor en Moto73. En hij maakt ook foto's met zijn I-phone. Ik meende, dat Henny Nikon apparatuur had, maar ik kan me daar in vergissen. Hij maakt in elk geval leuke foto's :D

 

Edit: Ik zie een Canon 70-200. Dus ik zal me vergist hebben of hij is overgestapt :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ooit een abbo op de promotor gehad en Mink altijd een waardeloos schrijver gevonden.

Ook bovenstaande onzin doet mij nou niet bewegen het blad weer te kopen.

Zal best leuk zijn om te doen maar met journalistiek heeft het geen donder te maken.

 

(neemt plaats weer in naast stadler op het balkon)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over kleuren valt niet te discussiëren.... Enkel oordelen wanneer je alle kleuren naast elkaar ziet. Groot verschil dan wel.

aangepast door Arno71
Quote verwijderd. Om zonder quote (incl alle foto's) te reageren, heeft de knop "add reply" de voorkeur.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de liefhebber zijn de testresultaten nu hier te lezen.

 

Dit vond ik, als VFR 800 rijder, wel een mooie tekst onder het kopje Emotie en beleving:

 

Er wordt wel eens gezegd dat de enige Honda’s die emotie opwekken, die met een 90° V-vier blok zijn. En dan met name de VFR 750/800 en vooral de zeer exclusieve RC30 en RC 45 (VFR750R en RVF750R). De manier waarop die blokken lopen, het onweerstaanbare en uit duizenden herkenbare geluid is inderdaad om kippenvel van te krijgen. Ook de VFR 1200 roept emoties op. Niet zozeer door het motorblok want de VFR 1200 maakt veel minder gevoelens los dan ‘de echte’ vangwede de regelmatigere ontstekingsintervallen. Voor de één jammer, de ander zal de zeer soepele manier waarop het blok (daardoor) loopt en de prettige omgangsvormen meer kunnen waarderen, evenals het goed gedempte in- en uitlaatgeluid.

 

Veel leesplezier!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou...

Ik vind de PC800 weer bijna mooi van lelijkheid, zeker in de blauwe variant.

En is in mijn ogen ook nog een ideala woon/werk-fiets.

Niet te grote cylindercapaciteit, cardan, goede windbescherming en standaard opbergruimte, wat wil je nog meer?

 

Maar voor die 3,6 km die ik forens gaat ie er niet komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...