Ga naar inhoud

Ketting vervangen met ketting wielen


klusmich
 Delen

Aanbevolen berichten

Graag zou ik binnen kort mijn ketting van mijn vfr750f willen vervangen alleen weet ik totaal niet waar ik op moet letten kon namelijk ook niks vonden in de Manuel die ik had gedownload.

Kan iemand mij helpen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je geen ketting gereedschap hebt houd het zowieso al op. De ketting eraf lukt nog wel met een flex doorflexen. Erop en klinken is weer wat anders en heb je een kettingpons/klink apparaatje voor nodig wil je het goed doen. Als je geen luchtsleutel hebt krijg je vaak het kleine tandwiel er niet vanaf omdat je de center moer of bout van de uitgaande as niet los krijgt. Kan wel natuurlijk met motor in de 1 zetten en wiel blokkeren en achterrem inhouden enz maar is niet ideaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

. Als je geen luchtsleutel hebt krijg je vaak het kleine tandwiel er niet vanaf omdat je de center moer of bout van de uitgaande as niet los krijgt. Kan wel natuurlijk met motor in de 1 zetten en wiel blokkeren en achterrem inhouden enz maar is niet ideaal.

Ik heb de ketting en kettingwielen er zaterdag afgehaald, ik zet de motor op de zij standaard met het voorwiel tegen de schuur aan.

Ik lig half op/over de motor heen en draai zo de bout van het voor kettingwiel los. voordat het achterwiel begint te slippen is die bout los.

 

Ik zie het absoluut niet zitten om met de motor in de eerste versnelling de versnellingsbak/koppeling met een luchtsleutel op zijn mieter te geven maar dat is waarschijnlijk een persoonlijk gevoel!

 

groet,

Chris

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ie in z`n vrij staat krijg je gerust wel los hoor met de luchtsleutel :sleep: , en de vertaling voor de Flex van Lars is slijptol voor degene die dat nog niet wisten ^_^

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lucht sleutel heeft een maat ik heb eventueel heb ik zelfs een tekker ter beschikking dus dat moet wel lukken alleen hoe je hem moet stellen staat erg vaag beschreven

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...