Ga naar inhoud

Tablet geschikt voor Basecamp


Nijn
 Delen

Aanbevolen berichten

Voor de (korte) motorvakanties ben ik op zoek naar een tablet waar Basecamp op kan draaien en welke ik ook kan gebruiken om de Zumo 590 van nieuwe routes te voorzien. Met Google kom ik niet zo heel veel verder; op diverse websites worden m.n. de verouderde tablets uit 2015 worden genoemd als hiervoor geschikt. Het lijkt me echter dat ook de nieuwere generatie tablets dit aan zouden moeten kunnen.

 

Kan iemand me adviseren in welke (budget) tablets hiervoor geschikt zijn? En dan bedoel ik niet zozeer de specificaties, als wel welk merk, model etc. Of wie gebruikt misschien al een tablet met BC en wil zijn ervaringen delen?

 

Vast dank!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij moet je sowieso een windows tablet hebben. Tenzij er ondertussen ook een chrome app vergelijkbaar met basecamp is (lijkt er zo 1 2 3 niet op). Weet niet in hoeverre Apple ermee werkt (ik ben apple leek).

 

Windows 10 (home en pro) tablets met een usb aansluiting. Wel zo handig om je zumo aan te koppelen. Je moet een tablet hebben met een volwaardige windows versie. Misschien dat je ook nog wel kan kijken naar windows 8.1.

Ik heb niet het idee dat basecamp zo'n zwaar programma is.

 

https://tweakers.net/categorie/822/tablets/producten/#filter:q1bKL0pJLXLLTM1JUbJSKijKzCpW0oEIBucXlQDFEouT4SIFqcmeQHW6hjogpcmpvpl5SlYGOkrFQAm3zJyS1KJiJatqJSMLc0sQXZaYo2QVrWRhYWAANMLS0NBEKbZWByRtjCRtbGZpARSvrQUA

 

Beetje zitten kijken maar aan de 200 euro zit je zo.

 

onderstaande is beetje aan de prijs (pre-order) maar ideaal voor mee te nemen met de motor ;)

http://http://www.ockelcomputers.com/sirius-a/

 

Ik heb er aan zitten denken om een dergelijk tablet aan te schaffen. Al stippel ik mijn ritjes vaak van te voren al uit.

aangepast door RoelH
Link naar reactie
Delen op andere sites

https://www.mrgps.nl/basecampmapsource-op-de-tablet-kan-dat/

 

En dan de huidige windows tablets tot een redelijke prijs..

 

https://tweakers.net/categorie/822/tablets/producten/#filter:PYy9CsIwGEXf5c4Vktjm7wEKDk6O4hDSDJFgS1JEKHl3vxB0OtzD4R5Y8xLyHENaYLHl-CwYuryteSfniv-bLfgLdSc-tNSHq_vACsl-M75gaRTq5pj2kAvsAaGVaXy7BHuH1ozRo-F8JEjBpw5JUOdRd5iWSDXhUWv9Ag

 

let wel; ik kan niet garanderen dat het werkt, dat vergt mogelijk nog wat meer google werk, of advies opvragen bij mrgps himself.

aangepast door teake
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb deze al sinds deze uitkwam (idd al wat ouder) maar draait zelfs onder Windows 10 prima met BaseCamp. Niet te veel andere meuk erbij zetten, hij zit dan al snel aan z'n limiet. Maar als hulpje onderweg werkt deze uitsteekbaar.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De website van Mr GPS had ik ook al bekeken maar zoals gezegd, het artikel is uit 2015. Ik heb hem ook al via FB gevraagd of er nog een update van het artikel te verwachten is maar daar nog geen reactie op mogen ontvangen.

 

Dat de tablet op Windows moet draaien is me bekend, het gaat mij ook meer om welke aansluitingen beschikbaar moeten zijn, met welke processorsnelheid, etc etc. Ik had er al op gegoogeld maarja, hoe vind je dan de juiste tablet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens op Tweakers, met de voor jou geldende criteria kun je vast wel wat filters instellen waarna je een mooie selectie kunt maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vrijwel iedere verkrijgabre tablet zal betere specs hebben dan de Acer Tab 8 en dus prima voldoen.

Ik heb er een Blue Tooth muis bij gekocht want de Acer heeft maar een USB poort en dan kan ik die gebruiken voor het aankoppelen van de Zumo

VFRikus

aangepast door VFRikus
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar wat zijn de specs waar ik op moet zoeken? Dat is juist waar het voor mij abracadabra wordt: :scratchchin:

  • Windows 10 (home of pro)
  • USB aansluiting (imag dit wel/niet een micro USB aansluiting zijn? Kan ik dat dan zo aan de Zumo hangen of heb ik daar nog wat extra's voor nodig?)
  • Bluetooth aansluiting

Maar:

  • Is de processor snelheid nog van belang enw at moet die dan minimaal zijn?
  • Is kwaliteit van batterij nog van belang (voeding Zumo) en zoja, wat moet die dan minimaal zijn?
  • Hoeveel geheugen is minimaal nodig?
  • Is het aantal pixels nog van belang om BC goed te laten draaien?
  • Bestaat er een mogelijkheid om routes draadloos van tablet naar de Zumo te exporteren? En zijn daarvoor dan nog extra specificaties op de tablet nodig?

Allemaal specifieke vragen waar ik het antwoord niet op weet omdat mijn kennis op dit gebied niet zo ver reikt. Ik heb wel gegoogled op 'welke tablet geschikt voor Basecamp' enzo, maar dan kom ik niet uit op een lijstje met benodigde specs.. En dan weet ik dus weer niet waar ik op moet filteren op bijvoorbeeld een website als Tweakers. :?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een tablet heeft een afwijkende Windows versie voor tablet, dus daar geen zorgen over.

De mijne heeft micro USB en met een USB to go kabel koppel je daar een een gewone USB kabel aan waar de Navi weer aan kan.

Sneller is altijd beter, maar ook direct weer duurder.

Pixels zal ook niet snel een probleem zijn.

Laatste vraag weet ik niet, maar ik weet wel dat de Tab 8 prima werkbaar is en de specs zullen per definitie van elke tablet beter zijn die nu op de markt is.

Vergeet niet dat de Tab 8 een tablet was die een paar jaar geleden maar € 135.- kostte!

VFRikus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tip: investeer iets meer en koop en goede. Ik heb een Viglen tablet, lekker goedkoop maar ergerlijk traag. Kostte vanwege een aanbieding maar 5 tientjes maar achteraf had ik liever 100 meer uitgegeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...