Ga naar inhoud

Kuip ophangbeugels VFR VTEC


JohnvR
 Delen

Aanbevolen berichten

Hi,

Ik ben gisteren begonnen om de voor en linker kuip delen van mijn motor te demonteren. De Viffer is afgelopen zomer gevallen in een trage u-turn (verkeerde versnelling :smileystupid: ), waardoor spiegel afbrak en kuipdelen beschadigden. De zijkuip staat iets naar binnen en de linker radiator fan loopt ergens aan. Gelukkig is de motor goed te rijden, maar zodra de ventilatoren aanslaan bij 105 graden ... hoor ik m links aanlopen.

 

Na demontage zag ik dat zowiezo 1 en misschien 2 ophangbeugels van de kuip krom zijn. De kuipdelen zijn natuurlijk ook beschadigd, maar technisch staat gaat voorop visuele schoonheid. Dus ik zoek naar nieuwe ophangbeugels aan linkerzijde, voorzijde en een aantal pluggen en bouten. Hieronder een van de beugels. 

beugel.jpg.5eaee424f0a518f66a81939370426c35.jpg

 

Question is: waar kan ik die onderdelen (gebruikt) krijgen? via honda of dealership is het al snel voor de hoofdprijs. Op ebay, marktplaats, demontage sites, worden alleen de onderdelen aangeboden die (veel) geld opleveren. 

 

Edit: wat ik natuurlijk ook kan doen is die beugels recht slaan op een aanbeeld, maar helemaal recht zal die nooit zijn.

aangepast door JohnvR
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je al geïnformeerd bij "Garfield

Mocht hij niks hebben dan kun je een poging wagen bij een lokale motorsloop.

Even langs gaan levert meer op dan wat ze op hun site hebben staan is mijn ervaring iig met bijv Boonstra in Ureterp.

Zij hebben meestal zo veel onderdelen dat ze die nooit allemaal op een site kunnen plaatsen.

 

Je kunt natuurlijk ook in de rubriek "te koop gevraagd" een topic starten met daarin vermeld wat je zoekt aan onderdelen, evt aangevuld met partnummers. 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dergelijke onderdelen kunnen ook nog best meevallen origineel, zou gewoon eens informeren bij de dealer, je zou ze overigens ook wel kunnen richten in de bankschroef. 

 

De fan beugel van de radiateur of de radiateur zelf kan verbogen zijn, dat kan Je pas zien als je de boel los hebt denk ik, de beugel kan je wel richten, de radiateur kan je weinig mee dus die zal je evt bij de sloop moeten scoren als hij krom is. 

 

Succes met het herstel 

 

 

Gr Rolf 

aangepast door BlackVfr
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die vallen nieuw en origineel best mee, ik heb ze destijds ook vervangen.

De beugel van de ventilator is prima te richten maar beslist niet mee doorrijden want dat heeft mij een radiateur gekost omdat die door het aanlopen lek is geraakt.

Mocht de ventilator toch al beschadigd zijn dan heb ik er nog wel 1 in de aanbieding. Ventilator met beugel heb ik niet meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...