Ga naar inhoud

Waar laten jullie je toegangspasje?


Robert-Jan
 Delen

Aanbevolen berichten

Geacht forum,

 

Ik vermoed dat ik net als velen wanneer ik bij mijn werk arriveer met een toegangspasje de poort dien te openen van mijn bedrijf om toegang te krijgen. Ik dien dan mijn pasje tegen zo een paslezerpaal aan te houden, waardoor de poort geopend wordt. Daarna kan ik dan doorrijden.

 

Momenteel zit ik altijd te klooien met een pasje dat ik soms in mijn broekzak en soms in mijn jaszak heb zitten. Ik heb zo een skipas-houder aan mijn pasjeshouder zitten met een uittrekbaar koortje. Mijn pas doe ik dan veilig in mijn jas- of broekzak en het uiteinde van dat koort laat ik dan uit mijn zak hangen. Aangekomen bij die paal met paslezer trek ik dan met behulp van dat koortje mijn pas uit mijn zak en biedt deze dan aan aan de kaartlezer. Dit gaat in de praktijk overigens vaak een stuk minder vloeiend dan dat ik het hier opgeschreven heb met handschoenen aan!! Terug frommelen is helemaal geen optie, dus wikkel ik dat koortje met een bepaalde vlotte goochelaars-handigheid om mijn vingers heen, waardoor ik toch gewoon kan koppelen met de linkerhand. Ik hoef dan nog maar een paar honderd meter tot aan de plek waar ik mijn motor kan parkeren.

 

Ik zou eigenlijk wensen dat ik een soort van waterdicht hoesje om mijn pols zou hebben of om de manchet van mijn jas, waar ik dat pasje in kan doen. Ik zou dan met behulp hiervan mijn onderarm of pols aan die paslezer kunnen houden en op die manier het pasje aan kunnen bieden.

 

Mijn is vraag. Hoe doen jullie dat? Wie heeft er al een briljante oplossing voor (gevonden)??

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Briljant is het helaas niet, maar ik heb tegenwoordig een tanktasje voorop als ik op de motor naar het werk ga. Handschoenen uit, pas uit t tasje halen, poort open en dan prop ik handschoenen en toegangspas weer in de tanktas. Laatste 50 meter mag ik toch maar 15km/h dus trek ik de handschoenen niet meer aan.

Kost al met al nog wel een paar seconden, maar op een uur reistijd kan ik dat wel leien 😋.

aangepast door Tukje
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn jassen met een pashouder op de mouwen, de Vanucci Tanami 2 is er 1 van. Er zijn zaken die motorkleding repareren dus misschien kan je daar zo'n pocket erop laten zetten.

aangepast door Ray
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Decathlon verkoopt betaalbare telefoonhouders voor om je arm.

De diameter van de band moet wel om je onderarm passen. 

 

Knipsel.thumb.JPG.dc8fdec3c07312568e4402bcf0407a25.JPG

 

Ik ben zelf  niet een voorstander van het zichtbaar dragen van een toegangs/ID bewijs in publieke omgeving.

Daarom berg ik mijn pas op in de tanktas. Daarnaast moet ik mijn systeem helm toch openen voor de gezicht-verificatie met de foto op de pas.

Die 2 extra seconden om de pas uit de tas te halen kan er dan ook wel bij. 

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn nieuwe Rev'ít Defender jas heeft daar een zakje voor in de mouw. Maar een andere jas alleen hiervoor kopen is erg overdreven.

 

Is zo'n telefoon opberger aan de arm die hardlopers hebben niet iets?

Die zou je misschien om je onderarm kunnen doen.

Engelse bouncers hebben ook een pasje om hun (bovenarm) met een hoesje.

 

https://www.amazon.com/FlexxID-ID-holder-pocket-Black/dp/B07BB52HHG

https://www.amazon.com/Specialist-ID-Ultimate-Military-Armband/dp/B01B5M4Z2A

https://www.specialistid.com/products/reflective-bright-orange-arm-badge-holder-with-glow-in-the-dark-tabs-and-included-armband

https://www.amazon.com/boshiho-Zippered-Wristband-Reversible-Multicolor/dp/B073S925WZ/ref=pd_vtp_200_4/139-8870798-7487441?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01KHX9CKS&pd_rd_r=111fb850-3e65-4c65-8ac0-670c57723ca1&pd_rd_w=XV9UG&pd_rd_wg=rFQtv&pf_rd_p=bcf5be9d-9e28-47e0-bcc8-aa4c5c625793&pf_rd_r=24DJ6CQAJP6480MP4KRP&psc=1&refRID=24DJ6CQAJP6480MP4KRP

 

Zo te horen gaat het om RFID achtige pas, Die hoeft niet eens zicht baar te zijn, zolang die maar dicht genoeg kan komen bij de lezer.

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal morgen even een foto plaatsen van mijn pasjeshouder. Die is voor dit soort toepassing gemaakt.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

pas voor de parkeergarage zit bij mijn telefoon, in ritsvakje voor, lukt mij wel om met handschoen eruit te halen, 2 korte handelingen.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hierbij als toegezegd, foto's van de pashouder die ik gebruik als ik op de motor naar werklocaties toe ga. Pasje (incl plastic houder) past in het tasje wat sluit met velcro. Dan met de elastieken over je jas om je arm. Voldoende bereik over een dunne of dikke mouw. Ik heb er tijdens het rijden nooit last van gehad of gedacht dat het er af zou waaien of zo. Bij de sensorpaal even je linkerpols met pasje "aanbieden" en Simsalabim, de poort gaat open. En door de velcro-sluiting heb je geen zorg dat je onderweg je pasje zou kunnen verliezen.
De houder van de foto's is door een vriend die bij Defensie werkt, meegenomen uit US Army-shop tijdens een missie. Je kan ze ook hier kopen (link naar het artikel): www.countrystore.nl/black-horse-armie

De hierboven genoemde telefoonhouder is ook n idee, zo'n ding koop je voor n paar euro bij de Action.

Succes vast! Grt, Arthur

Pashouder verkleind2a.jpg

Pashouder verkleind1a.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk dank voor het delen van jullie gedachten en jullie oplossingen. Het heeft mij zeer geholpen om nu een oplossing te gaan realiseren.

 

Ik ga experimenteren met de pas om mijn pols en dan de mouw van mijn jas eroverheen. Ik hoop dan vast te gaan stellen dat de paslezer mijn pasje dan nog steeds kan uitlezen.

Dat zou mooi zijn, want dan ziet niemand die pas. Dat heb ik liever ook niet.

 

Mocht dat niet lukken, dan ga ik kiezen voor een oplossing over mijn mouw in de buurt van mijn pols.

 

Tanktasje is ook een optie. Wil ik sowieso nog een keertje hebben voor klein spul.

 

Ik laat het onderwerp open, omdat er altijd iemand nog wat moet kunnen toevoegen. Zowel een vraag vraag alsook een antwoord.

 

Groet,

Aficior

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...