Ga naar inhoud

Alles wat je wou vragen over DCT - How To.


Paske
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik deed vorige week zaterdag een testrit met de Honda rebel CMX 1100 DCT.     Wat een zalige rit..............   Mijn besluit staat vast.   Argwaan tov van de DCT is totaal van de baan.

Het was een verademing om zonder pijn terug op een motorfiets te kunnen rijden.  Artrose en versleten gewrichten lieten niet meer toe om naar voor gerichte houding aan te nemen en ook niet meer om de koppelingshendel steeds opnieuw in te trekken.   Ook het continu belasten van de "gasgeefhand" leidde al snel tot pijn.  Laat ons zeggen dat ik het na 15 minuten rijden niet meer kon houden van de pijn.  Zowel op kleine wegen als autosnelweg lukte het niet meer.

Met deze "kerel" ondervond ik totaal geen problemen meer.  Ik reed in de verschillende rijmodi.  Ik gebruikte de peddels,de cruisecontrol....   Eindelijk opnieuw kunnen genieten van een motorrit.   Ja,de rebel cmx 1100 komt er.  Wel een DCT.  Zijn hogere prijs elke euro waard in mijn geval.  Enige puntje was dat mijn staartbeen wat hard tegen het achterste deel van het zadel aangedrukt zat.   Maar,indien dat een last wordt kan er steeds met gemak een ander zadel geplaatst worden.

  • Like 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Ook net eigenaar geworden van een DCT uit 2011. Het automatisch schakelen is fijn en zorgt dat je veel meer aandacht hebt voor de omgeving. 

Ik zag wel dat het bij de 2012 DCT mogelijk is om in de automatische stand te schakelen is zonder dat hij uit de automaat stand gaat. Ik had dit al gemerkt en vond het inderdaad vreemd dat je niet even terug kon schakelen zonder direct de automaat uit te schakelen. Is dit nog te updaten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Enkel de 2e generatie VFR1200F (deze met standaard TC knop links in de kuip) schakelen zelf terug naar automatische mode, na het bedienen van de flippers.
De eerste generatie doet / kan dit niet, en is ook niet up te daten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...