Jump to content

DanSan

Vfr rc24 1986 start niet meer

Recommended Posts

Als ik dit zo lees verdenk ik ook de SR. Heb een soortgelijk iets meegemaakt met mijn RC24: de eerste 5 minuten keurige waardes, daarna was hij zo heet geworden dat het ineens alle kanten uit ging met de waardes. De SR zit ook wel op een ongelukkige plaats bij de RC24, namelijk opgesloten onder het zadel en vlak achter de cilinderrij. Kan daar nooit zn warmte kwijt, sterker nog, hij wordt lekker opgewarmd door de hitte van het blok. Ik heb hem daarom verplaatst naar de buitenkant van het subframe, op een dikke plaat aluminium met koelribben, zodat hij in de rijwind hangt. Opletten dat je accu (en ook je CDI) niet ook al een knauw heeft gehad door deze veel te hoge voltages, test deze daarom ook. Check daarnaast de stekkerverbinding tussen dynamo en SR (3 gele draden), deze wil nog wel eens heet worden. Je kan de dynamo ook nog even checken door deze stekkerverbinding los te halen en de draden onderling te meten: die moet dan ongeveer 60 - 80 V wisselspanning geven.

Succes!

 

Wubbes

 

 

Edited by Wubbes

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Dank je wel Wubbes

Meet je deze waardes aan de losgemaakt stekker met lopende motor? En mogen deze waardes niet hoger zijn dan wat jij zei?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

vervang nog maar gewoon die SR. Hoe vaker je de motor laat draaien met die waardes hoe groter de kans is dat je belangrijke elektronica frituurt en de kosten flink op kunnen lopen.

Edited by crossrunner
Behang is nu Vervang.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

autocorrectie is soms bloedirritant :yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ja oké..ga deze eerst vervangen voor dat ik hem weer ga starten. Kan ik dat uitsluiten zoals je al vertelde..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ik heb nog een zgan spanningsregelaar liggen met stekker..zou ik deze ook kunnen plaatsen? Kleuren van bedrading aan bijbehorende stekker zijn het zelfde als van de rc24.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Als die gewoon past erop zetten en meten/proberen. Daarna kun je de draden doorsolderen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
22 uren geleden, DanSan zei:

Dank je wel Wubbes

Meet je deze waardes aan de losgemaakt stekker met lopende motor? En mogen deze waardes niet hoger zijn dan wat jij zei?

 

 

Ja, stekker verbinding loshalen, motor starten en dan de 3 draden vanaf de dynamo onderling doormeten (3 metingen dus) . Bij 4-5000 tpm moet hij dan ongeveer 60-80 V wisselspanning geven. Als hij iets meer of iets minder aangeeft is dat ook geen probleem, ik hanteer 60-80 V als richtlijn. Maar als de spanning bij optoeren van de motorfiets laag blijft weet je dat de dynamo niet fris meer is. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Dank je Wubbes...ik ga er morgen mee aan de gang

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hallo..ben weer een stuk wijzer geworden,heb de dynamo gemeten en deze geeft op alle metingen tussen de 50 en 70V dus dat moet goed zijn. Tevens de pu lesgevers doorgemeten en deze vielen binnen op waardes.

Andere spanningsregelaar gemonteerd en laadstroom is nu ong 14,7V bij verhoogd toerental en stationair 12,7V

Toch viel hij weer uit na 10 a 15 draaien...

Dus weer meten bij warme motor. Nu kwam ik er achter dat de pulsgever met de blauw en witte draad de boosdoener is. Geel en wit 540 ohm en de blauw en witte 0 ohm...dus een probleem bij warm worden.

Dus nu zien dat we een andere pulsgever monteren en kijken of het dan goed is...

Wie heeft deze storing wel eens mee gemaakt? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ik zou even kijken of de draad niet kapot is/ bloot ligt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ja straks deksel eraf en kijken naar bedrading van pulsgevers..

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

De vfr is weer voor elkaar,het afslaan van de motor zodra hij warm begon te worden bleek te liggen aan één van de pulsgevers,deze viel bij meten koud binnen de waarden,als de motor warm was viel er echter niets meer te meten zodra hij uitviel.

Als hij weer was afgekoeld kwam ik weer aan de juiste waarde. Dus nieuwe set pulsgevers erin en probleem is gelukkig opgelost.

Nu nog even de kleppen stellen en dan eerst maar eens een proefritje maken.

 

Bedankt voor alle reacties en hulp..👍👍👍

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ben je al wat verder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ja zeker..loopt weer zoals een vfr hoort te lopen!

Nu bezig met volgende vfr rc24😁

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

  • Similar Content

    • By GAELE
      Goedemiddag liefhebbers,
       
      Ik ben op zoek naar spiegels van de Honda RC 24 die van mij kan ik niet afstellen. Die heeft de vorige eigenaar letterlijk zo vast gezet dat ik er niks meer mee kan. 
       
      Ik wil graag weer een set originele zwarte spiegels erop hebben wie kan mij hieraan helpen?
       
      Tips voor alternatieven of goede aftermarkets zijn ook welkom.
       
      Ff wat anders... Van de week een yoshimura cyclone erop laten zetten bij pajic r&d wat een geluid zeg! Heerlijk.
       
      Vriendelijke groet, Gaele
       
       
       
       
    • By harmsel
      Hoi
       
      mijn rc24 uit 1985 heeft originele bochten en dempers, die zijn nog prima. Alleen het gat in de verbinding maakt dat ik klinkt als een rotte tweepitter
       
      Ik wil niet alles vervangen voor een gaatje. Wat zijn de beste opties?
      - Lassen,  maar moet alles dan los?
      - Pijpje weghalen en de gaten dichtmaken?
      - nieuw tussenstuk?
       
      Of is er iets anders waardoor kinderen niet meer hun oortjes afdekken als ik voorbij kom?
       
      Harm
       
    • By Geeke
      Hoi, vandaag maar weer een dagje in de schuur gepland om de rode flits te reanimeren.
      Problemen zijn twee jaar geleden begonnen toen de motor tijdens een ritje plotseling stil viel. Niet meer te starten na een paar minuten toch starten en geen problemen meer. 
      Een paar ritten later weer het zelfde, startmotor wel werken maar niet lopen. Weer wachten en even later weer probleemloos lopen.
      Dit voorjaar een grote beurt gehad motor loopt goed maar voelt toch anders aan. Dacht eerst aan valse lucht van de carbs maar een paar weken terug weer stil gevallen.
      spanningregelaar gemeten toen de motor liep. Accu spanning 12.5 starten 12 motor lopen 14.2 bij 1000 toeren zie je hem afvlakken
       
      Nu krijg ik hem niet meer aan de praat. Wat hebben we gedaan;
      - brandstof is nieuw 
      - tank is schoon
      - brandstofpomp getest met een stuk bedrading rechtstreeks op de accu (brandstof zit tegen het plafond😇)
      - stopknop doorgemeten en werkt goed geen overgangsweerstand
      - alle stekkers zijn losgemaakt en ingespoten met contact reiniger
      - kabelbomen los van de klemmen en heen en weer bewogen.
      - startmotor draait maar niet de brandstofpomp (verdacht)
      - bij het starten geen vonk (verdacht)
      - carb droog en ook de bougies(verdacht)
      - schakelaar pootje is ok
       
      Wat zit er nog tussen de startknop en de ontsteking / brandstofpomp en wat kan ik nog testen?
      heeft iemand een testprotocol voor de spanningsregelaar?  Dit is voor mij nu de verdachte (wat  ik begrijp van het forum)
      ik hoor graag jullie op/aanmerkingen
  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien