Ga naar inhoud

Power socket VFR 800 crossrunner


 Delen

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van een Crossrunner uit 2019. Deze motor is uitgerust met een power socket, geen idee of dit standaard is, maar de socket ziet er wel origineel uit, dus waarschijnlijk een optie uit fabriek. Mijn vraag, is deze motor uitgerust met een canbus systeem zodat ik met mijn canbus lader de accu kan onderhouden? Ik heb zojuist even mijn meter eraan gehangen, met het contact uit staat er geen spanning op, maar ik weet vanuit de tijd dat ik nog een BMW 1200 GS had dat mijn lader er dan voor zorgt dat de power socket open blijft staan naar de accu. Ik hoor graag of iemand hier mij kan helpen hiermee.

groeten, Eric

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen voltage betekent normaal gesproken een open circuit, als je lader aangeeft of die aan het laden is zou je hem er gewoon op kunnen zetten en kijken wat er gebeurt. Mocht die af fabriek erop zitten dan mag ik aannemen dat ze zo slim zijn geweest om hem af te zekeren, in dat geval hoef je niet al te bang te zijn dat er draden roodgloeiend worden oid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Honda maakt geen gebruik van CAN BUS, althans niet bij de VFR modellen. BMW wel en dat systeem was mogelijk ook wat aanstuurde dat bij laden de power socket open bleef staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar dat betekent dan (afhankelijk waar je de spanning vandaan wilt halen) dat deze socket altijd actief is, en dus de accu leeg zou kunnen trekken (als er bijvoorbeeld bij regen water in is gekomen).

aangepast door AFS Motorparts
Link naar reactie
Delen op andere sites

Eens, maar er zit een mooie afsluitingsdop op, dus daar ben ik niet zo bang voor. Ik zal hem niet voor andere zaken gaan gebruiken, en die geschakelde draad ga ik mooi gebruiken voor mijn navigatie aansluiting. Bedankt voor het meedenken!

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...