Ga naar inhoud

Koppeling grijpt laat aan RC36-2 64000 km


Drisco
 Delen

Aanbevolen berichten

Goeiemorgen iedereen,

 

Bij mijn RC36-2 grijpt de koppeling erg laat aan, ik moet de hendel dus erg ver laten komen voor ze aangrijpt.
Heeft iemand een idee waar ik dit probleem moet gaan zoeken?

Ik heb de master en slave cilinder al gereviseerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt misschien de afstelling van de bediening anders instellen? Als hij niet slipt heb je volgens mij geen versleten platen.

 

Groet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is dat niet genoeg? Of moet je hem helemaal inknijpen om te laten ontkoppelen? Als dat zo is, dan werkt dit inderdaad niet. Hmmmm maar als hij niet slipt dan is de koppeling niet helemaal versleten. Daar staan veel stukken over in in dit forum.  Vol gas 9n de hoogste versnelling is een check, Kan wel een dure check worden ivm snelheden..

 

Ik hoop dat je de oplossing vindt voor je probleem.

 

In ieder geval een goed weekend toegewenst.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het hoeft ook niet in de hoogst versnelling, gewoon zijn 4 is prima. maar je moet gewoon zo langzaam mogelijk rijden, 40 a 50km/h in zijn 4 en dan volgas geven als je dan gaat slippen weet je genoeg. 

 

Ondanks dat het misschien niet slipt kan het zijn dat het vlees op de platen redelijk aan zijn eind is aan het komen en dat verklaart soms ook gewoon een ander aangrijpingspunt.

 

Ik weet niet wat de dikte is van koppelingsplaten maar nieuwe zullen ongetwijfeld wat dikker zijn dan de oude en daardoor zal alles ook wat beter aanvoelen. De veren kunnen hier eventueel ook nog een wat aan doen door de druk te verhogen wordt het pakket wat harder aangedrukt en is de kans op slippen een stuk minder. Maar als je dat gaat doen ben je eigenlijk al zover dat je de platen erook uit kan halen.

 

Ik had bij mijn vorige vtec geen versleten koppeling maar wel raar koppelings gedrag, koude motor moeilijk weg rijden enzo. Toen heb ik besloten mijn koppelingsplaten te vervangen en was dit probleem over en kreeg ik een veel beter schakelende motor voor terug.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...