Ga naar inhoud

Motor slaat heel soms af


Madfred999
 Delen

Aanbevolen berichten

@V4 Rosso

Ik zal vast wel iets kunnen meten, maar om dat te herleiden naar het juiste toerental zal niet eenvoudig zijn.

Vandaar mijn vraag of iemand effe een testje met snelheid/versnelling/toerental kan doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was slecht weer vandaag, mijn vrouw is de hele dag niet thuis dus heb ik maar weer eens wat aan de motor geprutst.

Ik heb de gele stekker opgezocht en opengemaakt. Dit zag er perfect uit, niks geen corrosie, aanslag of wat dan ook. Ik heb alles weer ingetapet en aangesloten. Maar daarna deden mijn koplampen het niet meer. Alleen de switchback lampen deden het, geen dimlicht en geen groot licht.

Eerst maar eens gemeten, spanning stuikte in elkaar zodra ik ook maar een lamp aansloot. Eerste verdachte natuurlijk de massa. Dus ik heb als test de massa van de lampen direct op het frame aangesloten, nog niks.

 

De blauwe stekker had ik al een keer gemodificeerd, toch maar weer gekeken en wat blijkt, als ik de stekker loshaal en weer aansluit dan doen de lampen het weer. In de stekker zit een blauwe draad met grijze streepjes, dit is dezelfde draad die ook naar de koplampen gaat. Het lijkt er dus op dat in ieder geval een van de draden geen goed contact maakt.

 

Ik heb de stekker bekeken, ook hier niks te zien. Ik heb de platte pennen in de stekker een klein beetje verdraaid zodat ze strakker in de contacten komen te zitten. Hierna bleven de lampen het goed doen, ook als ik aan de stekker rommelde.

 

Hoewel het nu werkt, ben ik er niet helemaal zeker van dat het definitief is opgelost. Ik zit erover te denken om de hele stekker eruit te slopen en alles door te solderen. Dat is goed te doen, maar het kan dan natuurlijk niet zomaar meer los. Nu weet ik eigenlijk niet wanneer het überhaupt los zou moeten, iemand hier die daar wat zinnigs over kan zeggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb heel regelmatig gereden de laatste week. En sinds ik het toerental iets heb verhoogd is de motor niet meer afgeslagen. 

Hopelijk is het probleem dus opgelost. Zit ik nog wel met de vraag of het toerental echt klopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Madfred999 vanmorgen tijdens mijn ritje even gekeken wat de verhouding toerental/ snelheid is voor jou, op mijn Vtec uit 2006

4000 toeren in de derde versnelling is bij die van mij 60 km op de snelheidsmeter 

Hoop dat je er wat aan hebt.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar zitten een paar haken en ogen aan.
Die waarden worden mede bepaald door de diameter van de band en die kunnen per merk en type afwijken, 1 van de belangrijkste redenen waarom een kilometerteller teveel aan moet geven om dat soort dingen op te vangen.
Zelfs dezelfde band kan verschillen want nieuw heeft deze natuurlijk een grotere diameter dan bijna versleten, dat is niet veel en bij straatbanden helemaal maar wel iets om rekening mee te houden.
Om het niet nog lastiger te maken ga ik er maar even vanuit dat beide een OEM kettingwielverhouding heeft want bij mijn T7 heb ik voor een tandje meer en dat scheelt 500rpm bij 120 echte kilometers in de 6e versnelling.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...