Ga naar inhoud

Zomaar: VFR klaar voor Georgïe (& en meer)


ElPolloDiablo
 Delen

Aanbevolen berichten

Zo, dat is me even geleden dat ik wat van me heb laten horen. Hectische tijden. Vooral druk geweest (en nog steeds)  met de hele crisis in Oekraïne zoals sommigen van jullie wellicht meegekregen hadden. Mijn vriendin is Oekraïense, die hier nu alweer 1,5 jaar woont. Ik ben nog steeds ontzettend dankbaar dat ze daar op tijd weggegaan is. Maar, haar familie zit daar nog wel grotendeels. Gelukkig hebben we haar moeder kunnen ophalen. Die woont nu gezellig bij ons.

 

Anyway, ik wilde simpelweg even delen wat ik onlangs gedaan heb aan de VFR nu ik eindelijk een beetje tijd gevonden om de VFR helemáál klaar te maken voor wat ik heb liefst in het leven doe: de wereld verkennen op twee wielen. En dan heb ik het niet over rondjes om de kerk.

 

Even een kleine introductie: de VFR800 uit '99 met 42.000km heb ik afgelopen herfst gekocht via Marktplaats van de eerste eigenaar die hem altijd héél netjes verzorgd heeft. En dat is vooral optisch te zien: voor een krasje moet je goed zoeken. Technisch ook altijd goed onderhouden, maar de afgelopen 4 jaar stond hij vrij veel stil. En dan gaan mijn handen kriebelen hè. Dus besloten een projectje ervan te maken om hem óók technisch in nieuwstaat te maken. Wat ik gedaan heb?

 

-Remmen gereviseerd + nieuwe blokken + nieuwe rem/koppelingsvloeistof

-Voorvorkveren + olie vervangen

-Gesynchroniseerd

-Nieuwe bougies

-Nieuw balhoofdlager

-Nieuwe koelvloeistof

-Nieuwe banden

-Nieuwe kettingset

-Lagere uitlaatdemper ivm kofferste (DAM Exhaust)

-Nieuw luchtfilter

-Heldere knipperlichtglaasjes voor

-Helder LED achterlicht

-Puig dark smoke ruitje

-Clipon verhogers (zal hiervoor een apart topic maken, zeker een aanrader namelijk)

 

Wensen? Een andere schokdemper en de vorkpoten spuiten.

 

Vandaag eindelijk het rek gemonteerd dat bij de Givi set zet die ik enkele maanden terug van VFR-Club lid Danny overgekocht heb, waarvoor nog dank! Zit als een huis en werkt als een tiet.

 

Welke ritjes er dan zitten aan te komen? Eind mei ergens twee weekjes eens een kijkje nemen op Corsica. Van de zomer 4/5 weken wil ik Georgië eens gaan verkennen, altijd al benieuwd naar geweest. Dat zal wel via Turkije moeten, Oekraïne is niet echt een optie ;)

 

 

WhatsApp Image 2022-03-26 at 15.56.08 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-03-26 at 15.56.08 (2).jpeg

WhatsApp Image 2022-03-26 at 15.56.08.jpeg

WhatsApp Image 2022-04-29 at 14.46.12.jpeg

  • Like 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zal niet goed zijn als ze hetgene dat ik het liefst in het leven doe erg vindt ;) Soms gaat ze mee, soms niet. Allebei heeft z'n charmes. We hebben elkaar in 2019 ontmoet in Oekraïne toen ik daar op reis was. Toen hebben we feitelijk als "eerste date" 4,5 week samen oost-Europa verkend, dus ze heeft een goede vuurdoop gehad en kent de klappen van de zweep wel.

  • Like 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uren geleden, ElPolloDiablo zei:

Dat zal niet goed zijn als ze hetgene dat ik het liefst in het leven doe erg vindt

 

Dat dus! :thumpup:

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo was ooit iemand die vroeg voor wie/wat ik zou kiezen als ik zou moeten kiezen tussen de motor en destijds mijn vrouw en helemaal verbaasd was dat ik direct zonder blikken of blozen waar ze bij zat voor de motor koos. En nee, dat was niet de reden voor de scheiding.

  • Like 1
  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig feitje, gisteren kwam mijn vriendin naar me toe om te zeggen dat ze zo enorm enthousiast is voor mij, dat ik op weg ga. Volgens mij is ze nog enthousiaster dan ik zelf, haha. Mooi toch. Denk dat ik d'r maar houd ;)

  • Like 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...