Ga naar inhoud

Remlicht altijd aan


 Delen

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

Sindskort heb ik een VFR uit 2005, en met volle trots gisteren een toerritje gereden samen met mijn broer. Hij wilde natuurlijk ook een rondje maken, dus ik rijd erachter.. en wat valt me op? Het remlicht staat permanent aan.

Na wat kijken en de voor- en achterrem proberen om te kijken wat het probleem kan zijn, ben ik nog niets wijzer geworden. Voorrem schakelaar klikt wel als ik rem, die is duidelijk hoorbaar. Bij de achterrem hoor ik die niet.

Verder heb ik dus (nog) geen idee heb hoe deze motor precies in elkaar zit heb ik nog niet echt een idee waar ik kan beginnen, hebben jullie een vermoeden wat er mis is of wat tips waar ik kan beginnen? 

 

Groetsels,

Stefan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de achterremschakelaar - bij de voetrem -  niet hoort, dan is de kans vrij groot dat die blijft hangen. Dus onvoldoende terug komt. Schakelaar demonteren en grondig schoonmaken kan de oplossing zijn. Het kan ook zijn dat het een kwestie van afstellen is. 

 

succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mocht je er niet uitkomen, ik woon in Grave (30-40  minuten van Eindhoven) en ben electronica monteur. Ik kan een en ander doormeten, zonder kosten natuurlijk. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar ik dacht dat het remlicht altijd aan stond omdat het twee lampjes zijn, stond die eigenlijk altijd uit 😅

De veer bij de achterrem bleek niet strak genoeg te staan, en bij de voorrem bleek een contactje bij de schakelaar slecht contact te maken. Dus na een iets betere inspectie even het veertje goed afgesteld, en ze doen het weer! 

 

Bedankt voor het aanbod madfred, maar dat is nu (gelukkig) niet meer nodig ;)

 

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...