Ga naar inhoud

Benzinelekkage VFR 750 F


Klokje
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Bij het starten na de winterstop liepen de carburateurs over. Dit heeft zichzelf hersteld, maar zelfs nu naar een paar weken blijft er een benzinelucht hangen. Hij loopt stationair goed, start af en toe wel wat moeilijk. Ik kan geen lekkage (meer) vinden. Is het toch verstandig op de carburateurs te laten reinigen en misschien laten reviseren? Of eerst zo toch blijven doorrijden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

er zijn wondermiddelen maar verwacht geen wonderen.  Als het werkt heb je veel werk bespaart.  werkt het niet dan ben je je geld kwijt ;)

 

overigens benzine lucht kan lang blijven hangen,  een VFR mag niet moeilijk starten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat lekken is duidelijk de afsluiters bij een van de vlotters die niet afsloot.

Dat kan door vuil zijn maar ook vanwege een aanslag. Die aanslag ontstaat vanwege het verdampen van de benzine als de motor lang stilstaat. Dan blijft er een residu achter dat problemen kan veroorzaken.

Schijnbaar is door het rijden de aanslag of vuil verdwenen bij de afsluiters, maar er is er zeker nog iets aanwezig in een van de carburateurs waardoor je wel wat benzine ruikt.

Je kan voordat je gaat sleutelen of iets duurs laat doen, bij een tank euro98 iets van Wynn's reiniger bijvoegen dat je carburateur van binnen schoonmaakt. Moet je wel bijna leegrijden voor je weer gaat tanken.

Je motordealer of autoonderdelenhandel in de buurt heeft vast wel een aanbeveling uit de keuze van flesjes van de diverse merken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stond tijdje terug op dit geweldige! forum (of was t toch ergens anders?) dat iemand pas bij t 3e flesje resultaat had. Eerste in de geadviseerde verhouding, toen op een halve tank en 3e, voor de zekerheid op n kwart tank. Iig, succes!

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er echt iets dicht zit dan komt dit wondermiddel ook niet meer op de plek waar het zijn werk moet doen. Uit elkaar halen en echt schoonmaken (al dan niet ultrasoon) is dan de enige optie.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...