Ga naar inhoud

Welke verzekering te kiezen voor VFR en overige voertuigen


Robert-Jan
 Delen

Aanbevolen berichten

Geachte leden,

 

Op de website van de VFR Ownersclub Nederland staat vermeld dat wij als betalende leden van de VFR Owners Club Nederland (en dat ben ik) aanspraak kunnen maken op een korting bij verzekeringspartner Univé. Het zou dan om een korting van 8% gaan.

 

Donderdag 2 juni 2022 heb ik Univé gebeld en hebben ze mij telefonisch medegedeeld dat deze korting op alle voertuigen van toepassing zou zijn die ik bij hun onderbreng. (Zou in mijn geval 3 auto’s, 1 motorfiets en 3 scooters  betreffen). Dan is dus 8% korting best de moeite waard.

 

Nu heb ik dinsdagmorgen 7 juni een offerte ontvangen van Univé en daarin schrijft men dat de VFR Owners Club Nederland korting van 8% alleen van toepassing zal zijn op mijn motorfiets.

 

Zijn er hier mensen aanwezig die op basis van deze aanbieding een verzekering hebben afgesloten bij Univé en kunnen die mij mededelen wat hun is aangeboden? Is de korting nu alleen van toepassing op de VFR Motorfiets of ook op alle overige voertuigen die u daar onder heeft gebracht?

 

Ik ben dus op zoek naar een verzekering waar ik al mijn voertuigen onder kan brengen en waar mijn no-claim van toepassing zal zijn op alle premies van deze voertuigen. Ik dacht dat Univé dan een interessante partner zou zijn, maar ik sta ook open voor andere partijen.

 

Hartelijk dank voor uw meedenken,
Robert-Jan

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vroeg zo'n 10 jaar geleden bij vijf verschillende aanbieders een offerte aan voor twee motorfietsen en één auto. Bij mijn eigen agent kreeg ik te horen dat de premie (bij Unigarant) écht niet lager kon, bij Unigarant was het íets lager dan wat ik toen had, de KNMV was weer iets lager, de ANWB (ook Unigarant) nóg iets lager. Maar het beste was via Zwartewaterland verzekeringen, ook Unigarant, o.v.v. Club Pan-European. Dus schiet mij maar lek, zij bieden verschillende kortingen aan.

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb via de werkgever van mijn vrouw ook korting bij Unive. 

Het korting geldt voor alle motorvoertuigen. Dus zowel auto als motor.

Wellicht dat iemand van het bestuur uitsluitsel kan geven in deze materie

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vast niet.

Deze korting is jaren geleden geregeld door toenmalig forum lid Wilco, maar ik geloof niet dat die hier nog komt.

Wilco werkte overigens bij Unive, vandaar.

VFRikus

 

aangepast door VFRikus
  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

De Korting voor VFROC-leden is nog steeds van toepassing. Maar wij hebben geen afspraken over andere voertuigen gemaakt. 
 

Ik adviseer om je sowieso via een vergelijkingssite goed te oriënteren. Het gaat om de premie en om de verzekeringsvoorwaarden….

en om persoonlijke voorkeuren, toch?

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vertrouw de vergelijkingssites niet.
Destijds gekeken voor de zorgverzekering maar ik was bij de vergelijkingssites steevast duurder uit dan direct bij de verzekeraar en de goedkoopste bij de sites waren ook niet perse de goedkoopste daar ook de goedkoopste direct.

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo’n vergelijkingssite is een hulpmiddel.

Altijd zelf kritisch blijven tuurlijk. 
 

Maar het gaat hier niet over de betrouwbaarheid van dergelijke sites. 

:focuski9:


 

 

  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 7-6-2022 om 18:50, VFRikus zei:

Vast niet.

Deze korting is jaren geleden geregeld door toenmalig forum lid Wilco, maar ik geloof niet dat die hier nog komt.

Wilco werkte overigens bij Unive, vandaar.

Hoogstpersoonlijk de kortingen bij Unive gecontroleerd (nagevraagd) voordat we het op de nieuwe site zouden plaatsen, dus de korting is geldig en zou op alle voertuigen moeten gelden.

Zo niet, laat mij het dan weten.:knup:

  • Like 2
  • Thanks 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen heren,

Hartelijk dank voor het delen al uw ervaringen. Zeer waardevol.

 

Ik ga vandaag (vrijdag) de dame van Univé bellen die mij de offerte heeft doen toekomen. Ik ga haar confronteren met de uitleg die ik heb ontvangen van haar collega en de toelichting die ik hierboven van Petrovski heb ontvangen.

Ik meld mij terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sowieso is het verstandiger om eerst offertes te vragen dan een verzekering af te sluiten op basis van een prijs op vergelijkingssite of direct bij de verzekeraar. 
Verschillen in voorwaarden en/of hoe wordt omgegaan met verzekeren van meerdere voertuigen tegelijk.

 

Onderstaande zal voor een VFR niet zo snel van toepassing zijn maar toch.
Weet dat nog dat toen mijn pa zijn nieuwe Goldwing1800 kocht er een redelijk aantal verzekeringen waren die bij allrisk nooit een hoger bedrag uitkeerden dan €25.000, dit terwijl de motor nieuw iets van €33.000 was en je premie wel gebaseerd was op die €33.000.
Toen lid geworden van de goldwingclubholland puur voor de korting op de verzekering, kregen destijds voor allrisk iets van 50% korting bovenop je noclaim korting, niet normaal, scheelde letterlijk honderden euro's per jaar.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Petrovski

 

Vrijdag 10 juni 2022 nog even telefonisch contact gezocht met Univé via het Klantenservice telefoonummer: 0592-349 340.

 

Wederom een bijzonder vriendelijk mens (een dame deze keer) aan de lijn gekregen en gevraagd of zij voor mij kon uitzoeken wat nu de de voorwaarden zijn van de Collectiviteitsverzekering Honda VFR Ownersclub.

Helaas moest deze dame mij mededelen (in tegenstelling tot de heer die ik vorige week heb gesproken via hetzelfde telefoonummer) dat de korting van deze collectiviteitsverzekering enkel en alleen van toepassing is op de Honda VFR motorfiets en NIET op andere voertuigen van de verzekerde. Ik heb de dame nog gevraagd hoe het dan kon zijn dat die collega van vorige week mij dan iets anders kon uitleggen, maar natuurlijk had zij daarvan geen flauw idee.

 

Het lijkt er dus op Peter (Petrovski) dat wij allebei dezelfde mannelijke mederwerker aan de telefoon gehad hebben die ons allebei dezelfde (verkeerde) informatie heeft verstrekt. (Eén heer tegen twee dames nu).

 

Misschien iets om als aanvullende informatie op de website te vermelden, mocht jij dit ook zo bevestigd krijgen.

 

Daarnaast is het misschien ook wel interesant om te zien waar de Honda Goldwing hun verzekeringen hebben afgesloten? 

 

TIP!

Coop Klantenkaart programma.

Naast dat je de klantenkaart in sommige winkels nodig hebt om gebruik te maken van de zelfscan, hangen er ook leuke voordelen aan de Coop Klantenkaart. Zo krijg je 5 tot 10% collectiviteitskorting bij Univé, én kun je deelnemen aan het Coop Online Sparen-programma. Hiermee spaar je korting op je boodschappen door online te shoppen. (Geen idee waarom de korting 5 tot 10% bedraagt).

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze overal korting kunnen geven dan zijn ze dus standaard te duur.

Met zoiets als prijzen verhogen de weken voor de standaard kortingsvestijnen, maar dat is nu wettelijk verboden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gents,

 

Ik heb net voor mijn Triumph op de Univé website een premieberekening gedaan en ik ben me rot geschrokken 😧

All-risc, 80% no-claim en zoveel mogelijk vergelijkbare zaken zoals eigen risico en kleding PLUS de ‘Honda Vfr owners club’ korting.

Univé kwam met €38,69 per maand en €447,86 als ik per jaar betaal.

 

Waarom ik me rot ben geschrokken? Nou, op dit moment is de Triumph verzekerd via Motor.nl en daar betaal ik per jaar €299,67

scheelt maar liefst €148,19 …… 

 

Ben dus erg benieuwd of iemand van jullie voor zijn VFR een vergelijking heeft gemaakt tussen Univé en Motor.nl. Zoniet, wellicht de moeite waard?

 

Hans.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

En als we dat allemaal gaan doen, dan zakt de kwaliteit nog verder weg in het moeras.

Ik weiger nog om schade te repareren voor welke verzekeraar ook. De schade uitkering is dermate beroerd dat kwaliteit niet meer geleverd kan worden.

Er zijn er zelfs al die uitkeren op basis van imitatie onderdelen.

VFRikus

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...