Jump to content

Sign in to follow this  
Eddie

Versnellings indicator werkt niet

Recommended Posts

Na aanrijding geeft de motor geen versnelling meer aan. Ook niet de neutraal stand. Schakelen werkt nog wel maar de motor doet helemaal niets. Kan dit een startvoorwaarde zijn, middels een relais? Is dit te resetten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Staat je noodstopknop niet per ongeluk uitgeschakeld?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Bij de 1200 krijg je dezelfde symptomen als de chip in de sleutel niet matcht met de ECU. Misschien is door de aanrijding de startveiligheid verstoord? Heb je al een reservesleutel geprobeerd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

noodstop meerdere malen gecontroleerd. Reserve sleutel nog niet geprobeerd. Motor staat momenteel bij de dealer voor schade rapport. ik zal de reserve sleutel proberen als ik langsga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Als je een vtec hebt zou de versnellingsindicator aftermarket moeten zijn en nergens aan gekoppeld. Of heb je een vfr800f het laatste model?

Mogelijk is bij de aanrijding de jiffyschakelaar geactiveerd dan wil hij ook niet starten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Of de hellingshoeksensor die voorin de neus zit is van slag / kapot a.g.v. aanrijding. Deze zorgt ervoor dat de motor afslaat als deze plat komt te liggen.
Na een aanrijding kan er van alles in het elektrisch circuit zijn beschadigd waardoor e.e.a. niet meer werkt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Op 18-6-2022 om 12:58, Eddie zei:

Motor staat momenteel bij de dealer voor schade rapport.

als je dat nog niet al gedaan hebt wellicht ff melden, kan handig zijn voor het onderzoek ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Je zegt dat de motor niet start. Draait de startmotor wel rond?

 

Hellingshoek sensor zou kunnen, heb ik geen ervaring mee. Maar het is mi een aan/uit sensor (dus niet met een variabele uitgang zoals bv een flowmeter) dus die zou je moeten kunnen overbruggen.

 

Als de motor niet in neutraal staat, dan moet je toch kunnen starten. Tenminste als je EN de koppeling intrekt, EN de zijstandaard NIET is uitgeklapt. Als een van de beide voorwaarden niet aanwezig is dan zal de startmotor niet draaien. Beide voorwaarden worden gedetecteerd door schakelaars en zijn dus te meten cq te overbruggen.

 

Succes.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

De schakelaar bij de zijstander kan ook stuk zijn door de val, weet ik uit ervaring.....

VFRikus

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Heb je die reservesleutel nu al geprobeerd??

Door omstandigheden heb ik een sleutel van een andere ECU die wel pas gemaakt is op mijn motor. Als ik daarmee de motor op contact zet krijg ik exact dezelfde symptomen als jij hebt: de motor gaat op contact en alle controlelampjes werken, ook dat voor de neutraalstand! Enkel de versnellingsindicator blijft een horizontale streep, ongeacht welke versnelling je inlegt. De brandstofpomp werkt niet (die hoor je normaal onmiddellijk zoemen als je de motor op contact zet) en de motor reageert helemaal niet op de startknop en hij start dan natuurlijk ook niet. Het kan dus heel goed dat jouw motor een probleem met het HISS heeft. Dat kan in de sleutel zitten, vandaar mijn suggestie om de reservesleutel te proberen, maar ook in het contactslot zelf (of misschien zelfs in de ECU?).

Edited by knalselder

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Dinimo
   Hallo,
    
   Ik ben van plan een VFR800 te kopen, een occasion. Wat mij opvalt, is dat VFRs van 2005 en ouder oranje knipperlicht kapjes hebben (voor en achter), terwijl VFRs van na 2005 allemaal witte/doorzichtige kapjes hebben.
    
   Mijn vraag is of de oranje knipperlicht kapjes van VFRs van voor 2005 voor en achter te vervangen zijn door witte. Passen de witte kapjes op VFRs van voor 2005? En heeft iemand wellicht een artikelnummer / link hiervoor?
    
   Alvast bedankt.
    
   Groeten,
   Jaap
    
  • By Arno71
   Rode zijkoffer set met beugels. 
    Het is onbekend of de rest van het originele bevestigings materiaal er bij zit.
  • By damndoofus
   Beste allemaal,
    
   Sindskort heb ik een VFR uit 2005, en met volle trots gisteren een toerritje gereden samen met mijn broer. Hij wilde natuurlijk ook een rondje maken, dus ik rijd erachter.. en wat valt me op? Het remlicht staat permanent aan.
   Na wat kijken en de voor- en achterrem proberen om te kijken wat het probleem kan zijn, ben ik nog niets wijzer geworden. Voorrem schakelaar klikt wel als ik rem, die is duidelijk hoorbaar. Bij de achterrem hoor ik die niet.
   Verder heb ik dus (nog) geen idee heb hoe deze motor precies in elkaar zit heb ik nog niet echt een idee waar ik kan beginnen, hebben jullie een vermoeden wat er mis is of wat tips waar ik kan beginnen? 
    
   Groetsels,
   Stefan
 • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien