Ga naar inhoud

Voltmeter piekt soms…


 Delen

Aanbevolen berichten

Je zou langzaam stukjes draad weg kunnen knippen om te kijken tot waar de draad slecht is.
Dan meten of de stator stuk is of alleen de draden and wanneer de stator goede waarden geeft een nieuwe draad solderen.

Aangezien je pas de SR hebt vervangen en het niet duidelijk is waar de oorzaak ligt zou ik door de zure appel heen bijten en alle 3 vervangen (Dus Accu, SR en stator).
Reden waarom ik deze keuze zou maken als ik in jouw positie was is het risico dat de 1 de ander al een optater heeft gegeven en je bij een enkele vervanging in een vicieuze cirkel terecht komt en je uiteindelijk meer kwijt bent omdat je 1 of meerdere delen vaker dan 1 keer moet vervangen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt ook de connector er tussenuit halen. De draden schoon maken en een beetje inkorten (zichtbaar slechte stukken er af knippen) en de boel netjes  aan elkaar solderen. Kijken wat ie dan doet. Dan kun je ook de stator doormeten.  Alles vervangen zoals Ray adviseert kan altijd nog. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 uren geleden, Ed Gnoj zei:

Zo ziet het eruit…

Weg met die geïsoleerde stekkers die zo te zien ook niet met een deugdelijke krimptang zijn gemonteerd. Als er voldoende ruimte is zou ik de optie die Eric hierboven beschrijft volgen (mits je een beetje kan solderen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor het meedenken allen. Ik heb de gele draden inderdaad ingekort maar maakt niet veel verschil. Volgende maand eerst een nieuwe accu scoren, mocht het niet genoeg zijn ga ik voor de stator. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

  • Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

    Je moet lid zijn om een opmerking te kunnen plaatsen of meer topics te kunnen zien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...