Jump to content

Aficior

Lid VFROC
 • Content Count

  863
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Aficior last won the day on January 29

Aficior had the most liked content!

Community Reputation

327 Excellent
About Aficior
 
 
 • Rank
  Zeer ervaren rijder
 • Birthday 08/08/1963
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Haarlemmermeer
 • Interesses
  Naast de VFR800VTEC vooral mijn gezin (...) en detailing.
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR800VTEC
 • De mijne is
  Rood
 
Recent Profile Visitors
 
 
730 profile views
 
 1. Aficior

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 6

  Ik zag dat ding staan ja op Facebook. Mooie kleuren. Werd niet erg goedkoop aangeboden.
 2. Aficior

  WIndscherm Herstellen (en helm vizieren)

  Kwaliteit! Je gaat het zeker leren mijn beste, opdat je er de rest van je leven plezier van zult hebben.
 3. Aficior

  Artikel VFR op motorrijders.nl

  Dank voor je reactie. Nu begrijp ik waarom ze voor de mooiste vlekkeloze zijde hebben gekozen. Nogmaals, leuk en prettig verhaal!
 4. Aficior

  WIndscherm Herstellen (en helm vizieren)

  Ik denk dat je bedoeld te omschrijven dat je windscherm (ruitje) onder de kleine krasjes zit. Die ontstaan door verkeerd afnemen en verkeerd wassen. (Niet lelijk bedoeld). Krasjes zelf kun je eigenlijk niet verwijderen, want die zitten IN het plastic. (Er is daar juist wat materiaal weg). Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door schurende zandkorrels. Enige om zo een oppervlakte weer strak te maken is eigenlijk de omgeving van die krasjes weg te polijsten, zodat de omgeving even diep komt te liggen als het diepste punt van die kras. (Ben je er nog?). Swirls zitten meestal niet zo diep en dus kun je met bijvoorbeeld het door jou aangehaalde Meguiars Plastx prima resultaat behalen. Kun je ook met de hand verwerken hoor. Je hebt alleen een goede handpolijstpad nodig. https://www.carclean.com/en/catalogsearch/result/?q=Easy+Detailing+Hand Van grof naar fijn: Oranje (light cutting) Wit (polishing) Zwart (Finishing). Ik denk dat bij flinke krassen je zult moeten starten met de oranje (Light Cutting) pad en een BEETJE van die PlastX. Met de hand kun je overigens juist meer druk uitoefenen dan met een machine, dus wel oppassen dat je geen banen maakt. Wanneer je dan tevreden bent kun je nabehandelen met Wit (Polishing) en als laatste met Zwart. Maar beste @ariesblade. Jij woont in Delft. Misschien moet je een keertje naar Oegstgeest komen. Dan spreken we af om het samen te doen. Ik heb al de benodigde middelen en meer in huis en dan kun jij fotograferen en documenteren, terwijl ik probeer de schade te herstellen. Met vriendelijke groet, Aficior
 5. Aficior

  Artikel VFR op motorrijders.nl

  Leuk verhaal Bas! Mooie kleur ook van je machine. Ik zie alleen maar foto's van de rechterzijde van je machine. Is de linkerzijde de zijde waar nog schade is van die vervelende glijpartij?
 6. Hallo @Firefly Bedoel je dan de Nederlandse afsluitingen?
 7. Oké oké. Ik hoef niet uit het mooie Leuven te komen, maar ik heb het er ook voor over. Volgens mij anderhalf uur heen. Trein terug naar huis. Paar dagen later omgekeerde richting. (Niet altijd een hele week hoor).
 8. Aficior

  Vreemd tikkend geluid - VFR1200X

  Het was inderdaad fris op de motor vanmorgen. Toen ik opstapte was het drie graden Celsius. Positieve is dat er dan geen mugjes zijn. Geen idee m.b.t. het tikkende geluid.
 9. Ik heb inmiddels het hele internet afgezocht, maar kan nergens een lijstje met dijk- en wegafsluitingen in Nederland voor motorrijders vinden. Uiteindelijk heb ik wel gezien dat de Motorrijders Actie Groep een formulier op de website heeft staan, wat burgers in kunnen vullen om melding te maken van afsluitingen. Omdat de VFR-club lid is van de MAG en omdat een bestuurslid van onze VFR-club zich ook inzet voor de MAG, deze mede VFR-rijder aangeschreven om te vragen of hij ons kan helpen aan een lijst of een contactpersoon bij de MAG die aan zo een lijst zou kunnen komen. Wordt hopelijk vervolgd.
 10. Aficior

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Verschillende VFR's tegen gekomen afgelopen zondag. Deze kleur had ik nog nooit eerder gezien. Betrof echt een prachtig exemplaar.
 11. Die kentekenplaathouder doet vermoeden dat de motor daadwerkelijk bij Johan heeft gelogeerd. Joost hierboven heeft je al doorverwezen naar het onderhoudstopic van die meneer Johan. Ik zou daar zeker kijken of je de motor herkent.
 12. Beste Hans, Super bedankt voor dit mooie voorbeeld. Ik heb inmiddels ook jouw reactie en uitleg op het forum van MyRoute-App gelezen en ook begrepen. Ik ga hier mee aan de slag. Bedankt voor je tips en advies. Voor diegenen die mijn vraag m.b.t. dit onderwerp ook in MyRoute-App willen volgen hierna de link. Het zou kunnen zijn dat je dit alleen kunt zien wanneer je ook lid bent van MyRoute-App. Hier Klikken Wordt vervolgd.
 13. @MichelDB Ik kan zowel GPX-bestanden importeren in TomTom MyDrive die als Route aangeboden worden (met van die Waypoints erin) maar ook een Track kan ik importeren. Ik werk overigens nu het liefst met MyRoute-App om routes te maken of aan te passen aan mijn wensen. Werkt ook op ieder denkbaar platform, als je maar een browser hebt (PC, Tablet, Smartphone). Daarnaast vind ik het vergelijken van de routes met de verschillende soorten kaarten zeer fijn (TomTom, Here en Open Street Maps). Daardoor kan ik de gedownloade Tracks altijd aanpassen aan mijn TomTom vanuit MRA. @Garfield De TomTom bevalt nog steeds prima!!! Heb er al veel plezier aan beleefd. Je kunt wel heel goed merken dat deze TomTom zeer goed is ingereden! Deze gaat echt als een speer! Jij schrijft dat TomTom de afsluitingen bij houdt via de verkeersinformatie draaiende op mijn telefoonapp. Ik neem aan dat je hiermee bedoeld dat de TomTom Rider-550 verbinding maakt met mijn telefoon, die dan weer zorgt voor een dataverbinding met het mobiele netwerk, waardoor mijn Rider-550 kan communiceren met de verkeersinformatiesystemen van TomTom. Dat heb ik wel altijd aan staan ja. Fijn ook voor de snelheidsmetingen. Ik zal binnenkort testen hoe dat werkt met die afsluitingen. Ik heb namelijk nog niet zelf kunnen constateren of en hoe dat werkt. Ik moet dus bewust bij mij in de buurt hier op zoek naar een afgesloten stuk weg en daar dan een route overheen plannen. Kijken hoe de TomTom Rider-550 daar mee om gaat. Kom ik op terug.
 14. Geacht forum, In deze (Corona-winter) periode besteed ik nog wel eens tijd aan het maken van routes die ik dan in het komende seizoen hoop te kunnen rijden. Ik maak hiervoor gebruik van het programma MyRoute-App. Ik heb een abonnement genomen en ben Gold lid met bijbehorende functionaliteiten. Ik laad mijn routes vervolgens in mijn TomTom Rider-550 en dan rijden maar. Nu zijn er ook dijkjes en wegen die in de zomermaanden zijn afgesloten voor motorrijders. Ik wil natuurlijk voorkomen dat ik routes maak die daar dan overheen gaan, terwijl dat niet is toegestaan. Bestaat er een website of plek of lijst waar die dijk- en wegafsluitingen zijn vermeld/opgesomd met de bijbehorende tijdvakken dat ze afgesloten zijn? Of zal bijvoorbeeld MyRoute-App dat kunnen aangeven wanneer ik en datum van rijden invoer (zodat mogelijk MRA dat kan adviseren)? Ik wil rekening kunnen houden met die afgesloten trajecten bij het maken van routes, zodat ik niet met rottige verrassingen wordt geconfronteerd. Bij voorbaat dank voor jullie hulp, Aficior