Ga naar inhoud

Ulympos

Forumlid
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Locatie
    HEILOO

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb geen VFR
  • De mijne is
    n.v.t.

Recente bezoekers van dit profiel

546 profielweergaven

Ulympos's prestaties

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

11

Reputatie

  1. Ik doe dat evenmin, want dat zou onverstandig zijn. Immers aan de policy van Garmin kun je als individu toch niets veranderen. Maar als toekomstig koper van een GPS-product kun je wel rekening houden met signalen die een ontwikkelrichting (bijvoorbeeld off-line en/of on-line routeapplicaties) aangeven en aan de hand daarvan je keuze bepalen. En daar ging geloof ik de discussie over.
  2. Misschien leidde die oorspronkelijke verklaring tot veel turbulentie van (terecht) teleurgestelde gebruikers en is de tekst daarom aangepast. Maar dat is speculeren...
  3. De problemen (o.a. koppeling Google Earth naar ik meen) die BC-gebruikers met versie 4.7.0 ervaren zijn kennelijk nog immer niet door Garmin gefixt. Men wordt door kenners dan geadviseerd om de 4.7.0 te verwijderen en versie 4.6.2 weer te installeren. In tegenstelling tot een Windows computer, is dat voor een iMac gebruiker een lastiger verhaal. Evenzo het probleem BC op de nieuwste 64 bits IOS van Apple. Laatste Mac & Win-versie (4.7.0) is van mei 2018.... Dat lijkt te wijzen op stopzetten ontwikkeling van BC. Maar ik wil BC beslist niet bashen. Op mij Windows 10 machine werkt het nog uitstekend. Naast BC gebruik ik sinds kort MRA en dat werkt ook verdomd makkelijk, hoewel ik nog veel moet ontdekken.
  4. OK, even een kopie van een Garmin support pagina. L E T O P de tekst aan het einde na het * BaseCamp development has been discontinued. Of ik begrijp het niet correct? Op het FJR-forum was dit ook een item. Maar hier een al lang lopend draadje: Einde van Garmin BaseCamp ontwikkeling in zicht? https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109&t=47047 En over de kwestie 32 bits / 64 bits OS (besturingssoftware). https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=122&t=49692#p426764 ========================================== bron: http://forums.gpsreview.net/discussion/31269/is-basecamp-headed-for-extinction#latest ========================================== Here's the article from Garmin's support site:https://support.garmin.com/en-CA/?faq=cmo7YxRdRB1DDl1JAWuEV8___________Benefits of Using the Explore Website Compared to BaseCamp with the GPSMAP 66 Series The Explore website and BaseCamp* both provide valuable information and tools for the user. We are now working toward developing and improving the Explore Website. This web portal allows users multiple feature advantages. We recommend using the Explore Website for management of waypoints, locations, activities, tracks, and routes. Explore Website advantages and features: Web access from any internet connection Syncing with the Explore app Free Topo and Aerial maps Import courses from Garmin Connect Advanced Search There are features that both Explore and BaseCamp offer: Import GPX, KML, KMZ Export GPX, KML Organize user data in a library with collections There are also features currently only available in BaseCamp: Viewing maps on the Garmin device Auto road/trail routing Viewing a profile graph for routes and tracks Viewing detailed statistics about tracks Viewing a 3-D map * BaseCamp development has been discontinued.
  5. Vanwaar deze opwinding? Heb ik je beledigd ofzo? Ikzelf gebruik op mijn Windows laptop nog immer nu en dan BC 4.7.0. En misschien heb ik het verkeerd gelezen maar als je even googlet met de zoekterm "garmin basecamp discontinued" krijg ik aardig wat hits.... Ook Garmin ontwikkelt on-line routeapplicatie zoals Garmin Explore.
  6. Wat de routesoftware betreft het volgende. Basecamp wordt niet meer door Garmin onderhouden. Nu kun je daar in jouw persoonlijke situatie misschien nog wel even mee door. Maar ergens heb ik gelezen dat op een iMac / Macbook van Apple met het nieuwere 64 bits besturingssysteem IOS de 32 bits software van Basecamp niet meer werkt. Wanneer dat met het Windows besturingssysteem zover is, weet ik niet. M.a.w. ook met een GPS-toestel van Garmin ben je op den duur op een on-line routeapplicatie aangewezen.
  7. Ulympos

    €50 RC24 Project

    Wat een leuk project. Ga ik zeker volgen. Overigens ziet de brommer wat lak betreft er nog aardig uit.
  8. WOW, petje af! Zo te zien heb je een redelijk geoutilleerde werkplaats. Maar ik doe het je niet na...
  9. MVG, jouw redenatie omkerend, zou het dus ook zo kunnen zijn dat van het merk B*M*W de wat eenvoudige modellen uit de jaren 80 - zeg maar de "Dacia-eenvoud" - vergeleken kunnen zijn met hightec Jappanners. Dan scoort B*M*W eigenlijk nog slechter... Overigens heb ik binnen mijn lokale motorkluppie genoeg problemen met B*M*W modellen gezien. Van keerring problemen, defecte brandstofpomp, beide stuurschakelaars kapot, ABS-storing (boxermodellen), gebarsten kunststof koppeling in brandstofleiding (K1200) leidend tot een crash, tot lakproblemen, versnellingsbak- en cardandefecten (K1600). Ennuh, B*M*W is erg lastig met garantie en coulance, afgezien nog van de pittige onderdeelprijzen. En als je het B*M*W RT-forum leest, dan.... De jappies in het kluppie zijn tamelijk probleemloos., ja een defecte SR van een VTR recentelijk in ons Eifelweekend. Dit is gebaseerd op mijn waarneming en volstrekt onwetenschappelijk. Maar wel op basis hiervan zal ik geen B*M*W aanschaffen. Overigens hoop ik voor jou dat je veel mooie en probleemloze km's op je S1000XR maakt. Niets zo vervelend als panne en kosten aan een dure brommer. Er is ook een onderzoeksresultaat uit 2015...
  10. Wat een mooie fiets! Wat weegt deze 1200X met DCT afgetankt?
  11. Ulympos

    Action cam 2018/2019

    MVG, met welk doel wil je een actioncam inzetten? Ik volg de ontwikkelingen op het gebied van betaalbare actioncams met behoorlijke beeldkwaliteit en prestaties. Veel info haal ik op de website van Matthew Taylor http://www.techmoan.com/ rechts bij Articles by Category / Action cams (61) Hij maakt veel uitgebreide reviews (iets meer dan 20 minuten) via een youtube filmpje met voorbeeld beeldmateriaal. Zoek je een lichtgewicht camera met vooral opnamen vanaf een bevestiging op de helm, dan kun je eens kijken naar zijn reviews van: - Drift Stealth 2 (model 2015) of nu de Drift Ghost X (model 2018). De laatste met mogelijkheid van bijplaatsen extra accucapaciteit. Of - Sena Prism Tube 4.0 model PT10-01 (2016) voor ± € 120. Model 2018 PT10-10 voor ± € 200. Sena staat goed bekend van de helm headsets. Wil je een meer multi-inzetbare actioncam voor bijvoorbeeld onderwateropnamen, kijk dan eens naar: - Gitup Git2 Pro voor ± USD90 - Gitup G3 Duo voor ± USD 100 Deze camera's hebben ook beeldstabilisatie en verwisselbare accu's. Aanbiedingen soms incl. een zeer uitgebreid accessoirepakket op eBay. De tube-achtige / mini helmcams vangen minder wind dan de meer bekende rechthoekige cams bovenop je helm. Maar die zou je ook ergens op de motor kunnen bevestigen. Op de website techmoan kun je zelf zien wat de camera's presteren en ik ben best wel onder de indruk. Als je beeldmateriaal goed en kritisch wilt bekijken, volg het advies van Matthew en download de filmpjes i.p.v. de beelden streaming via youtube te bekijken. In dat laatste geval is de kwaliteit door toedoen van youtube lang niet optimaal. En ja, hij test ook andere budget cams en beoordeelt die kritisch en raad deze soms zelfs af. Over de door mij genoemde actioncams was Matthew zeer te spreken. Kijk eerst maar naar de uitgebreide review en als de geteste cam je wat lijkt, download dan nog eens de via youtube in de review getoonde beelden apart naar je computer om die dan nog eens af te spelen. Ik vond dat de flimpjes zeker die onder zonnige omstandigheden met afwisselend zon en schaduw deze camera's best wel een aardig dynamisch bereik hadden en de belichting automatisch snel door de camera werd aangepast. Ook de kleurweergave vond ik heel netjes. Een nadeel van de reviews, je zult de engelse taal wel aardig moeten beheersen.... Wat de door mij genoemde prijzen betreft, zul je zelf op zoek moeten, wie wat waar en voor hoeveel....
  12. Ik heb nog een set elektrisch verwarmde handschoenen en vest van Gerbing liggen. Gebruikte ik op mijn FJR. De warmteregelaar had ik met Velcro binnen handbereik op de zijkant van de tank bevestigd. Ik kan je vertellen dat het dan zeer behaaglijk rijden is in de kou.... In de zomer kon ik de regelaar uitpluggen en door de Velcro makkelijk van de tank verwijderen. Appeltje-eitje.
  13. Ik zou de gelekte vloeistof wel subiet verwijderen (met veel water afspoelen/afvegen) als ik jou was. Remvloeistof is nogal agressief....
  14. Oxford is top en beproefd. Als je uitzetten vergeet, schakelt het systeem vanzelf uit als de accuspanning beneden een bepaalde waarde komt. Let overigens bij aanschaf op de lengte van je handvatrubber. Ik heb op mijn TDM900A de Oxford Hotgrips Adventure gemonteerd, lengte 132/122mm. Besteld bij Termaat Motoren. Overigens heb ik de bediening rechts gemonteerd en het metalen bevestigingsbeugeltje zwart gespoten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...