Ga naar inhoud

Solis

Forumlid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Solis

  1. Mhh tsja, ik ga in begin Juli op vakantie... Dan ga ik de introductie van de A-spec GT2 niet redden. De banden die er nu onder zitten zijn een mismatch van jewelste en vierkant aan het worden.
  2. Ik had de Road 5 eigenlijk links laten liggen omdat deze in de bandentest van motorrad/motoplus niet zo super special uit de bus kwam. Scoorde minder dan de toch al iets verouderde Angel GT van Pirelli. Deze test werd echter wel uitgevoerd op BMW R1200RSen, dus ik weet niet hou deze resultaten zich verhouden t.o.v. de VFR. Wat betreft de rest van de informatie, dank!
  3. Als ik de Angel GT zou kopen welke versie raad jij dan aan? De standaard versie voor + A-spec achter, of rondom de standaard versie?
  4. Ik wil binnenkort op vakantie richting Italië en ben dus opzoek naar vers rubber voor mijn 2001 FI. Volgens mij heb ik een redelijk rustige rijstijl, ik rijd (nog) niet mega hard. Ik rijd niet voor mijn plezier in de regen maar ik zou de motor er niet voor laten staan. Ik zou graag een band willen hebben die ietwat comfort biedt. Ik maak vooralsnog geen mega kilometers. Ik zat zelf te kijken naar de volgende: - Angel GT (goedkoop) - Angel GT2 (veel beter dan de originele GT en meer comfort door zachter karkas las ik?) - Roadsmart 3 (langste levensduur?) - Sportsmart Mk3 - Rosso 3 - M7 RR Ik neig het meeste richting de Angel GT2 mede door de goede verhalen die ik lees, echter mis ik nog de reviews die dit ondersteunen... Wat denken jullie? En verder nog tips van dingen die ik moet controleren voordat ik ga reizen? Bedankt!
  5. Meest Hi-Res wat ik zo kan vinden op google (1280x960):
  6. Goede keuze, erg mooie helm om te zien met dat parelmoer effect wat erin zit. Veel plezier met je nieuwe Shoei! Ik ben zelf ook opzoek naar een nieuwe helm na 4 jaar een Shark SKWAL te hebben gedragen. Gaat waarschijnlijk een Shoei GT-Air II worden, mits de kleuren er in het echt beter uitzien dat op de plaatjes online. Stiekem ook zitten kijken naar een X-spirit 3 (Motegi), erg gaaf maar wel behoorlijk aan de prijs.
  7. Het waaide inderdaad aardig vanmiddag, ook fikse regenbuien over mij heen gehad. Op de moerdijkbrug werd ik van de meest rechterbaan zo 2 banen naar links geblazen, dat doet wel wat met je hartslag. De vrachtwagen die voor mij reed, reed ook bijna op de helft van zijn wieltjes. Thanks voor de koffie, het broodje frikandel en de gezelligheid/kennis!
  8. Ik ben niet van suiker gemaakt. Een beetje regen is geen probleem. Ik zal zorgen dat ik rond 9:10-9:15 bij deze Texaco sta. @frankem
  9. Top @Ray, dan zal ik daar aanhaken! Ik had je eerdere tag inderdaad niet gezien.
  10. Het enige onderhoud wat ik eigenlijk nog moet doen aan mijn VFR (2001 VFR800) is de PAIR mod en het synchroniseren van de starter valves (en kleppen over een paar dkm...), is dat mogelijk om dat hier te doen? Ik heb echter geen synchronisatie tool, is er iemand aanwezig die dat wel heeft en mij zou willen helpen met het afstellen? Die van mij loopt niet heel netjes met constant gas, lijkt een beetje te "surgen" zoals in dit filmpje. Ik weet niet zeker of dat aan de synchronisatie ligt of iets anders, maar kan het i.i.g. proberen. Voor de PAIR mod heb ik van deze block-off plaatjes liggen. Ik heb al een keertje getracht deze te installeren maar toen kreeg ik het luchtfilterhuis er niet volledig af . Wellicht dat een van jullie mij ook daarbij zou kunnen helpen, of is dit eigenlijk te uitvoerig voor zo'n sleuteldag? @Ray Ik zie op je voorlopige route dat je langs Breda komt. Is het mogelijk voor mij om daar aan te haken mocht ik besluiten om naar deze sleuteldag te komen?
  11. En dit jaar (2019)? Had al wel iets op de kalender gezien, heb alleen nog geen topic hierover waargenomen of het wel/niet doorgaat. Jaarkalender in het toeren rubriekje is ook nog niet aangepast volgens mij. @Ray
  12. De kern van je lichaam warm houden is super belangrijk, als je kern koud is dan stroomt het bloed van je extremiteiten (armen, benen...) terug en krijgen die het ook koud. Zo'n verwarmde onderjas zoals hierboven is perfect. Een collega van mij heeft zo'n verwarmd hesje van ali. €25 en dan heb je een best wel warme bodywarmer met 4 standen volgens mij, en het werkt op een powerbank (gewoon één die je bij de MM kan halen, niet van die aparte Li-Ion batterijen waar andere verwarmde kleding meekomt). Hij is er iig erg tevreden mee.
  13. Ik denk inderdaad ook dat die ali lampjes (en alle andere switchback LEDs) die functie gebruiken. Heb even de Haynes manual erbij gepakt, bij de US model loopt er een extra draad vanaf het knipperlicht connector naar de turnsignal switch. Rechter knipperlicht/DRL gaat naar PR op de switch en de linker naar PL. Dat is het enige verschil wat ik zo kan zien aan de bedrading tussen de EU en US modellen. De termen PR/PL zeggen mij echter niks.
  14. Hoi, Ik kwam deze video tegen op YouTube waar iemand switchback LED knipperlichten op zijn (of haar) VFR800Fi heeft geplaatst. Ik vind de Daytime Running Lights (DRL) wel wat hebben en zou het ook graag op mijn VFR willen inbouwen. In een andere video meldde iemand (in iets wat gebrekkig Engels, maar wel leesbaar) het volgende: "the original bulb holder is made for be used with double filament bulb, so the holder have three pins but only two is actually used in EU model, if you have US motorbike you just have to connect the led, the wires harness is already made for it. For a EU motorbike the holder is the same but only two pins on the three pins holder, so you just have to add the third pin and connect this wire to the sidelight harness." Als ik het bovenstaande lees lijkt het niet zo moeilijk. Ik heb echter totaal geen benul van hoe elektrische circuits werken in een motor, ik wil uiteraard wel graag leren hoe dit allemaal werkt. Zou je die derde pin (voor de DRL) kunnen verbinden aan een live draad van het contact of de koplamp met een schakelaar er tussen? Wordt het switchen van DRL naar richtingaanwijzer door de LED geregeld (bv deze: https://nl.aliexpress.com/item/Extremely-Bright-samsung-3030-Chipsets-White-Yellow-7441-7443-7444-Switchback-LED-Bulbs-with-Projector-For/32681630471.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.PdIfVV) of moet daar nog iets op worden verzonnen? Heeft iemand ervaring met het inbouwen van switchback LEDs in een VFR? Ben benieuwd!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...