Jump to content

VFRPascal

Forumlid
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

VFRPascal last won the day on August 23 2019

VFRPascal had the most liked content!

Community Reputation

42 Excellent
About VFRPascal
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Twente
 • Interesses
  Inkoppertje; motorfietsen?
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 90-93 VFR750
 • De mijne is
  Rood
 
Recent Profile Visitors
 
 

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 
 1. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Blok was koud, net van choke af. Zodra de motor goed warm is kun je het geluid ook beter horen. Zoals Eric al aangeeft; hoogstwaarschijnlijk geluid uit de aandrijflijn
 2. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ik heb gepoogd het op film te zetten: de eerste vijf seconden koppeling los, dan 5 seconden koppeling ingeknepen en vervolgens weer 5 sec los... https://youtu.be/8JsZEGDW7iE Lastig te horen, met een hand op de tank voel je het ook (resonantie). Ik ga er maar vanuit dat dit aandrijflijn-geluiden zijn.
 3. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ratelen is het zeker niet, eerder een gebonk.. Toen ik de motor kocht was de slave kapot, mogelijk is dat de reden waarom de motor destijds is weggezet... Als men zonder koppeling geschakeld heeft, kan dat 'bonken' veroorzaken? Lijkt me vreemd..
 4. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Alhoewel de koppeling aan de rechterkant zit, wordt hij bediend vanaf de linkerkant; hier zit de slave die de pen indrukt en daarmee de koppeling ontkoppelt. Ik hoor vooral stationair gerommel aan de linkerkant, en die is weg als ik de koppelingshendel intrek. Zover ik weet zit links geen lager; wat zou het kunnen zijn?
 5. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Vanmorgen een waterig zonnetje, een prima buitentemperatuur... Ik moest nog een paar bedrijfsbezoeken doen, dus; accu erin, en gaan! En een heerlijke 135 kilometers gereden, wát een mooi begin van het seizoen!
 6. VFRPascal

  Het Motorrijwiel 170

  Aankooptip beperkt zich eigenlijk ook tot spanningsregelaar..😉
 7. Is het al geplaatst? Linkje?
 8. VFRPascal

  Het Motorrijwiel 170

  Gelezen? Een lofzang over de RC36II, en een korte aankooptip..
 9. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Gisteren het accuutje er maar uitgehaald en aan de lader; dit is niet het weer om te rijden...
 10. VFRPascal

  Kilometerstanden bij aankoop.

  Valt wel mee toch? De TS-vraag is duidelijk; is een kilometerstand bij een tweedehands voertuig (tegenwoordig nog) interessant? Antwoord; in principe niet..
 11. VFRPascal

  Kilometerstanden bij aankoop.

  Op de één of andere manier zitten veel mensen nog met hun mindset in 1970.. "Met een ton issie op" ligt alweer vèr achter ons, en tóch wordt er nog te vaak zo gedacht.. Zowel de techniek zelf als de metallurgie is er met sprongen op vooruit gegaan, toch krijg je dat een grote groep mensen maar moeilijk aan het verstand blijkbaar...
 12. VFRPascal

  Kilometerstanden bij aankoop.

  Ik heb naast de Vif een oude Yam driepitter, daar liep men nieuw al met een boog omheen vanwege kinderziektes. Ding heeft intussen 134k gedraaid, en start nog altijd op de eerste trap. Olieverbruik is, en dat is Yamaha-vreemd, niet verontrustend. Mijn DS (ok...een ID) uit '73 zit op 4 ton, mijn Xant zit op een kleine drie. Ik heb me nog nooit blindgestaard op kilometerstanden, een auto gaat zelden naar de sloop om een kapot blok.. Een Vif is een motor die meer op toer dan op sport wordt bereden, tis geen Fireblade..(verkeerd voorbeeld, want ook FB draaien moeiteloos hoge kilometerstanden). Zo'n blok kan dus echt wel wat hebben
 13. VFRPascal

  Kilometerstanden bij aankoop.

  Ik kocht mijn '91-er van de eerste eigenaar met de ongelovelijk lage kilometerstand van 14.300 miles... De motor had wel dik 10jr stilgestaan..en dan loop je tegen allerlei problemen aan, zie Zoals iedereen al meldt; staar je niet blind op kilometrages. Belangrijker is staat van onderhoud. Een Vif draait moeiteloos 1,5-2ton.
 14. VFRPascal

  Ik kwam een VFR tegen (deel 16), was jij dat?

  Vandaag op de markt in Hengelo; jij op je blauw-met-blauw-ruitje RC36-2, ik op m'n blauwe C310s (andere Honda) 😉 Ik sprak je aan op je motor en de kou+zout, jij keek bewonderend naar mijn rij-ijzer.. Iemand van hier?
 15. VFRPascal

  Nieuwe VFR op stapel...?

  Zou het dan toch...??! "New Honda V4 sports bike could land as soon as 2023 | Visordown" https://www.visordown.com/news/new-bikes/new-honda-v4-sports-bike-could-land-soon-2023