Jump to content

VFRPascal

Forumlid
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

VFRPascal last won the day on August 23 2019

VFRPascal had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent
About VFRPascal
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Twente
 • Interesses
  Inkoppertje; motorfietsen?
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 90-93 VFR750
 • De mijne is
  Rood
 
Recent Profile Visitors
 
 

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 
 1. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Vanmorgen sterreves koud en erg mistig, dus tóch maar het koekblik gepakt om naar Elburg te gaan... En ik wilde zo graag testen of m'n nieuwe helm minder geluidshinder geeft en beter zit.. En wat had ik 'smiddags spijt..!.. Wát een weertje...😢
 2. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Gisteren weer met de Vif naar Elburg; er werd pas 's avonds regen voorspeld, maar ik denk dat ik ook ga solliciteren bij het KNMI...want ik kan er ook niet veel van.. Zeiknat geregend bij Zwolle en later nog eens bij Nijverdal, en behoorlijke windvlagen. De Honda gaf geen krimp natuurlijk, maar was wel gladjes in de bochten.. Stond gewoon schuim op de weg.
 3. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Vanmorgen al rond 06.30u op de Vif naar Elburg. Even afgetankt: 9 litertjes op 113 miles...hoppa!👍 Starten lag niet helemaal in lijn met hoopvolle verwachtingen... blijkbaar zijn behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.. Op de terugweg even een molentje meegepikt.. De knik in het balhoofd is vooralsnog niet meer waargenomen...so far so good. Zo bij het rondpummelen in dorpjes wordt het blok bloedheet, de wijzer op "10-uur" en slaat de fan geregeld aan; duidelijk niet het favoriete werkterrein van de V-4..
 4. VFRPascal

  VFR klinkt te braaf

  Zoals door Ray al aangegeven; een "rauw" geluid dat met een simpel beurtje (klepjes, olie etc) verdwenen is, geeft aan dat het geluid er in eerste instantie ook al niet hoorde te zijn ... Is het geen verbeelding? Je motor heeft een beurt gehad en je meent daardoor een verandering in geluid te horen..?
 5. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Ze doet het alleen bij stationair draaiende motor in vrijstand met koppeling los.. Zodra ik de koppeling intrek is het weg, dus ik verdenk de aandrijving...niet de klepbediening. We zien wel; eerst wat meer asfalt onder het rubber door, mogelijk een winterklusje. Ik ben al blij met de sterk verbeterde startprocedure..👍
 6. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Dit weekend is Nationale Monumenten Open Huis, mooi moment om de VFR even de sporen te geven. Wat schetst mijn verbazing; choke open, druk op de knop...lopen, en meteen op verhoogd nullast. Nu hoor ik je denken:" ja..dûh..tis wèl een Honda!", maar de volger van dit draadje weet dat déze Vif een schone slaapster was en starten gepaard ging (tot nog toe) met bidden, smeken, en zoeken naar de juiste chokestand en vooral niet klooien met gas.... Ik was dus aangenaam verrast, en zette neuriënd mijn helm op. Rondje Twente gedaan, goed 100-nogwat kilometertjes.. In Rijssen even gestopt bij 'Ter Horst', de enige overgebleven olie- en pelmolen in Nederland, alwaar ik me heb laten onderdompelen en onderwezen in ouderwetse en begrijpelijke aandrijftechniek. Nu het rommelen vanuit de aandrijflijn nog, dat moet beter (lees; minder) kunnen. Men geeft aan dat het normaal is, en dat zal best voor een Vif met 50+K onder de banden...maar niet voor dit exemplaar dat met 16K miles nog in de inrij-periode zit.. Geduld...kleine stapjes..komt goed.
 7. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Door allerlei redenen ruim anderhalve maand niet met de Vif op pad geweest...tot gisteren. Móest er weer van komen, rondje Gildenhaus-Denekamp en weer naar huis...en tot m'n verbazing startte ze ook meteen! Gezien de carb-problemen van het lange stilstaan wilde ik een ultrasoon sessie doen...maar dit geeft hoop. Zou het dan toch..? Tóprit gehad, in Duitsland getankt en kwam op 1 : 17,8...niet slecht.
 8. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Bericht in onderwerp 'Molenjagers-topic!!' Doe ik het zo..😉 @Arthur ; er zit al een OEM filter tussen tank en pomp.. Zoals je in dit topic hebt kunnen lezen heb ik al veel geprobeerd; zo gooi ik eigenlijk elke tankbeurt een carbcleaner door de verse peut, ten einde alles goed los te krijgen.. Ik heb de carbs al eens laten synchroniseren, dit hielp wel..maar... We zijn twee jaar verder, en zowel starten als stationair is niet zoals wezen moet.
 9. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Gisteren een mooie rit voor werk (school) gedaan met de Vif; op-en-neer naar Elburg vanuit Twente. Uit-en-thuis iets meer dan 200km. Even in Zwolle gestopt om "de Passiebloem" op de plaat vast te leggen.. https://www.motor-forum.nl/attachments/img_20210625_072800299_hdr-jpg.1648003/ De Vif blijft bonkerig lopen en pendelt licht bij stationair. Het is nog steeds geen perfecte starter, ondanks de nodige km die ik gemaakt heb. Aankomende winter gaat de tank er nog eens af voor een tweede grondige electrolyse-behandeling om ook de laatste roest eruit te krijgen De carb zal ik eens bij iemand in een trilbad laten dompelen, want voor mijn gevoel moet het allemaal beter kunnen..
 10. VFRPascal

  1991 RC36-1 reanimatie...

  Gisteren ging de 'Pruus' weer open (lees: de Niederlockdown verviel), dus meteen de Vif weer naar het oosten gestuurd .
 11. VFRPascal

  Hobby monteur gezocht

  Maar jullie hebben helemaal gelijk; het is remvloeistof. Dat staat los van taalverloederingen zoals 'me fiets' en 'groter als mij'..
 12. VFRPascal

  Hobby monteur gezocht

  Alleen de rubbers is feitelijk afdoende, een dun laagje in de cylindertjes mag.. Sluit een slangetje aan op de ontluchtingsnippel van de slave en hang het slangetje in een potje met schone remolie. Draai de nippel een slag open en pomp met je remhendel de lucht uit het systeem. Zorg ervoor dat het reservoir gevuld blijft en geen lucht kan happen. Zodra er geen belletjes meer geblazen worden draai je de nippel dicht.
 13. VFRPascal

  Hobby monteur gezocht

  Hoe zien de zuigertjes in de cylinders eruit? Meestal is die van de slave aangetast door corrosie.. En gebruik remmenvet bij hermonteren van alles!
 14. VFRPascal

  Hobby monteur gezocht

  Ah..😉
 15. VFRPascal

  Hobby monteur gezocht

  Ach..als ik de film "Volle Maan" mag geloven, spreekt blijkbaar heel Nederland Twents..zelfs in Brunssum wordt Twents gesproken 😂 Maar hoezo Lingewaard..? Er staat toch Almere..?