Jump to content

V4Senior

Forumlid
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

V4Senior last won the day on November 14 2020

V4Senior had the most liked content!

Community Reputation

14 Good
About V4Senior
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 • Birthday 04/11/1966
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Coevorden
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR1200F
 • De mijne is
  Zwart
 
Recent Profile Visitors
 
 

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 
 1. Begin 2000 aan het rommelen met telefoon GPS combinaties, dat stond toen echt in de kinderschoenen. In 2005 een Zumo 550 gewonnen en die altijd met veel plezier icm. Mapsource gebruikt. Toen naar een 660 in 2009. Die 660 was destijds een geweldige navigatie waarbij de 550 nog niet vergeten was (bij meerdere eigenaren die met beide toestellen bekend waren). TomTom had toen nog ITN bestanden en liep mijlenver achter. In December 2020 een gebruikte 396 aangeschaft, ik kon er geen vrienden mee worden, veel perikelen met de bluetooth verbinding naar Samsung en Cardo Packtalk. En nu dus maar overgestapt op een XT. Uit respect aangschaft bij Mr.GPS, direct de cursus aangeschaft om mij in de winter een vol te gaan verdiepen in de mogelijkheden en toepassingen. Basecamp sla ik vermoedelijk over, er zijn mogelijk online betere mogelijkheden. Gisteren een eerste rit gemaakt in de zon, het beeldscherm is echt fantastisch, de looks geweldig op mijn zwarte 1200f en qua bediening en afleesbaarheid voor deze inmiddels leesbril dragende senior en genot. Ik hoop hier dus weer veel gemak en plezier aan te beleven. Waarom dan geen TomTom? Niet mooi (kwestie van smaak) Eerdere Garmin ervaring (o.k, op die ene na dan).
 2. V4Senior

  Zomaar wat foto's van VFR - deel 6

  Natte kin ook goed?
 3. Ik snap je volkomen Knalselder, het pokkeduur is idd het geval. Toch ga ik voor origineel, of anders niet. Ik heb de zijkoffers ook die zijn standaard geleverd in Duitsland vanaf het 2012 TC model dus aan ruimte ontbreekt het niet direct. Maar misschien laat ik het hele idee wel los en maak gebruik van een heuptasje om kleine dingen mee te kunnen nemen.
 4. Ik heb stiekum de wens voor een topkoffer, die heb ik (bijna), maar zeker. Wie heeft de originele drager toevallig overbodig liggen. Schijnt voor VFR 800/1200F te zijn.
 5. Gekscherend noemde ik mijn 1200F een vliegmachien. Dit is echter niet meer zo, na een bezoek aan Stefan (Sabsteef) in Vucht is het nu "raket. Dacht je dat de VFR af fabriek snel is, heb je het mis. Moest hij harder.....absoluut niet, maar onderin was het wachten op vermogen, dat is nu verdwenen. Het verschil van de VFR1200F na de software update na de tweaks is gewoon geweldig. Idd. zo had de VFR af fabriek moeten zijn. Coevorden/Vught was zeer de moeite waard....en op tijd weer terug voor de avondklok! Stefan, bedankt
 6. Dinsdag is de dag dat Sabsteef, mijn VFR tweaken mag Nu lees ik ook dat de firmware ook nog eens geoptimaliseerd is, het moet niet gekker worden. Zal een sport worden voor de avondklok thuis te zijn............... .................of zo snel te rijden dat ze mij niet kunnen waarnemen.
 7. V4Senior

  Verhoogde Kuipruit

  Vandaag even een rit gemaakt, speciaal daarbij op turbulentie gelet. Turbulentie heb ik totaal niet, winddruk en lawaai is er wel maar die is constant. Ik ervaar turbulentie al ronddraaiende lucht rond de helm, hierdoor kan je de helm niet recht houden (ga maar eens achter een vrachtwagen rijden).
 8. V4Senior

  Verhoogde Kuipruit

  Hallo Daniel, Het is niet makkelijk het turbulentie op te lossen. Geluid heb ik ook genoeg maar ik moet opmerken geen last te hebben van nekspieren. Zit jij niet verkrampt, zonder dat je het zelf in de gaten hebt (kou kan daar een oorzaak van zijn). Zonder ruit ben je er af, klinkt lullig maar het is niet anders. Op het Amerikaanse forum is iemand die een ruit van enkele cm. heeft. Ziet er werkelijk niet uit maar hij is er blij mee. Ik ben zelf 1,96 en heb het extra sport screen (origineel Honda) deze doet het iets beter, echter weg is de turbulentie niet. Ik heb me erbij neergelegd, het is zoals het is.
 9. V4Senior

  Nieuwe labels benzinepomp

  Diesel kent een verschil in zomer en winter diesel! Dat is niets nieuws maar bestaat al heel erg lang. Maar volgens mij loopt er geen enkele VFR op diesel, niet in de zomer en niet in de winter
 10. V4Senior

  Nieuwe ronde, nieuwe ...?

  Ja, prachtig hé! De CB1300 heeft inmiddels al 3 opvolgers in Azië nadat hij hier niet meer leverbaar is, zelf in een SP uitvoering.
 11. V4Senior

  Kilometerstanden bij aankoop.

  Kijk, dat is praat! Hier hou ik van. Algemene staat goed beoordelen, direct uitgesteld onderhoud uitvoeren en genieten!
 12. V4Senior

  Sport Screen VFR 1200F

  @de ritselaar
 13. V4Senior

  Achterschokbreker VFR1200F

  Tja, het is vaak de toon die de muziek maakt. Honda België had schijnbaar de verkeerde snaar naar jou toe! Ik heb de knop in de middenstand gezet. Kom er vanzelf achter of ik iets mis. Ben meer het type rijder wat zich aanpast, en niet de motor aanpast. Bij mijn vorige motoren heb ik eigenlijk ook niet versteld. Mijn motor is van 2013, heeft 17.000 km op de teller en heeft alleen water vanuit een emmer ervaren. Misschien dat dat de reden is dat hij nog werkt.....al komt dat niet overeen met de zolder ervaring.
 14. Een door mij vaak gelezen klacht is dat de hoogte verstelknop van de achter schokbreker niet meer gangbaar is. Oplossingen met revisie en vervangen zijn mij bekend. Echter, ik ben erg blij met mijn verstelling die wel werkt, hij klikt ook nog netjes. Heeft iemand de gouden tip om deze verstelknop gangbaar te HOUDEN? De tips zijn meer als welkom! Alvast bedankt.
 15. V4Senior

  Sport Screen VFR 1200F

  Heeft er iemand een Honda Sport Screen op de 1200F gemonteerd en hoe zijn de ervaringen daarmee. Ik ben vrij lang (1.96m) en denk baat de hebben bij het gebruik. Onderdeel nummer: 08R80MGE800. Als iemand deze ter overname heeft mag hij zich ook melden bij mij. (ondanks dat ze nog wel moeilijk nieuw verkrijgbaar zijn). Bvd voor de reakties