Jump to content

ElPolloDiablo

Forumlid
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ElPolloDiablo last won the day on September 20

ElPolloDiablo had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent
About ElPolloDiablo
 
 
 • Rank
  Gevorderde rijder
 • Birthday 04/27/1985
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Dordrecht
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n 98-01 VFR800
 • De mijne is
  Rood
 
Recent Profile Visitors
 
 

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 
 1. ElPolloDiablo

  achtjes rijden op de VFR ?

  Ik lees allerlei dingen zoals koppeling erbij pakken, hij bokt onder de 3000rpm, met slappe vering is het lastig en ik lees zelfs ergens dat het met rot balhoofdlager nog lastiger is. Niet om op te scheppen, maar een week nadat ik mijn VFR800FI '99 heb gekocht besloot ik naar een parkeerplaats te gaan en weer eens even mijn bijzondere verrichtingen te oefenen. Zelfs na meer dan 15 jaar mijn motorrijbewijs te hebben vind ik dat nog steeds leuk. Geeft toch een stuk motorbeheersing. Nu is mijn balhoofdlager aan vervanging toe maar ik vind de VFR een enorm fijne motor om verrichtingen mee te doen. Achtjes, halve draai, cirkel maken en zelfs knietje aan de grond op de parkeerplaats in z'n 1, hij doet het allemaal met gemak. Ik kan ongeveer tot 1000rpm rijden met constant gas en achterrem erbij, zonder dat hij bokt of afslaat. Kom je rond de 1000rpm of eronder, dan kom je wel in de buurt van afslaan. Ook leuk om te proberen: in een rechte lijn proberen te rijden zonder handen. Hoe langzamer, hoe moeilijker Komt die handchoke van de eerste generatie FI toch nog van pas! Beginnen met 30km/h en dan afbouwen. Tot 10km/h lukt mij.
 2. Hallo allemaal, Of het gekomen is na het verversen van de remvloeistof geen idee, want dat heb ik eigenlijk direct gedaan toen ik mijn VFR800FI '99 gekocht heb. Bij proefrit in elk geval niet gemerkt. Wat er aan de hand is: Als ik rustig afrem met de voorrem voor bijvoorbeeld een stoplicht, hoor ik regelmatig als ik bijna stilsta de achterrem een soort van aanlopen. Kennen jullie dat kabaal dat fietsremmen kunnen maken? Daar doet het me nog het meest aan denken, maar dan zachter. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=NhgzTt1sumg Het gekke is, als ik met de achterrem zelf rem, hoor ik het niet. Laat ik de voorrem weer los, gaat het geluid ook weg. Ik vermoed dat het dus iets is met het gecombineerde remsysteem. De achterrem lijkt niet aan te lopen, want hij is niet warm als ik voel. Echt remmen doet hij eigenlijk ook niet: ik moet heel veel moeite doen om het achterwiel te laten blokkeren. In welke richting denken jullie dat ik het moet zoeken? Wel las ik later pas dat wanneer je de remvloeistof vervang, dat je ook ergens onder het zadel het CBS systeem moet ontluchten. Dat heb ik niet gedaan. Hopelijk kan iemand mij in de juiste richting wijzen, alvast hartelijk dank!
 3. ElPolloDiablo

  VFR800FI '99: soms niet in 3e versnelling te krijgen

  Dit klinkt inderdaad vrij aannemelijk. Eens op letten!
 4. Misschien ligt het aan mijn lompe schoenmaat hoor, maar ik heb al een paar keer gemerkt dat hij niet bij de eerste poging van zijn 2 naar 3 gaat. Wanneer ik dan het pookje omhoog tik van 2 naar 3 voel ik geen weerstand en blijft hij in z'n 2. Doe ik het nog een keer, dan pakt hij hem wel. Een enkele keer al gehad dat hij in z'n neutraal kwam. Is dat een bekend iets? Mijn KTM 1190 Adventure heeft eigenlijk hetzelfde soms, maar in veel mindere mate. Dat had hij al vanaf 2500km: wegrijden in z'n 1, naar 2 en dan z'n 3 levert soms een loze beweging omhoog op. Nadat het pookje weer terugkomt zit hij nog steeds in z'n 2. Even opnieuw, en het gaat prima. Misschien ligt het ook wel gewoon aan mij, maar op de VFR heb ik het nu wel regelmatig
 5. Opnieuw afgesteld met alle vier gelijk en verrek: hij loopt en klinkt inderdaad stukken beter.
 6. ElPolloDiablo

  Vering servicen VFR800fi

  Was een zeer geslaagde avond. Het was even werk, maar dan heb je ook wat. Zeer welkom ontvangen in de jaloersmakende klusruimte van Roel en zelfs avondeten gehad, het werd dusdanig laat dat ik toch wat hongerig werd Stap voor stap alles uit elkaar gehaald, alles schoongemaakt (in de frituur, uh, ultrasoonreiniger) en nieuwe veertjes+olie erin gejast. Wat inderdaad bizar was, was dat één vorkpoot amper olie bevatte. Een wereld van verschil in alle opzichten! De voorkant voelt zoveel meer solide aan, ligt strakker op de weg én filtert alle oneffenheden zoveel mooier. De volgende stap is even langs Hyperpro rijden voor advies of de schokdemper nog genoeg demping heeft om er alleen een Hyperpro veer omheen te plaatsen of dat zij een compleet nieuwe schokdemper aanraden. Dus niet alleen leerzaam en nuttig, maar ook nog eens gezellig. Of ik het een volgende keer direct al zelf kan weet ik nog niet helemaal zeker, ik ben bang dat ik het overzicht kwijtraak hoe alles zat en daarna niet meer weet hoe het in elkaar moet. Vrij veel onderdeeltjes in zo'n poot Nogmaals bedankt Roel, en je hoort me wel als we de Hyperpro veer moeten plaatsen
 7. ElPolloDiablo

  Te koop VFR800FI

  Dankje, besteld!
 8. ElPolloDiablo

  Spiegels van 99 model vervangen voor nieuwere

  Dank. Ik ga zoeken.
 9. ElPolloDiablo

  Spiegels van 99 model vervangen voor nieuwere

  Dank. Vrij prijzig. Boonstra biedt de OEM aan voor 30 per stuk.
 10. Dank Johan. Dan ga ik dat ook maar even doen wanneer de zon weer schijnt
 11. Korte vraag; passen de spiegels van een VTec model ook op de 99 FI? Of moet ik echt die van een 2000 model vinden voor de upgrade?
 12. Hallo allen, Onlangs zoals sommigen van jullie weten een VFR800 uit '99 gekocht en die ben ik gelijk technisch gaan vertroetelen. Om te beginnen met synchroniseren.. Volgens het werkplaatshandboek. Met de kennis die ik had, dien je alle niveaus gelijk te zetten. Dat heb ik jaren zo gedaan en dat is immers met mijn boerenverstand de definitie van synchroniseren. Maar volgens het werkplaatshandboek dient nummer #3, 2cmHg van #1 te staan en nummer #4, 1cmHg. Dan lijkt het geheel dus niet meer synchroon te staan maar hee, als Honda dat zegt. Nu zie ik in "Johan's" onderhoudstopic allerlei foto's van synchroonmeters waarop alle 4 de niveau's gelijk zijn. Heb ik het dan toch fout gedaan? Bijvoorbeeld: Wie verlost me? Thanks!
 13. ElPolloDiablo

  Te koop VFR800FI

  Hele mooie motor en wens je alle succes met de verkoop. Maar... wie is Johan? Zit hier nog niet zo lang maar ben op zoek naar een handige en vooral kundige Harry die zo nu en dan eens wat onderhoud aan mijn VFR zou willen doen! En mag ik jou vragen waar jij de knipperlichtglaasjes heb gekocht? Ik zou graag heldere willen maar ik kom zover alleen maar "Chinese meuk" tegen waarvan uit de recensies dat die niet echt passen en kwalitatief redelijk jammer zijn.
 14. ElPolloDiablo

  Duo handgrepen VFR800fi '99

  Heb ze inmiddels gevonden! Mag dus dicht.
 15. ElPolloDiablo

  Vering servicen VFR800fi

  Zondag komt er nieuwe vorkolie in mét Hyperpro voorveren! @RoelNL is te goed voor deze wereld