Ga naar inhoud

Roelof

Forumlid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Roelof won de laatste dag op 2 augustus 2023

Roelof had de meest gelikete inhoud!

Profiel Informatie

  • Locatie
    Zwolle

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb 'n VFR800VTEC
  • De mijne is
    Zwart

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Roelof's prestaties

Ervaren rijder

Ervaren rijder (5/10)

  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well

Recente badges

42

Reputatie

  1. Ik heb zelf een scorpion exotech, voordeel is dat je de kin bar achter je hoofd kan drukken. En daarna je visier weer om laag kan doen. Erg tevreden over, maar het windgeruis is niet mals. Goede doppen in en dat zou geen probleem moeten zijn. Open rijden is erg fijn zelfs op 80km wegen en ik gebruik 'm graag met mooi weer. Als het weer dan omslaat of een stukje snelweg moet pakken kun je 'm weer dicht doen. Daarnaast heb ik ook nog een hjc rpha 90. Die draag ik meestal met slechter weer of als de scorpion natgeregend is oid. Het is voor mijn gevoel een wat comfortabelere helm als je dicht rijdt, open rijden is redelijk onhandig omdat hij dan veel wind vangt en je naast de zonnevisier niets voor je neus en ogen hebt. (Maar door een woonwijk rijden is prima bijvoorbeeld)
  2. Zo is bij mij de stator ook overleden vorig jaar, ABS lampje aan. Motor herstart om te kijken of het lampje weg ging maar wilde daarna niet meer starten. Daarna met de auto van mijn vader nog een keer kunnen starten, maar zodra ik de rem er bij pakte viel de motor weer uit. Na het reviseren van de stator en het vervangen van de accu en spanningsregelaar liep hij weer als een zonnetje, maar was wel aan de prijs..
  3. Helaas hielp een helmmuts en de soft wraps ook niet. Ik ben uiteindelijk overgegaan op schuimpjes van moldex, met goed in een puntje draaien en wat oefening krijg ik ze op de juiste plek in mijn gehoorgang waardoor mijn ritten weer comfortabel zijn. Het is soms best wel even wat pielen om het kanaal te vinden, ik druk ze er dan niet te diep in maar genoeg dat wanneer de schuimpjes weer uitzetten het stil wordt. Het is wel een beetje een wegwerp optie en ze dempen wel erg veel waardoor ik soms niet kan horen of mijn motor nog loopt (door het goede afstellen van Johan is er geen vibratie meer te voelen van het blok), maar met de gehoorbeschadiging die ik al heb liever iets meer dempen dan minder. Anders heb ik straks vanzelf geen doppen meer nodig 😅 Beetje jammer van de op maat gemaakte oortjes, maar het is wat het is.
  4. Ik zal Lassie alleen maar inruilen voor zijn grotere broertje 🥰 maar dan zal ik toch wel wat beter moeten leren sparen..
  5. Vorig jaar was de antenne van mijn cardo niet goed, bluetooth met mobiel werkte wel prima. Dus uit frustratie maar via whatsapp gebeld. Dat werkte verassend goed 😅 ideaal is anders natuurlijk.
  6. Vandaag heb ik weer kunnen rijden, het weer was wel wat minder maar het is echt een scherp apparaat geworden. Alsof hij uit zijn winterslaap ontwaakt is. De motor voelt ook een stuk blijer aan bij lage toerentallen.
  7. Lassie is sinds gisteren terug na een weekendje logeren bij Johan, ik was echt aangenaam verrast over de hoeveelheid informatie die ik kreeg over hoe het met mijn honda ging. Een aantal van de kuipdelen waren gescheurd, deze zijn weer gelast en versterkt. De uitlaten zijn gegut en ik heb uitleg gekregen over hoe ik de dB killers installeer, verder kreeg ik met een paar koppen koffie een korte workshop over hoe de vering van de motor werkt en hebben we samen de achtervering versteld (van 3 naar standje 6, ik dacht dat het normaal was om de hemel te verlichten bij het optrekken). Verder heeft Johan de bedrading onder de loep genomen omdat het een rommeltje was, een handje schroeven vervangen, de terugloop kabel van het gas vervangen, de gashendel bijgesteld, de rechterspiegel dezelfde kleur gegeven als de linkerspiegel en nog veel meer. Ik heb gisteren niet echt de tijd gehad om de motor uitgebreid uit te testen, omdat ik het geluk heb dat ik mijn motor wandelend kon ophalen. Maar in het kleine rondje wat ik om heb gereden voelde de motor al heel anders en ik kijk nu al uit naar de volgende rit. Lassie is ook nog nooit zo schoon geweest zo ver als ik me kan herinneren, er zijn onderdelen die metaalkleurig zijn waarvan ik dacht dat ze zwart hoorden te zijn. Super service Johan 👍
  8. Een helmmuts heb ik eigenlijk nog nooit bij stilgestaan, zeker als het in de zomer koeler is lijkt mij dat een uitstekende toevoeging. 😁 Ik schroef de oordoppen er inderdaad in, maar de ene dag heb ik het idee dat ze voordat ik de helm op heb al beter zitten dan de andere dag. Maar zonder helm dempen ze altijd nog maximaal. Verschil van zijde is mij uitgelegd toen ik de doppen liet aanmeten inderdaad. De harde oordopjes zoals Petrovski deelde moest ik altijd erg hart aandraaien/duwen. Die schuimpjes eigenlijk ook hetzelfde, ik rolde ze wel altijd netjes in een puntje. Een collega raadde mij ook soft wraps van comply aan.
  9. Dank voor je reactie, vorig jaar heb ik ze op maat laten maken, dus ik hoop niet dat mijn oren zo veranderlijk zijn.. Soms blijven ze wel goed zitten en dan heb ik ook het idee dat ze veel strakker mijn oren in draaien. Met gewone oordopjes had ik altijd het probleem dat ik ze erg hard mijn gehoorkanalen in moest drukken voordat ze goed werkte, waardoor mijn oren dicht bleven zitten na een lange rit. Volgens mij heb ik de vrouw die mijn oren opmeette wel horen zeggen dat mijn gehoorgangen erg smal waren.
  10. Hallo, Vorig jaar heb ik oordoppen van Alpine op maat laten maken. Maar nu heb ik vaak als ik mijn helm op heb dat ze weer los ploppen en ik alsnog veel last van de wind heb. Soms als ze wel goed blijven zitten is het een verademing. Mijn helm wat naar achter drukken helpt, maar ik zal toch een keer moeten schakelen 🥲 Herkennen julllie dit probleem en is er een oplossing voor? Zit het probleem tussen de linker en rechter oordop? (Doe ik iets verkeerd met het indoen?) Of heb ik de verkeerde oordoppen gekocht..?
  11. Ik ga maar even sparen voor een mover, wellicht dat ik Lassie volgende winter dan ook de schuur fatsoenlijk in krijg.
  12. Gisteren was weer goed genoeg om Lassie weer een keer uit te laten, ik heb 'm er achterwaards wel uitgekregen maar er waren een aantal dingen die het moeilijker maakte. Als je achteruit rijd zie je niet zo goed waar de spiegels zich bevinden t.o.v. alle doorgangen, dus een paar keer moeten stoppen en weer terug moeten gaan om de spiegels te sparen. Daarnaast rolt de motor achteruit toch iets lastiger dan voorwaarts. Maar dat kan ook zijn omdat hij ondertussen al anderhalve maand stil stond. Op zich ging de eerste bocht vanuit mijn tuin de gang in wel een stuk beter dan verwacht, de tweede bocht om het elektriciteitshuisje en het rechte stuk daar naartoe waren alleen een stuk lastiger dan ik had verwacht. Bij het elektriciteitshuisje moest ik het best vaak opnieuw proberen.
  13. Roelof

    Smeerlap VFR foto's

    Ik kwam dit topic tegen en heb daardoor weer even door mijn vakantiefoto's gebladerd. Onverharde wegen met de vfr800 was vorig jaar toch best wel spannend.
  14. Niet helemaal zeker of het aan mij gericht was, maar ik kom zelden in de buurt van schiphol helaas. Wel een super fijn aanbod, dank daarvoor 😁. Op het moment heb ik eigenlijk ook geen vervoer want ik laat in de winter Lassie vanwege pekel e.d. met frisse tegenzin zijn winterslaapje houden. Hoewel het met de temperaturen van afgelopen week wel weer begint te kriebelen om een klein rondje te doen.
  15. Ik heb zo'n vreselijk dun gangetje met een paar bochten achter de tuin, ik moet meteen de bocht om, 40 meter lopen en dan nog een slangenbocht door om een elektrichiteitshuisje heen. In theorie heb ik 'm er ook voorwaards in gekregen, maar achterwaars manouvreren voelt toch een stukje lastiger. Maar ik zal het eens proberen, misschien ben ik wel te bang. Dat is wel fijn om te horen, dat is toch best wel wat gewicht wat op zo'n klein punt terecht komt. Gelukkig was ik niet van plan europees te gaan rijden 😁.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...