Ga naar inhoud

Señor Sjon

Forumlid
  • Items

    126
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Sociale Media

  • Website URL
    http://

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Hellevoetsluis
  • Interesses
    VFR natuurlijk

Uitgebreidere profielinformatie

  • Type VFR
    Ik heb 'n 98-01 VFR800
  • De mijne is
    Blauw

Señor Sjon's prestaties

Gevorderde rijder

Gevorderde rijder (4/10)

2

Reputatie

  1. Is ie dan niet gewoon leeg? Dat de brandstofmeter teveel aangeeft?
  2. Je kan RAD proberen, die heeft aardig wat winkels in België. Een paar keer hebben ze ook een Helmenweekend met grote kortingen tot 25%. Ik heb er mijn Shoei Neotec vandaan. Van het weekend de intercom in ieder geval weer ingebouwd. Voordeel van de Shoei vind ik de mogelijkheid om middels andere wangstukken e.d. de maat aan te passen mocht het nodig zijn. Ook hebben de duurdere merken vaak meerdere schalen voor de maten i.p.v. een maat voor alles en de rest is foam. Mijn HJC was na 7 jaar wel redelijk uitgelubberd. De Shoei zit veel strakker.
  3. Gevoelsmatig kan je in 2015 ook nog wel een blauwe op de kop tikken, rekening houdend met het huidige verkooptempo van de 1200.
  4. Valt wel mee hoor, ik was er ook wel een beetje bang voor, maar het is op zich niet zo boeiend. Nieuw zijn ze bijna niet te betalen, dus laat ik me niet door de kleur van het biesje weerhouden. Mijn achterlicht en olielampje zijn immers ook rood. Plus er zit ook een klein beetje rood in mijn pak. Zo ziet het er bij mij uit:
  5. Zoveel kleuren zijn er toch niet? Ik heb een rood biesje erop zitten, maar dat is dan ook alles. Zit perfect en door het gescheiden systeem ontzettend praktisch.
  6. Dit zijn de zadels van topsellerie toch bij robsacc? In ieder geval heeft mijn vrouw zo'n zadel op de fazer en het bevalt haar prima. Veel beter dan het originele zadel.
  7. In ieder geval bedankt voor het organiseren, ondanks mijn afhaken. Heb op de beurs ook nog even met de nieuwe TT Rider gespeeld, maar daar lijkt de ontwikkeling wel stil te staan. Nog steeds een low-res scherm met trage CPU, ook nog steeds de oude interface. Wel eindelijk 10k waypoints en Tyre om de routes te maken. Ik denk dat Garmin langzaam de motorslag wel aan het winnen is.
  8. Ik vind het nog steeds een hoog bedrag. De yen is al 20% gedaald, kijken of de prijzen net zo snel weer zakken als toen de yen steeg. Want op de beurs stond ook doodleuk een FJR voor 20+k. Dat was altijd een prijsvechter, maar inmiddels duurder dan de Beemers. Maar ontopic, jammer dat het blauwe kleurtje eruit gaat, blijft toch de mooiste.
  9. Volgens mij is FiveStars allang ter ziele, want die dragers zijn nergens te vinden. In combinatie met Givi-koffers heb je alleen de keuze uit SW-Motech (alleen zijkoffers), een Givi LoopWingrack (blokkeert buddyslot, vrij instabiel) of de Givi PL-serie (top- en zijkoffers, wil weleens afbreken bij de Frankenstein bouten) voor de 800Fi. Als mensen nog alternatieven voor Givi weten, hoor ik het ook graag.
  10. Ik heb interesse, mogelijk voor twee stuks. Ik moet even polsen in mijn omgeving. Maar € 499 als advies en basisprijs bij WayPoint is wel stevig, ik hoop dat er een stevige korting afgaat. Via google kom ik al op 424,- voor de Europa versie, dus ik zie mogelijkheden. Paar vragen: * Kan ik mijn telefoon koppelen aan de Garmin en tegelijkertijd de Garmin aan de Autocom (BT)? Dan kan ik de telefoon bedienen via de Garmin, ook voor eventueel muziek vanaf de telefoon. * Zit alles erbij om hem op een standaard RAM-kogel te monteren? Of hebben ze weer een eigen systeem bedacht? * Wanneer gaat dit allemaal lopen? Als dit al op korte termijn is, dan is er mogelijk een funding issue.
  11. Klopt, maar dat houdt echt de boel niet in de lucht. Is ook maar een klein boutje. Eigenlijk houdt hij hem een beetje stabiel, want dragend durf ik het niet te noemen.
  12. Ik heb zelf ooit een Wingrack op de kop getikt voor de vakantie. Daar gaan drie koffers op. Op de koffers niks aan te merken, maar het Wingrack is een lomp ding. Effectief zit die ook alleen vast op de handgreepbouten, maar dan zelfs met drie koffers. Je merkt wel met heftige wind dat het allemaal een tandje stabieler mag zijn. De overige bevestiging zit onderaan je passagierssteppies, maar dat mag geen naam hebben. Eventueel kan je ook nog kijken bij SW motech voor het zijkoffersysteem. Dat is ook wel netjes en makkelijk te verwijderen. Dan houd je alleen nog maar drie bevestigingsogen over als de set eraf is, maar dan kan alsnog de cover er niet op. Op Youtube is een filmpje hoe snel dat werkt (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d44oRwxn2U8, toevallig inclusief hetzelfde zadel als ik heb). Het heeft mijn aandacht, maar is niet te combineren met een topkoffer. Als je niet in files terechtkomt vind ik sowieso zijkoffers prettiger dan een topkoffer i.v.m. de windval tussen je rug en de koffer en de topkoffer verhoogt je zwaartepunt. Ik heb een tweedelig zadel van Sargent, op zich wel ideaal om bij je buddy te komen zonder met een meter zadel te slingeren. In principe zou ik i.p.v. het achterste deel, ook de cover kunnen plaatsen. Maar dat is door de onhandige bevestiging van de cover ook verre van ideaal. Ze zijn echt opgehouden met ontwerpen toen ze bij de cover aankwamen.
  13. Cover past niet, die sluit namelijk strak aan op het kontje om de gaten van de handgrepen af te dekken. Net die bevestigingspunten die gebruikt worden door het Givi systeem. Of je moet sleuven maken in je cover, dat zie je ook wel geregeld. Dan hoef je namelijk de handgrepen er niet af te schroeven. Nog een Honda euvel, als de cover erop zit, kom je niet meer onder de buddy. Dus erg handig is het allemaal niet. Ding ligt bij mij altijd in de garage. Je kan de handleiding vinden door te googlen op het typenummer. Bij rad.eu zetten ze meestal een link naar de handleiding erbij. Ik heb wel wat horrorverhalen gelezen over deze set, voornamelijk over het afbreken bij de Frankenstein/Marlboros boutjes en daarmee het verkrachten van het schroefdraad. Ik heb met SW Motech vorig jaar nog contact gehad, maar ze willen geen AluRack maken voor de VFR800Fi. Die hebben we wel voor de Fazer en dat is een ideaal ding. Lang niet zo lomp als de Givi systemen, maar wel geschikt voor Monokey koffers. De vier M8 inbusbouten waar ook de handgrepen op zitten moeten makkelijk een koffer + vulling + wind kunnen hebben.
  14. Ik denk dat de grootste fout die je hebt gemaakt, is dat je niet de routeplanner hebt gekozen maar gelijk navigeer naar... We zijn met de TT Rider op vakantie geweest en dat ging prima (even los van de kwaliteit van sommige routes)... Ik vind Garmin vooral afschuwelijk duur.
  15. Werkt deze dan met die ellendige scotchlocks? Die blauwe klemblokjes die je om een bestaande draad moet knijpen om af te takken? Dan is het inderdaad voor nu niet solderen, maar wel over twee jaar als de verbinding verrot is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...