Ga naar inhoud

Raindeer

Forumlid
  • Items

    429
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Raindeer

  1. Duidelijk verhaal fleng. Gezien al je argumenten zul je geen spijt krijgen en veel plezier beleven aan de cr.
  2. Allereerst gefeliciteerd fleng. Kan me voorstellen dat je de cr wat soepeler/gedoceerder aan vindt voelen. Ongewenste wheelie"s kun je natuurlijk ook met de tractioncontrol aan voorkomen. Verder vond ik de Tracer toch behoorlijk dociel aan het gas, enkel in de A modus misschien een beetje agressief. Wellicht kan er per motor iets verschil in zitten. Wat is de reden dat je van een Crosstourer op een runner overstapt?
  3. Vorige week heb ik een proefritje mogen maken op de MT09 Tracer. Persoonlijk vind ik deze motor wel mooier dan de nieuwe CR, maar dat terzijde. Puur op de cijfers afgaande is de strijd al beslist: CR is veel duurder maar maakt dit mijns inziens niet helemaal waar. De Tracer heeft zoals al eerder iemand zei: meer vermogen, meer koppel, maar liefst 30kg lichter, ruimere zitpositie, standaard handkappen, middenbok ,verstelbaar ruitje, versnellingsindicator enz. Verder is hij maar liefst 2500,- goedkoper. Wat betreft de kwaliteit ziet de Tracer er echt niet goedkoop uit hoor, in tegendeel. Sorry dat ik het zeg en ik weet dat het vloeken in de kerk is, maar ik ruil het (zeker mooie) V4 karakter graag in voor een karaktervolle 3 pitter met veeel meer punch. Wat mij betreft heeft Honda zichbehoorlijk in de vingers gesneden door het V4 blok niet echt door te ontwikkelen en het niet meer koppel en vermogen te geven en tevens de prijs niet acceptabel te houden. Zoals het nu staat rijd ik deze zomer op een Tracer.
  4. Mag ik toch wel hopen voor dat geld Ik ben bang dat Honda zich hiermee weer beetje uit de markt prijst. Maar het blijft wel een mooie motorfiets.
  5. Kleuren en lijnenspel vind ik wel bij de motor passen, zeker niet verkeerd. Toch blijf ik het jammer vinden dat honda veel modellen eigenlijk ongewijzigd laat de afgelopen jaren. Ik bedoel dan met name de motorblokken en niet de extra snufjes als tractieregeling e.d. Want hoe fijn de Crosstourer ook zal lopen en rijden, 275 kg is toch echt wel zwaar en veel meer gewicht kunnen ze ook niet besparen op deze motor lijkt me. Maar enfin misschien vergelijk ik de tourer onterecht met machines als de GS, KTM adeventurer e.d. en moet ik hem meer vergelijken met "normale"toermotoren. Wel heb ik begrepen dat Honda een nieuwe Africa twin gaat lanceren. Deze zal dan waarschijnlijk een echte allroad worden en het de GS en consorten echt moeilijk gaan maken. Ben benieuwd..
  6. Wij als V4 liefhebbers kijken hier misschien naar. Toch denk ik dat de gemiddelde motorrijder die een allroad achtige motor zoekt voor op het asfalt, zal kijken naar prijs,vermogen,koppel, looks en misschien nog naar gewicht. Dan zijn er alternatieven op de markt die toch iets meer bieden voor het zelfde geld.
  7. Als de verslaggever gelijk heeft mbt dat de prijs gelijk wordt aan de huidige VFR 800, verwacht ik dat het wederom geen verkoopsucces gaat worden. Hij zal ongeveer op het zelfde prijsniveau als de oude moeten blijven denk ik. Inderdaad een eerste testverslagje.
  8. Bij deze toch nog even de afbeelding bijgevoegd: Als die net zo goed uit de testen komt als de MT09 en waarom niet, dan moet de concurrentie zich serieus zorgen gaan maken . Zeker als hij net zo scherp geprijst wordt als het basismodel.
  9. Ziet er veelbelovend uit! Zou dat het einde betekenen voor de Fireblade? Of zal het een zeer exclusieve onbetaalbare special editie alla NR750 worden??
  10. Zoals ik al eerder zei, vind ik de nieuwe erg mooi. Toch is hij niet vernieuwend genoeg om de opvolger te worden voor mijn "oude". Op zich bevalt de oude prima en is een echte alleskunner, maar soms mis ik gewoon wat extra punch met name onderin en in het middengebied. Dat gaat de nieuwe versie niet voor me oplossen gezien de minimale technische wijzigingen. Dit heeft waarschijnlijk inderdaad te maken met het blok dat alweer (12 jaar?) meegaat. Om deze reden ben ik al weer een tijdje om me heen aan het kijken voor iets vergelijkbaars, maar dan met iets meer vermogen en koppel. Heb intussen proefgereden op: Triumph Tiger Sport 1050, KTM SMT, Kawasaki Versys1000 en Z1000sx. Intussen heb ik weer een kandidaat ontdekt die waarschijnlijk op de Eicma gepresenteerd gaat worden. Het is me niet gelukt om een foto bij te voegen, maar voor de geinteresseerden: Google eens op" Yamaha mt09 allroad" Met name op de site van Nieuwsmotor staan een aantal uitgelekte foto's! Ben erg benieuwd wat dit gaat kosten. Gezien de scherpe prijs van de huidige MT09 kon dit wel eens een serieuze concurrent gaan worden voor de Crossrunner en meer nog voor de Triumph Tiger sport.
  11. O ja ts, Wat betreft de slijtage zou ik me al helemaal niet te druk maken. De zijkanten van de banden mogen dan wel behoorlijk slijten, het loopvlak doet dat niet heel veel hoor. Een lange etappe op een duitse (verkeersluwe) autobahn doet de banden meer slijten op het loopvlak hoor.
  12. De afgelopen jaren meerdere malen gereden op Lelystad en altijd met sporttoerbanden. 2 jaar geleden op dunlop roadsmsrt en vorig jaar en afgelopen jaar met roadsmart 2. Zoals al werd gezegd,heb je daar echt geen circuitbandenbanden nodig om snel rond gegaan. Nooit het gevoel gehad en gebleken in het nadeel te zijn met deze banden tov anderen met hun supersports met ultra sportieve rubbers. Inderdaad gewoon genieten en niet te druk maken over banden zou ik zeggen.
  13. Je was me een slag voor AFS, maar blij dat je ongeveer het zelfde schrijft.
  14. Hallo Faane, Ik ben geen bandenboer of specialist, maar toch lijkt het me geen ideale combi. Ten eerste omdat het rijden met een set van het zelfde merk en type meestal de voorkeur heeft. Een bandenfabrikant heeft voor en achterband op elkaar afgestemd vwb grip. Verder is de pp2ct als ik het goed heb een vrij sportieve band. Deze heeft pas betere grip als een sport/tourband als de pr3/4, als deze goed op temperatuur is gekomen. Het zou dus kunnen dat als je tijdens een koude natte dag gaat rijden, de voorband minder grip heeft dan de achterband, terwijl je (verwacht denk ik) dat je voor meer grip hebt. Kort gezegd: De voorband komt minder snel op temperatuur en dan de pr4 , met name bij koude omstandigheden waarvoor je ze wilt gebruiken. Ik zou dus zeggen, gewoon pr4 voor en achter.
  15. Toch vind ik dat je de CR absoluut niet kunt vergelijken met de GS. De CR is geen echte allroad en rijdt gewoon als een sportieve toermotor. De Gs is wel een allroad en heeft zeker zijn kwaliteiten, maar ik vindt het wel een beetje opgeklopt hoe deze machine keer op keer de hemel in wordt geprezen. BMW is erg goed in marketing en de consument het gevoel geven dat hij een onverwoestbaar apparaat in handen heeft. De realiteit is echter anders,BMW heeft(in het algemeen) vaak storingen. Wij Honda liefhebbers weten toch dat de meestbetrouwbare machines in Japan worden gemaakt.......toch? Nu ben ik geen echte fan van de GS al was het enkel maar omdat ik geen boxerliefhebber ben en ik vind de prijzen van zo'n ding echt absurd. Ik vind daarbij de crossrunner zelfs veel lekkerder rijden op een bochtige weg. Waarschijnlijk doordat je er wel normale straat banden op kunt zetten (geen smalle allroad maten). De Crossrunner is een zwaar onderschatte motor. Hij is een beetje miskent omdat men niet weet waar men hem moet plaatsen denk ik. In ieder geval niet in het hokje GS.
  16. Dat komt de inruilwaarde niet te goede , maar ik kan niet ontkennen dat ik hem erg mooi vind. Hij lijkt iets te zijn verschoven naar het allroad segment. Qua uiterlijk bedoel ik dan. De machine oogt en is ook iets hoger door de langere veerwegen. Of dat laatste ook goed is voor de bochtenstabiliteit ten opzichte van de vorige... De toename van het vermogen vind ik dan weer wat een wassen neus. Dat zelfde geldt trouwens voor de nieuwe VFR800. Als Honda beide machine's nu eens op een pktje of 120 wist te brengen werd een een stuk interessanter, maar vooral concurerender ten opzichte van de moordende concurentie. Ondanks dat ik deze fiets erg mooi vindt, denk ik dat het niet mijn volgende motor zal worden. Dit heeft dan hoofdzakelijk te maken met het vermogen en omdat ik verwacht dat hij weer een stukje duurder gaat worden dan de 12500 van de vorige CR.
  17. van de montage heb ik het in ieder geval al warm gekregen
  18. Bedankt voor alle tips en ideeen. Ik heb in een alles of niets poging een dunne stompe schroevendraaier en een hamer gepakt. Rondom schroevendraaier er tussen getikt en hij sprong onder "een knappend" geluid los. Ik dacht eerst mijn handvat vernield te hebben, maar het bleek een knakken van de lijm. Eerst opgelost dus, op naar poging 2. De fabrikant levert er trouwens wel seconden lijm bij en raad met klem aan het te gebruiken. Ik zet het er eerst toch maar zonder op na deze ervaring.
  19. Het is "gelukkig" de linkerkant, maar het omhulsel is niet soepel zoals het originele handvat, dus of lucht werkt betwijfel ik.
  20. Niet dat het mij is overkomen, maar stel je nu eens het volgende voor: Je wilt verwarmde handvatten monteren en alles is mooi pas gevijld en geschuurd. Daarna secondenlijm er op en handvatten er snel op schuiven. Maar 3 cm voor het einde wil het niet verder. Dan probeer je hem er in paniek maar snel weer af te trekken, want je wilt niet dat hij halverwege vast gaat zitten.... Echter waar je bang voor bent gebeurd toch, het nieuwe verwarmde handvat zit al muurvast. Hoe krijg er deze er dan weer zonder het handvat te slopen weer af. Schroevendraaiertje oid er tussen lukt me niet. Oeps nu heb ik me verluld. Ja het is mij overkomen net.... Iemand met een goede tip?
  21. Persoonlijk zou ik voor een gore-tex pak kiezen, maar dan een waarbij de Goretex in de buitenstof verlijmd zit en niet gaan klooien met waterdichte voeringen. Ik rijd al jaren in zo'n pak (Kushitany)en het enige wat ik verwissel is een thermovoering voor de koudere dagen. Ook in de zomer draag ik deze gewoon en dat is goed te doen tot zo'n +25 a 26 graden. Wel duur, maar als je er veel gebruik van maakt is het 't absoluut waard. Maar goed, alles heeft zijn prijs en als je enkel voor de koude dagen zo'n pak nodig hebt, kun je wellicht kiezen voor een goedkoper (minder ademend) membraam. Ik heb geen ervaringen met andere membramen dan gore-tex (XCR en proshell), maar volgens mij zijn er wel meer membramen die waterdicht zijn en iets minder duur zijn.
  22. De eerste indrukken zijn goed qua windbescherming. Ik heb hem nu in de hoogste stand en mijn helm en bovenlichaam worden goed uit de wind gehouden. De lagere standen geven iets turbulentie, maar de hoogste stand bijna niet. Door de constructie ontstaat er wel wat beweging in de ruit en cockpit(waar de bevestiging zit). Ik ben benieuwd hoe dit gaat bij hogere snelheden. Tot nu toe getest bij 100 a 110 km/u. Over de windbescherming ben ik erg tevreden, ook al ziet het er misschien niet uit. Voor de winter is het in ieder geval wel praktisch.
  23. Laten we het daar eerst maar op houden Kerst
  24. Zoals beloofd een paar foto's van de screen extender/adjuster gepost in het "aankopen show off topic". Mijn ervaringen post ik als ik deze heb opgedaan.
  25. Zoals beloofd in het topic mbt Crosstourer, hier een paar foto's van mijn uit Engeland overgekomen Screen adjuster van Palmer products voor mijn Crossrunner. Het was even wennen aan het uiterlijk na montage van de ruit . Hopelijk voldoet hij vwb verbeterde windbescherming, want daar was het tenslotte om te doen. Zal morgen een eerste proefritje maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...