Jump to content

Ray

Bestuur
 • Content Count

  15,101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  327

Ray last won the day on July 27

Ray had the most liked content!

Community Reputation

3,536 Excellent
1 Follower
 
   
About Ray
 
 
 • Rank
  Toercommissie
 • Birthday 02/07/1973
 
Sociale Media
 
 
 • Website URL
  http://www.vfroc.nl
 
Profiel Informatie
 
 
 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Maasbracht
 • Interesses
  Motor, motor, motor en reizen.
 
Uitgebreidere profielinformatie
 
 
 • Type VFR
  Ik heb 'n VFR1200X
 • De mijne is
  Zwart
 
Recent Profile Visitors
 
 
3,272 profile views
 
 1. Ray

  Mondmasker of ..........

  Maar hier is het ook niet verplicht. Ik zie hier op veel plekken Duitsers die bij tankstations toch een mondkapje dragen. Mijn collega was een paar dagen in Duitsland op vakantie en die schaamde zich dus voor ons Nederlanders daar. Het merendeel was stennis aan het schoppen omdat ze geen mondkapje wilden dragen in de winkels en vinden dat zij dat niet hoefden. Hier maar roepen dat de buitenlanders zich aan moeten passen maar zelf wel een voorkeursbehandeling verwachten.
 2. Ray

  Mondmasker of ..........

  Ik neem aan dat je weet waarom wij in Nederland nog steeds de boot afhouden qua mondkapjes? Het is niets met dan een zoethoudertje voor de mensen die maar roepen dat we toch iets moeten doen. Al die andere landen roepen dat het niet bewezen is dat het niet helpt maar wij zijn tenminste reëel genoeg om te zeggen dat het ook niet bewezen dat het wel werkt. Ik durf te beweren dat het wel bewezen is alleen niet wetenschappelijk. Wij hebben momenteel een hogere besmettingsgraad maar de landen waar een mondkapje verplicht is tonen geen betere cijfers. De landen waar het wel verplicht is een coll, tubescarf of wat je ook om je nek draagt goed genoeg is zullen dat vast zit ook wel weten en daarmee ook eigenlijk toegeven dat het een wassen neus is.
 3. Ray

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Even weer spammen. Ik dacht dat het voorlopig wel klaar was maar de crashbar bags waren niet crashbestendig dus er moest toch wat anders komen. Achter heb ik alles van Mosko Moto en dar is geen spoor op te zien van de crash tijdens de offroad training waarbij de Lomo een noodbevestiging nodig had, helaas heeft Mosko geen crashbar bags dus daarom heb ik een set auxilary pockets besteld en die toch als crashbar bags gemonteerd. Ik heb ondertussen een goed contact met iemand van Mosko Moto en we gaan proberen om deze officieel multifunctioneel te maken. Deze pockets zijn eigenlijk voor op de panniers die ik heb, die wordt standaard met een 4L versie geleverd en die kan op de voor of achterkant en deze is in een 4 en 5L versie besteld worden voor als je op beide kanten een aux pocket wilt, ik heb dus 2 van 5L besteld en dit is het resultaat... Dan nog wat noodzakelijke zaken zoals een nieuw setje Anakee Adventure en een set remblokken en binnenbanden die als back-up mee gaan op de megatrip (die overigens weer wat aangepast moet worden ) De binnenbanden zijn voor als er iets met de velg gebeurd want dan werkt een veter niet. Die moet ik er natuurlijk wel in kunnen stoppen dus ook een noodzakelijk setje bandenlichters en beadbreaker in 1. Uiteraard zeer licht van gewicht en compact. Heel leuk met een persoonlijk bedankbriefje voor de bestelling. Na het weer oppompen moet ik natuurlijk wel de druk kunnen controleren dus ook nog een bandenspanningsmeter. Klein, licht en geen batterijen nodig die op het verkeerde moment leeg zijn Alleen nog even een sleutel of dop 22 en een dop 16 met een lichtgewicht compact (te maken) wringrijzer om die doppen te gebruiken. De wielen moeten er wel uit kunnen als je een binnenband wil monteren. Achter zou nog kunnen lukken maar beter om hem eruit te kunnen halen.
 4. Ray

  Stuur scheef Crosstourer

  Een crosstourer heeft een echt stuur en geen clip-ons.
 5. Ray

  Stuur scheef Crosstourer

  Niets spannends, slechts een licht getordeerde vork. As van het voorwiel iets lossen en de onderste kroonplaat. Dan een paar keer goed in de veren duwen en de boel weer vastdraaien zou het moeten oplossen. Moet ik zelf ook even doen maar heb een vers setje rubber onderweg dus heb de boel straks toch los. Bij mij was er echter wel heftigers voor nodig dan gewoon omvallen
 6. Ray

  Vette vraag...

  Helemaal als je er ook nog een vleugje RVS aan toevoegt.
 7. Ray

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Die Klim jas heeft de rits ook andersom. Ja het is anders maar ik snap de drama niet
 8. Ray

  Vette vraag...

  Kopervet is ouderwets. Ten eerste is het een kliederzooi en ten tweede kan het wanneer je met verschillende materialen te maken hebt juist averechts werken. Keramische pasta heeft dezelfde voordelen en kan zelfs wat meer hitte aan maar mist de nadelen. Het is ook voor alle materialen geschikt en daarom de keuze. Het kogellagervet mag duidelijk zijn waarom die keuze en omdat de motor een open constructie heb is een waterbestendige variant gewoon een verstandige keuze.
 9. Ray

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Hier in het zuiden is het water op veel plaatsen best hard. Verder ook rekening mee houden wanneer je op vakantie bent. Als het water niet uit de kraan te drinken is dan zou ik het ook niet in je vest gieten, dan zit er waarschijnlijk veel chloor in.
 10. Ray

  Het aankopen show-off topic (deel 4)

  Bij automateriaalzaken is het een stuk goedkoper. Eigenlijk in elke industrie tak. Daar ligt de prijs rond de €0,50 per liter en dat is al bij een kleine verpakking van 5L.
 11. Ray

  Vette vraag...

  Ik zou voor een keramische pasta gaan voor montagedelen en een goede waterbestendige kogellagervet voor bewegende delen. Let wel op dat je geen vet gebruikt op wielmoeren en bouten voor je remmen.
 12. Ray

  Setje grijze zijkoffers, origineel Honda

  Die jij had waren VTEC koffers. Hier gaat het om de 1200F koffers of de 800F koffers die op het hitteschild na hetzelfde zijn. Daar heb je dus geen Frankenstein invloeden voor nodig.
 13. De Anakee Wild's raken aan het eind en zijn vooral in het midden versleten. Voor zijn ze ook ontzettend gecupt. Bij Frank weer een set Anakee Adventure besteld en een setje binnenbanden voor noodgevallen tijden de reis, bij een lek kan je er een veter in duwen maar wat als er wat met de velg gebeurd in de middle of nowhere? Binnenband erin en je kan op z'n minst naar de bewoonde wereld om het probleem op te lossen en wanneer het niet heel ernstig is kan je zo ook de trip gewoon afmaken.
 14. Ray

  Setje grijze zijkoffers, origineel Honda

  Maar voor welke zijn ze echt? De basis voor de 1200F en de 800F zijn hetzelfde maar het hitteschild verschilt bij de 2, voor de 800X weet ik het niet en ze passen niet op de 1200X.
 15. Duidelijk niet voor de show De middenbok maar even een beetje bijwerken om roesten te voorkomen. Ik ga 'm niet opnieuw spuiten want ik kan niet beloven dat ik hem niet opnieuw beschadig Ik kon niet zien wat ik fotografeerde maar de voetjes van de middenbok zijn ook wat gehavend.