Ga naar inhoud

tsien_bier

Forumlid
  • Items

    180
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door tsien_bier

  1. Voor het ventiel kan je het sneller doen met wat flieber/spuug. Doe ik altijd na het oppompen controleren van de bandenspanning.
  2. Gisteren (23-5) op de Legemeersterweg tussen Sint Nicolaasga en Langweer . Twee VFR's. Een witte 750 (36-1?) en daarachter een rode 800. Ik was met 4 wielen onderweg. Heb nog wel gezwaaid.
  3. Nee hoor, nog minsten 2,5 cm speling op het strakste stuk. Ketting is wel aan z'n eind verschil tussen strakste en slapste gedeelte is heel groot.
  4. Heb de nieuwe kettingset binnen maar nog niet kunnen monteren. Wel de huidige ketting nog iets kunnen spannen. Er was nog wat ruimte. Geen rare geluiden meer. Probleem opgelost. Het was dus wel de ketting!
  5. Klopt geen geluid bij onbelaste motor. Alleen bij afremmen op de motor. Ondertussen een nieuwe kettingset besteld. Deze eerst maar vervangen dan kan ik die uitsluiten. Alvast bedankt voor het meedenken.
  6. Goedendag allemaal, De laatste tijd valt mij op dat mijn motor een licht ratelend geluid laat horen als ik het gas loslaat. Dus bij het afremmen op de motor. Als ik de koppeling intrek hoor ik het geluid niet. Het geluid komt zo goed als ik kan nagaan uit het blok of in de buurt van het blok. Wat zou het kunnen zijn? De ketting en kettingwielen zijn aan vervanging toe maar ik denk niet dat die de schuldige zijn. Wat zou het kunenn zijn? Ik heb het idee dat het langzaamaan erger wordt.
  7. Voorstander. Qua tijd maakt het hier in ons kleine landje niet veel uit. Het zou helemaal mooi zijn dat de snelheid van het vrachtverkeer dan ook gelijk op 100 gezet wordt. Hierdoor voorkom je veel ongelukken en maak je veel optimaler gebruik van de snelweg. Iedereen net als in de VS lekker in z'n gekozen rijbaan achter je voorganger aanrijden. Niet dat gerem en geaccelereer de hele tijd. Stuk relaxter. Ik verwacht dat dit veel meer dan de 2 - 3 procent aan winst gaat opleveren. Gekkeboel hier. Zie ook: https://www.lc.nl/friesland/opsterland/Ergernis-op-de-A7-bij-Marum-zo-rijden-wij-onszelf-klem-op-de-automatische-piloot-24990783.html
  8. Afgelopen zondag haalde jij mijn rode VTEC in met je Rode VTEC in Noardburgum. Je zwaaide nog. Het enige verschil van onze motoren was dat jouw motor de orgelpijpjesuitlaatdemper van Laser had. Die van mij is uitgerust met een dubbele Remus.
  9. Kijk ook gelijk je voorwiel lagers na. Als je de boel toch los hebt.
  10. Nooit bij stilgestaan. Maar volgens mij is dat zo.
  11. Ja, komt allemaal goed. Heeft bij aflevering een beurtje gehad. Alles ziet er nog uit als nieuw. Deze gaat de komende jaren wel kilometers maken. Ben geen poetser. Deze VFR zal er waarschijnlijk niet netter gaan uitzien. De 100.000+ km zal ze zeker gaan halen.
  12. Weet niet of het in dit topic hoort maar toch even melden. Mijn 4e VFR gekocht en gisteren opgehaald. 2003 en 28.000 km op de teller. Moet nog ingereden worden dus...
  13. De laatste keren heb ik de pakkingen zonder toevoegingen teruggeplaatst (behalve een beetje vet zodat de rubbers een beetje blijven plakken). Wel eerst de bagger van de vorige keer van de rubbers geschraapt. Geen problemen met lekkage gehad.
  14. Motor op middenbok. Krikje (met een stukje hoekprofiel er dwarsoverheen) onder de bochten van de uitlaat voor. Omhoog totdat achterwiel op de grond staat. Eventueel daarna krikje vervangen door een bokje of een paar balkjes. Zo heb ik het al vaak gedaan. Lijkt een beetje wankel maar motor blijft echt wel staan.
  15. https://www.boonstraparts.com misschien? Kan geen leiding van een 800 vinden. Misschien past een leiding van een 750? Deze zijn er genoeg.
  16. Vandaag 100.000 km. M'n 2e VFR ingereden. Op weg naar het werk even wat langer doorgereden. Precies bij de kerk in Burgwerd.
  17. Draden zijn ok, moet bijna de sensor wel zijn. Altans dat hoop ik.
  18. Kunstof blokje is ok. Andere sensor + blokje bij Boonstra besteld.
  19. Bedankt voor de tip. Nieuwe is inclusief versturen nog net geen €20. Eerst een even kijken of het zo te fixen valt.
  20. Sinds kort laat de wijzer van de snelheidmeter van mijn VFR bij snelheden boven de 100 km niet goed meer zien met welke snelheid ik rijd. De naald wipt heen en weer tussen 20 km/ boven en onder de actuele snelheid. Onder de 100 km/u staat de wijzer stabiel. Zoeken op het Forum heeft voor mij nog geen antwoord opgeleverd. Voordat ik zelf op onderzoek ga even een vraagje hier op het Forum. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?
  21. Is dit ook wat? https://dride.io/. Maakt gebruik van een Raspberri pi en je smartphone . Lijk mij persoonlijk wel wat.
  22. Hulpmiddel bij het berekenen: Valve-Clearance-check_VFR_free.xls
  23. Volgens mij is het juist andersom. Bij te veel speling zal de shim dunner moeten worden. Meestal zal door slijtage de speling te klein zijn en zal een dikkere shim gemonteerd moeten gaan worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...